Maşini electrice de la Subaru vor fi testate şi în Statele Unite

Astăzi Subaru a anunţat că în această vară va demara testarea în Statele Unite a maşinii electrice R1e.

Maşini electrice de la Subaru

Subaru R1e este realizată în colaborare cu Tokyo Electric Power Company, Inc, iar primele teste au început în Japonia în urmă cu 2 ani. Pentru testele din Statele Unite două maşini R1e vor intra în flota New York Power Authority (NYPA).

Subaru R1e se bazează pe un acumulator litiu ion cu reîncărcare rapidă. Acest tip de acumulator elimină problemele tipice pentru o baterie litiu ion şi astfel o putem reîncărca parţial fără a afecta dura ei de viaţă.

Subaru R1e are două locuri, o viteză maximă de 105 Km/h şi o autonomie de 80Km. Ideală pentru oraş! Bateria se reîncarcă la 80% în doar 15 minute utilizând tehnologia quick-charge şi 100% în opt ore dacă se foloseşte o priză normală.

Bateria are o durată aproximativă de viaţă de 160.000 de Km sau 10 ani şi este uşor reciclabilă. Abia aştept să văd că Subaru R1e intră în producţia de masă!

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

  1. ice4you says:

    Era motoarelor termice cu combustie interna se apropie vertigions de sfarsit in ciuda eforturilor celor care detin monopolul pietei de petrol. Alternative exista de foarte multa vreme, insa abia acum incep sa fie luate in seama avand in vedere faptul ca resursele de petrol se imputineaza pe zi ce trece.

    Interesanta aceasta masinuta, insa la cat a ajuns kw la noi, cred ca mai ieftin iesi cu benzina 😀