Ce este un torent?

PCNews îţi oferă şansa de a beneficia de reclamă gratuită pe acest site. Tot ce trebuie să faci este să ne trimiţi pe email (office@pcnews.ro) un articol pe o temă de interes general (de preferat să aibă legătură cu domeniul IT&C) şi noi îţi oferim spaţiu pentru un banner jpg 468×60 în pagina articolului scris de tine!

Astăzi cel care s-a încumetat este Adrian Paduraru. Subiectul ales de el este legat de torrenti

Ce este un torent?

Torentele sunt fişiere (.torrent) de mici dimensiuni ce conţin informaţii referitoare la fişierele pe care le conţin, adresa de announce a tracker-ului, hashkey etc. (de exemplu, torentul Lucky.Number.Slevin.2006.720p.HDDVD.x264-ESiR conţine informaţii despre arhivele din el, adresa de announce a tracker-ului etc.).

Ce este un tracker?
Un tracker este o aplicaţie (site) care are urmatoarele funcţii: indexează torentele într-o bază de date (adică le pune într-un loc şi permite utilizatorului să le descarce) şi ţine evidenţa peerilor (adică stie cine stă la seed, cine este leecher, ce IP are, cât a downloadat si uploadat fiecare etc.)

Ce este un client BitTorrent?
Un client BitTorrent este un program ce permite descărcarea de fişiere bazându-se pe faptul că fiecare utilizator ce descarcă ceva este dispus să împartă cu ceilalţi acel “ceva”.

Am gasit o multime de clienti BitTorrent. Pe care sa il folosesc?
Dacă sunteţi utilizator de Windows, recomandarea noastră este µTorrent – un client micuţ, uşor de folosit Dacă folosiţi Linux sau Mac OS X, este recomandată instalarea clientului Azureus.

Ce este un seeder? Dar un leecher?
Un seeder este o persoană care are torentul complet (absolut toate fisierele din el) şi îşi ţine clientul BitTorrent deschis pentru a îl împărţi şi cu ceilalţi utilizatori. Un leecher este o persoană care downloadează conţinutul unui torent, fară a avea încă toate fişierele. În momentul în care termină de downloadat devine automat seeder.

cauta torente search torrent download torrents

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. Coman Andreea says:

  Eu una sunt foarte multumita de BitTorrent. Il folosesc des si chiar imi place rapiditatea cu care iau filme. Am folosit si µTorrent si nu am nimic de zis, insa m-am obisnuit mai mult cu BitTorrent. E mai usor de utilizat.

 2. Mihai Dîrlău says:

  Foarte bun articolul. Tot mai mulţi aud de torente dar nu ştiu ce sunt alea.

  Mi-a recomandat şi mie cineva site-ul CautaTorente.ro. Mie îmi place. E bine realizat şi util. Era timpul să apară şi unul în limba română pentru că nu toţi ştiu engleza.

 3. shobo says:

  copie identica dupa http://www.torrentz.com

  traiasca xml !

 4. ice4you says:

  Promit si eu sa incerc cu un articol atunci cand voi avea ceva mai mult timp liber si un motiv bun de inspiratie 😀