De ce presa scrisa o să moară

In aceasta dimineata am fost să cumpăr ziarul Adevărul deoarece astăzi vine cu o carte care mă interesa. Evident că am colindat o oră cu maşina prin tot cartierul fără nici o şansă. În timpul căutării am întâlnit destule persoane care căutau ziarul. La câteva standuri am întrebat câte exemplare au venit. Răspunsul: 5 sau 7 exemplare care s-au epuizat la prima oră! Asta după ce au făcut o campanie agresivă de promovare.

Faza este că nu am mai cumpărat un ziar sau revistă de peste un an de zile. Presa scrisă e într-un declin teribil, vânzările scad, iar când vin cu ceva interesant nu sunt pregătiţi să facă faţă cererii.

Oricare ar fi cauza, oamenii nu mai cumpără presa scrisă sau managerii din presa scrisă habar nu au cum să facă afaceri în anul 2008, un lucru este clar: presa scrisă o să moară şi o să moară cât de curând.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. terenonline says:

  hai sa-mi fac dusmani: un titlu mai pros (ales) nici ca se poate alege si din pacate vad asta prea des in orice fel de “mediu mediatic”. cand n-o sa mai fie Nimic pe pamant tot la “presa scrisa” o sa ajungem!
  mesajele scrise FIZIC pe un suport (de orice natura ar fi el) n-or sa dispara niciodata, NICIODATA cat exista oameni sau un animal mai rasarit care sa le scrie. a scrie un mesaj pe o caramina (facuta din pamant) uscata ulterior la soare si al transmite comunitatii, tot presa scrisa o sa se cheme. succes

 2. PCNews Team says:

  @ terenonline – titlul ar fi fost prea lung: De ce o sa moara presa cotidiana scrisa pe suport de hartie care se distribuie contra cost ….

  Si nu iti faci dusmani pentru ca noi apreciem critica constructiva!
  PS: Ca a venit vorba: esti eliminat din concurs!

  Hai, ca a fost o gluma…

 3. ciupy says:

  exista greseli in articol. la randul 3 “Mai am” si in al treilea paragraf “fiecă”. v’ati grabit s’o dati off topic :))

  nasol, sa vrei sa cumperi si sa n’ai de unde 🙂

  nu cred ca o sa moara presa scrisa. acum adevarul si’a lansat un ziar gratuit, adevarul de seara. si desi aproape totul se muta pe internet, sunt si la care nu le place calculatorul, chiar si in randul tinerilor. mie de exemplu nu’mi place sa citesc de pe calculator, cu toate ca as avea un avantaj foarte mare, pentru ca gasesc orice carte vreau,sau aproape orice carte, gratis.

 4. PCNews Team says:

  ciupy 10X. maini inghetate de la cele 3 grade de afara. graba strica articolu’

 5. ice4you says:

  Nu sunt de acord cu aceasta teorie! Odata si odata probabil ca va muri insa acest lucru nu se va intampla prea curand, deoarece nu toata lumea are acces la alta surse de informatii ca sa nu mai vorbim ca nu toata lumea se si pricepe! Aceia sunt clientii presei scrise, aceia cumpara zilnic ziare … si daca vei studia putin cifrele de afaceri ale unor cotidiane de renume, vei observa destul de rapid ca sumele pe care le castiga anual din presa tiparita nu sunt deloc de neglijat … iar tot ce conteaza este banul!

  In ce privesc respectivele chioscuri unde ai cautat acel ziar … tirajul de obicei este foarte mare … cei responsabili cu achizitia de stoc sunt proprietarii acelor chioscuri care probabil temnandu-se de pretul mare al acelor publicatii le era sa nu ramana cu ele. Stai linistita … ca s-au muscat ulterior de degete …cand au vazut ca exista cerere dar ei nu au fost destul de inspirati 😉

 6. PCNews Team says:

  Sumele par ca sunt mari dar scad pe an ce trece. Nu m-am referit ca o sa moara in 2 luni, dar in 5 ani cred ca o sa le vedem la muzeu sau poate doar intr-un cerc restrans.

 7. ninja says:

  nu am mai cumparat un ziar de cand am dat de internet.

 8. terenonline says:

  nu se poate, mi-ati stricat ziua (lumina!) si eu care doream sa ma retrag doar cu o etapa inainte de terminarea conc. precum in bancul cu nebunii care sareau nu stiu cate garduri si extenuati la ultimul si-au zis: ba baieti, nu se mai poate; inca unul?!!! hai… inapoi!

 9. PCNews Team says:

  @terenonline – stiam eu ca ai simtul umorului dezvoltat 🙂

 10. underground says:

  vestea buna e ca ajutam la depoluare ne mai consumand atata hartie 😐

 11. Alexandra says:

  @ underground: semi-veste buna pentru ca… doar consumam electricitate, nu? pana nu suntem green si la capitolul acesta…

 12. ice4you says:

  In tarile dezvoltate, tehnologia este la ani lumina de Romania si cu toate acestea presa scrisa merge linistita inainte. 5 ani mi-se pare un termen scurt … ptr disparitia hartiei tiparite. 20 mi-se pare un termen mai realist 😉

 13. dat.draque says:

  Cum se citeste de pe o hartie ?

 14. ice4you says:

  dat.draque – incearca sa afli pe la scoala!

 15. dat.draque says:

  Merci ice4you.

  Am nevoie sa citesc ziarul ? Accesez site-ul ziarului care vreau sa il citesc. Mai simplu mai eficient !