Vierme in campanii promotionale false McDonald’s si Coca Cola

Compania de securitate IT, Avira Soft, anunta descoperirea unui vierme in campanii promotionale false McDonald’s si Coca Cola.

O noua schema de fraudare pentru utilizatorii de Internet: Creatorii de virusi trimit prin email cupoane false de reduceri in numele companiilor Coca Cola si McDonald’s.

Cupoanele sunt atasate emailurilor falsificate, ce vor sa para ca sunt trimise de catre McDonald’s sau Coca Cola. In timp ce emailul ce vrea sa para ca este trimis de McDonald’s aduce informatii despre un meniu redus care trebuie printat de catre recipient pentru a putea fii folosit, asa-zisul email de la Coca Cola face referire la un nou joc online. In momentul dezarhivarii fisierelor ZIP atasate, in loc sa gaseasca respectivele cupoane de reduceri sau jocul Coca Cola, utilizatorii vor primi un “cadou” neasteptat – infectarea calculatoarelor cu viermele Worm/McMaggot.A


Viermele instaleaza o alte componenta, descarcata de pe net, pe care Avira o detecteaza ca BDS/McMaggot.A
si care reprezinta un backdoor. Acest backdoor este folosit pentru a prelua controlul de la distanta asupra calculatorului si pentru a inregistra ceea ce se tasteaza pe tastatura. Viermele scaneaza computerul pentru a gasi adrese de email si le foloseste pentru a se trimite singur prin intermediul propriului motor SMTP de email.

Mai multe informatii gasiti aici

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. WaTzaP says:

  ete un virus distept :)). De parca nu ar fi atatia..

 2. ice4you says:

  As fi curios sa cunosc si eu unul din imbecilii care dupa 10 ani de SPAM inca nu s-a invatat ca nu tot ce ajunge in inbox este neaparat si real.

 3. CQ says:

  Ai fi mirat ce „idioţi” iau de bun mesajele astea… dacă eşti păcălit de o tâmpenie d-asta nu eşti automat şi prost. Am un prieten, cercetător ştiinţific, fără prea mari tangenţe cu IT-ul… care mereu ia viruşi din cauza tâmpeniilor de genul ăsta. Ce vrei, omul nu a avut IT-ul şi internetul ca principala-i ocupaţie…

  P.S. Nici eu nu-l înţeleg cum de se lasă păcălit mereu de reclamele gen: Eşti vizitatorul cu numărul 1.000.000.000… bla bla bla. Dar mereu o păţeşte. 😀

 4. ice4you says:

  CQ – eu le zic prosti si toaya treaba asta NU are legatura cu IT-ul, pentru ca de aici rasare o intrebare logica pe care ar trebui sa si-o puna orice om inteligent:

  Intrebare logica: cum ai putea sa fi castigatorul unui concurs la care tu nu ai participat?

 5. Alexandra says:

  @ ice4you: Pentru ca ti-a extras numele, adresa de e-mail sau alte tampenii. =)) Eu primesc (si deja ma oftic, dar ce sa le fac, oricat ignore dau, tot revin) ca am castigat la UK Lottery, la Marea Extragere Microsoft etc. Sau… faze cu refugiati super bogati din a nspe mia tara de pe planeta, undeva in Africa sau Bangladesh, care au nevoie de contul meu pentru a-si depune banii si pot sa ma servesc de acolo cu ce suma vreau cat timp ii ajut… =)) Mooor de ras, nu alta (si de nervi)!