Cinci premii EISA pentru Sony

Juriul Asociaţiei Europene pentru Sunet şi Imagine (EISA) a acordat companiei Sony nu mai puţin de cinci distincţii EISA 2008 – 2009 pentru categorii de produse de la sistemele Home Theatre la sistemele audio pentru autoturisme şi camerele video High Definition.

Premiile EISA 2008 – 2009 au fost acordate companiei Sony pentru următoarele categorii de produse:
• Camera video europeană cu memorie flash a anului 2008 – 2009 pentru modelul HDR-TG3
• Receiver-ul european pentru sisteme Home Theatre al anului 2008 – 2009 pentru modelul STR-DA5400ES
• Camera foto europeană a anului 2008 – 2009 pentru modelul A350
• Obiectivul foto european al anului 2008 – 2009 pentru modelul de obiectiv foto de 70-300 mm, f-4,5 – 5,6 G SSM
• Sistemul audio video european pentru autoturisme al anului 2008 – 2009 pentru modelul XAV-W1.

„Premiile EISA sunt deosebit de importante pentru noi,” a declarat Fujio Nishida, preşedintele Sony Europe. „Pe de o parte, premiile EISA reprezintă o recunoaştere a eforturilor tuturor celor care au participat la dezvoltarea produselor. Pe de altă parte, premiile EISA reprezintă o recunoaştere independentă a valorii produselor Sony, din partea unei prestigioase organizaţii a industriei. Tot ceea ce Sony face este în ultimă instanţă îndreptat spre dezvoltarea de produse mai bune pentru utilizatori. A primi aceste distincţii este dovada clară că ne bucurăm de succes în ceea ce facem,” a adăugat Fujio Nishida.

EISA este cea mai prestigioasă asociaţie a editorilor de publicaţii pentru domeniul multimedia din Europa, cuprinzând aproape 50 de titluri de reviste din domeniul audio, video, foto şi al dispozitivelor electronice mobile, provenind din 19 ţări europene. Premiile sunt acordate pe baza deliberărilor şi notelor acordate de un juriu alcătuit din jurnalişti şi experţi independenţi.

1 – Camera video HD HDR-TG3 (CAMERA VIDEO EUROPEANĂ CU MEMORIE FLASH A ANULUI 2008 – 2009): Rezoluţie HD de 1920 x 1080 la purtător. Cea mai mică videocameră Full HD din lume, cu carcasă din titan pentru fiabilitate sporită, capacitate de stocare video de până la 100 de minute în format HD, cu sunet surround pe 5.1 canale, pe un convenabil Memory Stick Duo.

Juriul EISA a declarat: “Modelul HDR-TG3 de la Sony este de departe cel mai uşor şi mai elegant fel de a-ţi realiza propriile filme în format HD. HDR – TG3, cea mai mică cameră video FullHD din lume permite surprinderea oricărui moment. Este elegantă, ultra-compactă, uşoară şi cu carcasă din titan, putând încăpea cu uşurinţă în orice buzunar. Dotată cu funcţii inteligente precum detecţia feţei şi cu ecranul tactil de 2,7 inchi (6,8 cm), acest model conferă uşurinţă extremă surprinderii de imagini de calitate. Modelul poate stoca până la 100 de minute de înregistrare video în format HD cu sunet surround pe 5.1 canale, pe stick-uri de memorie de tip Memory Stick Duo.”

2 – Cameră foto A350 DSLR (CAMERA FOTO EUROPEANĂ A ANULUI 2008 – 2009): Bucuraţi-vă de avantajele unei camere DSLR cu funcţie unică Live View şi auto focus ultra rapid. Existenţa unui ecran LCD cu sistem flexibil de pivotare echivalează cu deschiderea unei noi serii de oportunităţi creative, totul la o calitate excepţională a fotografiilor surprinse la rezoluţie de 14.2 megapixeli.

Juriul EISA a declarat: “Deşi modelul A350 oferă funcţii de accesibilitate precum stabilizatorul de imagine şi sistemul anti-praf, cel mai puternic argument pe care îl oferă este sistemul Live View, superb proiectat. Graţie design-ului unic, modelul poate executa operaţiuni rapide de auto-focus în modul Live View, utilizând sistemul primar de auto-focus al camerei. Acest sistem evită problemele generate de existenţa unui sistem secundar de auto-focus şi de întârzieri provocate de ridicarea oglinzii. Ecranul LCD cu sistem de pivotare oferă multiple oportunităţi creative din punct de vedere al compoziţiei şi al unghiurilor de vizualizare. Accesibilă din punct de vedere al preţului, camera reprezintă alegerea ideală pentru fotografii amatori, atât prin construcţia robustă cât şi prin calitatea bună a imaginii.”

3 – Obiectivul de 70-300mm f/4.5-5.6 G SSM (OBIECTIVUL FOTO EUROPEAN AL ANULUI 2008 – 2009): Teleobiectiv de înaltă performanţă cu distanţă minimă focală de 1,2 m pentru cadrele apropiate. Greutate redusă, uşor de folosit şi cu autofocus rapid şi silenţios graţie motorului SSM – Super Sonic wave Motor.

Juriul EISA a declarat: “Indiferent dacă fotografiaţi portrete sau instantanee ale vieţii sălbatice, acest nou teleobiectiv Sony reprezintă un instrument preţios ce poate fi folosit împreună cu camera dvs. foto DSLR. Obiectivul este foarte uşor şi realizează rapid operaţiuni de auto-focus graţie motorului de tip SSM, păstrând în acelaşi timp capacitatea de focalizare manuală. Butonul de blocare a focalizării şi cel de selectare a distanţei de la care se execută focalizarea, plasate pe partea stângă a obiectivului îi conferă acestuia un aspect profesionist şi contribuie per total la uşurinţa de utilizare a dispozitivului. Din punct de vedere optic vă puteţi aştepta la imagini de o profunzime uimitoare a detaliilor, cu o rezoluţie uniformă pe întreaga suprafaţă a imaginii. Orice aparent neajuns provocat de deschiderea relativ mică a diafragmei este mai mult decât compensat de zgomotul redus la valori ISO mari, caracteristic camerelor foto Sony din seria A.”

4 – Receiver-ul Home Theatre STR-DA5400ES (RECEIVER-UL EUROPEAN PENTRU SISTEME HOME THEATRE AL ANULUI 2008 – 2009): Proiectat pentru funcţionare împreună cu sisteme Home Theatre de înaltă performanţă, acest model este vârful seriei de top de receivere AV HD. Modelul combină suport pentru rezoluţia 1080/24p cu un nou codec audio pentru a oferi o uimitoare performanţă audio – video, demnă de era HD.

Juriul EISA a declarat: “Dispozitivele complete, dar totuşi accesibile, cum este STR-DA5400ES de la Sony, sunt puţine. Continuând tradiţia dispozitivelor din seria de înaltă performanţă, modelul 5400ES include dotări la un standard excepţional. Printre funcţiile sale se numără conexiunea HDMI, sunet Dolby TrueHD, codare DTS HD Master Audio, o interfaţă grafică secundară, sistem de instalare propriu şi de adaptare a sunetului la mediul de emisie şi amplificare a sunetului pe nu mai puţin de şapte canale. Modelul include, de asemenea, o interfaţă Sony HATS pentru corectarea erorilor la citirea datelor în format SACD de pe alte playere compatibile. Per total, acesta este unul dintre cele performante şi versatile receivere AV HD, indiferent de preţ.”

5 – Sistem AV XAV-W1 pentru autoturisme (SISTEMUL AUDIO VIDEO EUROPEAN PENTRU AUTOTURISME AL ANULUI 2008 – 2009): Sistem de divertisment pentru autoturisme cu ecran de 7 inci (18 cm) ce oferă o calitate excelentă a imaginii şi a sunetului, cu suport pentru incintă acustică cu mai multe boxe şi compatibil cu SACD.

Juriul EISA a declarat: “Când e vorba de calitatea excelentă a imaginilor video în timp ce vă aflaţi în mişcare, nimic nu se compară cu modelul Sony XAV-W1 cu dublu-DIN. Ecranul cu diagonală de 7 inchi (18 cm) şi rezoluţie de 800×480 oferă imagini clare şi vibrante, depăşind în mod clar standard-ul de facto al calităţii video mobile. Impresionant ca unitate stand-alone, modelul XAV – W1 poate alcătui inima unui sofisticat sistem de divertisment video pentru autoturisme, graţie compatibilităţii Dolby Digital, DTS şi Dolby ProLogic II, (şi a sunetului difuzat din boxele frontale, spate, centrale şi sub). Pasionaţii de muzică nu vor fi dezamăgiţi – sistemul nu doar citeşte CD-uri, DVD-uri, MP3-uri, WMA-uri, JPEG-uri şi DivX-uri dar este şi compatibil cu SACD pentru a oferi cea mai avansată experienţă sonoră posibilă. Funcţiile video de excepţie şi sunetul cu adevărat uimitor cu greu s-au mai găsit laolaltă într-un singur dispozitiv, ca acum.”

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. ice4you says:

  Cred ca mai meritau inca un premiu de excelenta ptr cea mai tare consola a tuturor timpurilor, care a facut si face istorie vie multi ani de acum inainte … Playstation 2 … best console ever made! 😉

 2. dat.draque says:

  ma poate ajuta si pe mine cineva cu o problema ?, pot sa postez aici ? este in legatura cu vizionarea filmeleor din calculator prin intermediul tv-ului.

  Uitati intrebarea!

  Vreau si eu sa conectez unitatea la televizor sa ma pot uita la filme din calc pe tv.Am toate cablurile necesare le-am legat intre pc si tv si nu stiu cum sa fac setarile din placa video sa pot sa vad pe tv ce am pe desktop.Am placa video 8400gs si 175,19 driverele.La nvidia control panel la set up multiple display apare decat “Only use one display(Single).Ma poate ajuta si pe mine cineva ?.Multumesc

 3. PCNews Team says:

  Nu este locul cel mai potrivit, dar asta conteaza mai putin 🙂

  Nu ai o setare Video & Television ca in imaginea de mai jos?

 4. dat.draque says:

  Am o setare acolo dar nu este ca la voi.Vad ca voi folositi HD Format, eu am un TV normal nu LCD care intra in el mufa de genu acesta:
  SVIDEO

  si prin mufa aceasta fac legatura la s-video din placa video.Sa revin la setarea aceea, Video & Television.L-a mine apare “Run television setup wizard” si cand apas pe el ma intreaba ce semnal foloseste televizorul si sunt mai multe subuncte. D/PAL, B/PAL, G/PAL, H/PAL … si nush ce sa fac.

 5. dat.draque says:

  Uitati cum imi apare in nvidia Control Panel: http://i58.servimg.com/u/f58/11/98/66/29/uite10.jpg

 6. PCNews Team says:

  Teoretic trebuie sa alegi B/PAL.

 7. dat.draque says:

  Am ales B/PAL am restartat calc si tot “Single” apare, si cand dau sa aleg TV-ul apare pe TV o secunda, imaginea care e pe desktop si apoi se face inapoi albastru.Nush ce sa fac 🙁 , dar cred ca trec pe ATI ca acolo am auzit ca nu sunt probleme.Se poate sa fie stricata mufa EUROSCART ?

 8. PCNews Team says:

  incearca sa setezi o rata de refresh mai mica in Display -> Change resolution

 9. dat.draque says:

  Si am asta am incercat 800×600. Refresh 60 MHZ.Nici o schimare 🙁

 10. ice4you says:

  Pur teoretic tie ar trebui sa iti indentifice automat televizorul! Ca o prima solutie iti recomand sa downloadezi ultimi driveri de pe http://www.nvidia.com, sa ii uninstalezi pe cei existenti si apoi sa ii instalezi pe cei mai noi, cu cablul TV-Out conectat intre cardul tau VGA si televizor! Toretic dupa instalare, daca nu sunt probleme de conectica, driveri ar trebui sa indentifice automat conectarea la al doilea device si sa iti lanseze fereastra de configurare!

  In ce privesc standardele, tara noastra foloseste acelasi standard ca si Italia, acesta fiind PAL/B/G.

  Nu trebuie exclus din discutie si faptul ca este posibil ca televizorul tau sa nu fie unul compatibil cu cardul VGA sau chiar sa ai niste defectiuni ale iesiri TV-OUT, acestea fiind foarte sensibila si stracandu-se destul de des, mai ales daca conectarea s-a facut in timpul in care televizorul era in functiune!

  Cu toate acestea si avand in vedere faptul ca tu folosesti niste mufe adaptoare, este posibil ca placa VGA sa nu iti faca indentificarea corect si de aici sa ai pierderule de semnal despre care vorbesti! In 90% din cazuri aceste probleme sunt legat de conectica si mai putin de restul, de aceea iti recomand sa incerci si un alt cablu de conectare! Pana cand televizorul tau nu este indentificat corect, nu ai nici o sansa sa iti mearga, iar un card VGA powered by ATI nu este o salvare, ptr ca si acel card VGA foloseste acelasi algoritm de indentificare ca si cardurile nVidia, acesta fiind mai mult sau mai putin copiat de la ei!

  Succes!

 11. PCNews Team says:

  driveri 175,19 sunt cei mai recenti pentru 8400gs. Ce ma pune pe gandurie este faptul ca ai zis ca imaginea apare pe tv pentru o secunda dupa care dispare

  Asa cum a spus si ice4you se poate sa fie o defectiune sau un televizor incompatibil. Am patit-o si eu cu un televizor care nu vroia in ruptul capului…

  incearca si cu un alt televizor daca ai posibilitatea.

 12. maryan_sexy_boy08 says:

  buay eu folosesc un cam vechi 7300 gt dar imi mere foarte bn…cei drept km rar detecteaza tv-ul din prima dar dak ies si apoi intru iar in nvidia control panel mil gaseste negresit…si nu tre sa rulez multidisplay setup wizard…si driverele sunt aceleasi d p cd-ul original…aq teoretic 8400-le ar trebui sa mearga mai bn…si nu folosec euroscartul ci conectori standard unde conectezi de ex si DVD playerul…singura problema e coolerul kre nu mai functzioneaza si imi ajunge GPU-ul la 70 d grade…ma poate ajuta si p mn in sensul sami spuna si mie unde as putea gasi coolere originale NVIDIA???

 13. PCNews Team says:

  Nu iti trebuiesc coolere originale NVIDIA. Aici poti sa gasesti coolere pentru placa video.

 14. maryan_sexy_boy08 says:

  va multumesc pt raspuns dar modelul de cooler de pe placa mea nu se prinde pe socket in suruburi sunt niste clame metalice curbate la extremitati si dupa ce extremitatile depasesc gaura suportului sunt fixate in niste fire de otel…m-am uitat p siteul magazinului d mai sus si n-am vazut nici un model care sa se potriveasca ba mai mult am consultat o lista larga de siteuri de magazine si nicaieri nu era cooler pt 7300 gt…problema nu e ca nu am incredere in alte marci de coolere dar eu nu am posibilitatea sa le fixez in suruburi si de aia intrebasem unde as putea gasi unul original…pana la urma cred k raman fara…70 d grade nu e mult avand in vedere k in procesul lor de fabricatie trec prin temperaturi de 150 d grade…

 15. Turgut Demir says:

  Thanks for this information..Very nice website..