eBay pus sa plateasca despăgubiri de 40 de milioane de euro

LVMH, o companie care vine branduri de lux precum Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Dior, Emilio Pucci sau Marc Jacobs, a cerut de la eBay 40 de milioane de euro despăgubiri pentru că celebrul site de licitaţii a permis tranzacţionarea unor bunuri de lux contrafăcute.

Tribunalul a mai obligat eBay să interzică tranzacţionarea parfumurilor deoarece foarte multe dintre cele vândute prin intermediul site-ului eBay sunt contrafăcute.

În luna iunie eBay a mai plătit 31.000 de dolari pentru că un utilizator vindea genţi Hermes contrafăcute.

Nu că ţin cu eBay, dar nu credeţi că e cam complicat să verifice dacă toate bunurile tranzacţionate sunt originale? Nu ar trebui pedepsit în primul rând cel care vinde?

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

  1. SacDePureci says:

    O licitatie poate fi anulata daca site-ul cu pricina primeste reclamatii de la utilizatori in ceea ce priveste corectitudinea acesteia.

  2. haha says:

    Ebay scapa f ieftin daca in regulamentul ala pe care-l semnezi atunci cand iti faci cont il pune pe vanzator sa-si asume toate raspunderea pt orice vinde el acolo, contrafacut sau nu ! Deci eu ca vanzator raspund de veridicitatea licitatiei ! Ma mir ca nu s-au gandit la asta pana acum, dar nu-i bai…. pt ca pot sa ma angajeze pe mine 😀 ! O sa gandesc eu pt ei, chiar pt tot Ebay-ul daca ma platesc cum trebuie !

  3. okazii says:

    normal este sa fie raspunzator cel care listaza licitatia. ebay-ul doar pune la dispozitie interfata de publicare…