Cum sa iti decodezi telefonul. Legal.

Este o problema mare blocarea telefonului in retea. Chiar si dupa ce contractul tau cu operatorul a expirat, telefonul ramane tot blocat si nu poate fi folosit in alta retea. Evident ca acest lucru nu este corect. Asa ca Autoritatea Nationala pentru Comunicatii a propus un proiect prin care poti sa iti deblochezi gratuit si legal telefonul daca perioada minima obligatorie de ramanere in retea stabilita prin contract s-a terminat.

Chiar daca vrei deblocarea inainte de sfarsitul perioadei minime prevazute in contract, furnizorul are obligatia de a face deblocarea, dar numai in conditiile in care obligatiile pe care ti le-ai asumat prin contract au fost indeplinite (achitarea unor diferente de pret sau penalitati de reziliere).

Aceasta obligatie va viza in principal telefoanele mobile, dar se aplica si in cazul celorlalte terminale captive in retelele de comunicatii electronice (modem, card de date etc). Deblocarea, care la majoritatea telefoanelor mobile se face prin introducerea unui cod prin tastatura telefonului, ar trebui sa se realizeze in maxim 5 zile lucratoare de la inregistrarea unei cereri in acest sens.

Furnizorul va avea totodata obligatia ca, inaintea incheierii contractelor de furnizare a serviciilor de comunicatii electronice, sa te informeze cu privire la costurile ce vor trebui suportate in situatia deblocarii terminalului inainte de implinirea perioadei pentru care a fost incheiat contractul.

Link

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. CQ says:

  Eh, preţul la decodare nu ştiu cât mai este, însă foarte multe modele de telefoane pot fi decodate doar cu cablul cu care vin deja (şi cu puţină căutare pe internet). De exemplu, pentru Sony Ericsson, chiar am publicat în PC Magazine, acum un an, doi, o serie de articole despre deblocarea şi tunarea telefoanelor. Procedura nu era nici pe departe „inginerie aerospaţială”. Însă, asta nu poate fi decât un lucru bun… dacă va fi luată în seamă de cei în măsură de a lua o decizie.

 2. danny says:

  asta e de bine. eu am incercat sa deblochez un samsung cu niste coduri de deblocat telefoane samsung si in final m-am trezit cu toata agenda stearsa si cu telefonul tot… blocat. asa ca aveti grija de deblocari cautate pe internet

 3. aerosoul says:

  Foarte bine!

 4. Chestia asta cu “codarea” e o obraznicie din capul locului, nu inteleg de ce ai da banii pe asa ceva.

 5. NoLandlord says:

  tot mai bine. dupa ce putem sa ne portam numerele acum putem sa le si deblocam. cool!!!

 6. Ciolanus says:

  Cei de la C… nu iti blocheaza telefonul.
  Daca mi-l deblochez singur e ilegal?