Nero

Din ciclul “Voi ce software folosiţi?” mă opresc astăzi la software-ul pentru ars CD/DVD-uri. Oarecum previzibil am văzut că preferaţi Yahoo Messenger pentru chat, WinAmp pentru ascultat mp3-uri şi BSPlayer pentru vizionat filme (cineva a menţionat şi Kmplayer).

Nero a fost primul software care a oferit un mediu simplu şi eficient pentru arderea CD-urilor. În epoca de pionierat succesul unei operaţii de arderea a unui CD depindea foarte mult de software-ul folosit. Unităţile CD Writere de atunci nu dispuneau de buffere suficient de mari, iar computerele nu erau performante. Aşa că de cele mai multe ori te trezeai cu CD-ul stricat după o tentativă de scriere. În acele timpuri Nero a reuşit să se remarce, deoarece reducea foarte mult numărul erorilor de scriere. Prin urmare mai toată lumea a început să-l folosească şi să-l recomande prietenilor.

Acum problemele acelor timpuri au dispărut dar utilizatorii au rămas încă lipiţi de Nero. Voi ce software de scriere folosiţi? De ce?

Nero 8 download

Cea mai recentă versinune Nero este 8.2.8.0.

Software-ul Nero vine de obicei gratuit (OEM) cu unitatea optică.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. gigix says:

  CDBurnerXP

  insa pt to(n)ti mai bun si mai intuitiv ca Nero nu-i. Care-i pe $.

 2. cel mai bun,i Nero

 3. xoxo says:

  Nero versiunea 5.5.10.

 4. Turist says:

  K3B – Linux

 5. BlueVD says:

  K3B pe liunux. Pe windows, soft-ul propriu (facut in delphi; bazat partial pe engine-ul nero, reversed engineered).
  Versiunea OEM de la Nero mi se pare prea slabuta, iar de la 7 in sus, parca e prea plin de efecte speciale si mai putine utilitati

 6. ice4you says:

  Nero forever … ptr ca il stiu de 10 ani, ptr ca s-a dovedit mereu un soft de incredere si de la o versiune la alta a fost din ce in ce mai bun. De la varianta 6 in sus Nero a devenit un pachet complex iar optiunea custom iti ofera posibilitatea sa instalez doar ce vreau eu, astfel ca nu imi baga pe gat nimic din ce nu mi-ar fi de folos.

  In ce privesc softurile de vazut filme DivX … uzual folosesc WMP Classic ocazional BS Player … in ce privesc DVD-urile prefer PowerDVD care a venit bundle odata cu DVDRW-ul, la fel ca si all mighty Nero.

 7. George says:

  Folosesc Padus Disc Juggler , un program asemanator lui Nero insa mult mai mic , are cam 10 MB kitul si merge excelent.Nu are atatea prostii pe care la Nero trebuie sa le suporti , isi face treaba super.
  Este o alternativa de luat in seama.

 8. Ciprian says:

  Nero 8.2.8.0.. varianta lite. Ar trebui astia de la nero sa ia burning rom-ul si sa-l faca extrem de lite.. adik strict pentru facut cd-uri/dvd-uri/blu-ray disc-uri doar cu data/audio. Atat. Unul rapid, easy to use.
  Microsoft a incercat asta cu softul lor de ardere din xp sau din vista care no offence dar e cel mai mare shmen de pe planeta. Merge greu si nu scrie bine.

 9. djcentury says:

  Nero 7 deocamdata. Am ajuns la nero din pura intamplare. Am folosit Win on CD si nu mi-a placut. Urmatorul de care auzisem atunci a fost Nero si mi-a placut din start. Poti face tot ce vrei cu el si scrie bine.
  Un lucru daca ar face ar fi extraordinar. Sa faca o varianta light, sa ocupe foarte putin spatiu si sa consume resurse la minim pentru Burning Rom…

 10. gabenro says:

  Fara nici o discutie Nero.Absolut toate versiunile sunt usor de folosit, desi cum a spus BlueVD, Nero 8 e “plin de efecte speciale”.
  Uneori apelez si la CD/DVD Burner-ul din Total Commander, care de asemenea este foarte usor de folosit, dar mi s-a parut ceva mai lent.

 11. anca says:

  am descarcat nero 6 dar nu pot sa-l folosesc.apare your demo version has expired.ce trebuie sa fac?dc stie cineva sa ma ajute

 12. paula says:

  nu stiu imi explicati voi

 13. paula says:

  imi expl ca eu nu stiu