Dominaţia .com la apus. Bun venit .oricevrei

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) este organismul care se ocupă cu administrarea domeniilor Internet.

Probabil aflat în mare foame de bani, ICANN a votat noi reguli pentru domeniile Internet. Dacă până acum numărul de domenii era limitat, ICANN a hotărât că oricine vrea poate să înfiinţeze noi domenii precum .ionescu , .popescu , .mirceabadea, .cocacola, etc.

Nu vă agitaţi prea mult. Cine vrea să înregistreze un astfel de domeniu trebuie să plătească către ICANN între o sută de mii de dolari şi o jumătate de milion de dolari în funcţie de “greutatea” economică a domeniului…

După părerea mea lucrurile se complică în loc să se simplifice dar se pare că interesele economice sunt mai mari decât interesele utilizatorilor.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. GMZ says:

  Din fericire nu o sa apuna prea curand domeniul .com deoarece noile domenii .everyfuckingthing vor fi prea scumpe. Chiar ma intreb ce personaje/companii din webul romanesc vor achizitiona acest domeniu. In orice caz e vorba de prestigiu, nu de eficienta.
  Sa ne imaginam domeniu .yahoo. Cum vor fi mailurile? nume[@]subdomeniu.yahoo ?

 2. ice4you says:

  Norocul ca sunt scumpe, ptr ca altfel ne alegeam cu atatea punct …. de nu mai stiam de unde sa incepem si unde sa terminam.

 3. si uite asa, cu aceasta ocazie, (invazia tld-urilor) internetul va fi mai “lent”.

 4. PCNews Team says:

  @ GMZ – da, dar daca cineva cumpara domeniul .everyfuckingthing si scoate la vanzare domenii .everyfuckingthing la un pret foarte mic atunci o sa avem o multime de site-uri web cu aceasta terminatie. Problema este ca Google s-ar putea sa evite indexarea unor domenii noi sau sa le baneze in timp. (a mai existat un caz cand pentru 2 zile Google a eliminat toate domeniile .info din rezultatele cautarilor)

  @ ice4you – este un noroc ca sunt scumple dar se vor gasi doritori. Numai de la marile companii si tot vor incasa bani frumosi. cocacola, ibm, ford, apple, etc… Sa nu mai vorbim de .bank, .sex, .porn , .money, etc

  @ Mihai Voiculescu -mai “lent” si mai confuz ca oricand.