AMD a lansat 5 noi procesoare

AMD a lansat 5 noi procesoare Phenom II. Marea noutate este compatibilitatea pentru care ar trebui sa le dam un premiu ceva…
Până acum o noua generaţie de procesoare aducea pe lângă binecuvântata creştere a performanţei mare problemă a incompatibilităţii cu vechile plăci de bază, memorii, etc. (vezi pentru comparaţie recentul Intel i7).

AMD a reuşit să scoată aceste noi procesoare care sunt compatibile atât cu socketul mai vechi AM2+ cât şi cu noul AM3. Mai mult, noile procesoare merg de minune atât cu DDR2 cât şi cu DDR3.

AMD Phenom II X4 910 – (2.6GHz)
AMD Phenom II X4 810 – (2.6GHz)
AMD Phenom II X4 805 – (2.5GHz)
AMD Phenom II X3 720 Black Edition – (2.8GHz)
AMD Phenom II X3 710 – (2.6GHz)


Preţuri AMD Phenom II
Preţul de distribuţie pentru MD Phenom II X3 720 Black Edition este de $145 (Intel Core 2 Duo E8400 costă $165); AMD Phenom II X4 810 costă la distribuitori $175 (Intel Core 2 Quad Q8200 (2.33GHz) costă $170.2).

PCNews Verdict: 8/10 Pentru compatibilitatea hardware cât şi pentru preţurile OK, procesoarele AMD Phenom II primesc de la noi distincţia

Silver Award

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. ice4you says:

  Deci, experientele mele cu produse hybride (placi de baza cu DDR1 si 2; placi cu AGP si PCX; procesoare din generatie noua care mergeau pe placile vechi de baza si asa mai departe) sunt departe de a putea spune ca bune. Adica … acele produse … fiind facute in acest fel nu erau nici laie nici balaie … de aici trag eu concluzia ca performanta acestui asa zic Phenom II, nu sunt cu mult mai departe decat Phenom I, iar daca acest lucru s-ar vedea in vreun fel (desi sincer ma indoiesc) in nici un caz nu ai putea vedea asta pe o placa de baza din generatia anterioara care foloseste memorii DDR2.

  Pentru integratori este mana cereaca (desi cerera de AMD a scazut drastic) pentru ca pot imprechea Phenom II cu placi de baza foarte ieftine. Acesta este intradevar o veste buna, insa as vrea sa vedem si niste preturi la aceste procesoare, deoarece Intel a anuntat acum o luna scaderi substantiale de pret iar multe din produsele care intra in aceasta categorie sunt foarte performante.

 2. ninja says:

  mie mereu mi-au placut procesoarele amd. parca sunt mai umane decat cele intel 🙂

 3. PCMHZ says:

  Daca Intel nu considera o amenintare reala noile Phenom II atunci lasa preturile la fel de sus, dar uite ca le-a taiat si nu se poate spune ca o duce neaparat pe roze (tocmai au renuntat la a organiza IDF Taiwan anul asta, iar IDF China l-au redus la doar o zi.)
  AMD prefera sa “castige 2 centi” dar cum in aceste vremuri cumparatorii se uita de 3 ori inainte sa achizitioneze ceva.. sunt mari sanse sa traga o carte castigatoare.
  Raportul pret / performanta si lipsa obligativitatii schimbarii platformei (placa de baza + memorii) sunt miscari fine de marketing. 🙂

 4. ice4you says:

  PCMHZ – Intel a redus mereu preturile pentru produsele din generatiile anterioare, cand deja pe piata se anunta o noua era. Nu Intel sunt cei care s-au speriat si au redus preturile la Phenom II, fiind prinsi cu pantalonii in vine inca de la a doua zi dupa ce l-au lansat!

  Miscari fine de marketing? Eu miscari fine le numesc pe alea, cand esti capabil sa oferi procesoare ieftine si performante pe sectorul entry-level de sub 100USD si nu cele in care tu acolo inca vinzi procesoare single-core depasite pe toate partile, sau dual-core care bat pasul pe loc de vreo 4 ani .. adica, tot cam atunci de cand au aparut!

  Cine a zis/anuntat ca Intel are de gand sa renunte usor la LGA775? Vor mai trage de aceasta platforma inca minim 1 an, deoarece au anuntat ca vor lansa noi procesoare compatbile cu acest socket. Cine vrea mai mult va avea de ales pentru ca va avea de unde, diferentele de performanta fiind mai mult decat evidente intre cele 2 platforme, pe cand la AMD nu putem spune acelasi lucru, pentru ca avansul oferit de DDR3 si controlerul DDR3 integrat sunt minore. De ce si-au cumpara cineva care are deja un Phenom 1 asa ceva?

 5. PCMHZ says:

  ice4you – Problema AMD este ca vor sa castige pe acelasi principiu de “scoti ceva super-tare si apoi arunci cu N modele derivate cu performante mai mici si costuri reduse”, daca pe divizia de grafica le-a iesit destul de bine cu seria 4000.. la CPU poate vor urma sfaturile tale si in loc sa arate ca trec de X GHz ar scoate pe banda procesoare ieftine si bune. Corect.

  Intel oricum au anuntat retrageri sau amanari la mai multe “produse”, vine vorba ca e de la criza dar poate s-au plictisit si au obosit 😀

  “De ce si-au cumpara cineva care are deja un Phenom 1 asa ceva?” – pentru simplul motiv ca Phenom 1 este s-a vandut extrem de slab (putin nemeritat) si pentru ca Phenom II se adreseaza in primul rand celor cu X2.. fiind o diferenta considerabila si un upgrade perfect pentru acea parte.

 6. ice4you says:

  Ma eu pe aia de la Intel ii inteleg … la ce dracu sa se chinuie cu lansarile de produse noi cand nu au concurenta, iar aia pe care ii au sunt la ani lumina de generatiile pe care le are Intel pe piata de ani buni?!

  In ce priveste succesul placilor video … daca reusesc, am sa iti fac rost de la unul dintre cei mai mari distribuitori de echipamente IT, o situatie a placilor video powered nVidia vs ATI. Nu stiu daca pot dar am sa incerc … pentru ca eu anul asta placile VGA de la ATI pe care le-am vandut, cred ca le pot numara pe degete, in timpul in care de la nVidia am vandut masiv. Vrei sa vorbim cumva si despre disponibilitatea lor?!

  Cine nu si-a luat inca Phenom 1, nu isi va lua nici Phenom 2 ci isi va lua Intel.