Favoritele din Firefox au disparut

Am primit de la un cititor un email si am considerat ca raspunsul poate ajuta si alti utilizatori de Firefox:

“Aseara am oprit computerul prin restart (am incurcat butonul de oprit cu cel de restart). de dimineata cand am portnit Firefox am constatat cu uimire ca toate adresele din bookmarks au disparut fara urme. Mai le pot recupera? Daca da, cum le pot recupera?”

Nu trebuie să te îngrijorezi. Se pot restaura foarte simplu.
Deschide cu Explorer-ul c:\Documents and Settings\NUMELE TAU DE UTILIZATOR\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles . (daca ai instalat Windows-ul pe altă partiţie în loc de c: trebuie să fie numele partiţiei respective; NUMELE TAU DE UTILIZATOR este cel pe care îl foloseşti în momentul când te loghezi în Windows).

În acest folder Profiles ai să găseşti un subfolder cu un nume ciudat, şi mai departe vei da peste folderul bookmarkbackups. Aici ai să vezi o serie de fişiere de tipul:

bookmarks-2007-11-13.html
bookmarks-2007-11-14.html
bookmarks-2007-11-15.html

Unde sfârşitul numelui este data când a fost realizat back-up-ul pentru favoritele tale din Firefox. Alege unul recent şi redenumeşte-l în bookmarks.html. Acum copiază fişierul nou redenumit în folderul cu nume ciudatat (cel care conţine folderul Profiles). Vei primi o avertizare că deja există un fişier cu acel nume. Spune că “Yes” şi gata. Reporneşte Firefox şi ai să vezi favoritele la locul lor 🙂

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. GadgetNews says:

  Sau folosesti Foxmarks, addon-ul pt Firefox care face backup la o zi sau la cateva ore, cand il pui tu, tinandu-le pe serverul lor, departe de PC-ul tau.

 2. Mihai Iorga says:

  Dap, foxmarks isi merita coate creditele .. este excelent .. nu numai prin faptul ca iti salvezi bookmark-urile ,, dar cand ai calc si la birou si acasa .. le sincronizezi 😛

 3. GadgetNews says:

  Exact, sau cand iei un laptop dupa tine si aveai acasa pe desktop nustiu ce nou link pus in favorite pe care nu ti-l mai amintesti nici daca iti pui capul in menghina … util !

 4. BlueVD says:

  Sau folosesti minunea mica denumita Google Toolbar (care iti salveaza toate bookmark-urile pe un server d-al lor) si le poti accesa de pe orice calculator cu GoogleToolbar (fie ca e pe Internet explorer, fiefox, etc). Asta e solutia finala pentru cei care vor mobilitate (eu pot sa le accesez si de pe mobil astfel cu api-ul de la google infipt intr-un java dragut).

 5. alyn-nr-1 says:

  sau mai bine iti folosesti memoria…