SuperBlog 2009: lectia de Jurnalism (Optional)

In opinia noastra blogarii reprezinta presa alternativa. Uneori aceasta presa alternativa se poate dovedi mai puternica decat presa traditionala.
Prin urmare blogarii sunt jurnalisti sau asa ar trebui sa se simta. Din acest motiv niste Super Blogari ca voi ar trebui sa cunoasca cateva elemente de jurnalism. ASUS a dorit in aceasta proba sa va puna talentul de jurnalist la munca. Este o proba care nu necesita scrierea unui articol pe blogul vostru, ci doar sa trimiteti raspunsul pe email si introducerea lui in contul vostru in dreptul probei respective.

lectia de jurnalism

Despre ce este vorba:

Esti un blogar care scrie pe blogul Universitatii la care studiezi. Universitatea se numeste “Academia De Blogging Politehnic Harghita” si este in … Judetul Harghita. Ai in dotare un laptop ASUS UL30 care te tine 12 ore fara sa ai nevoie de priza si trebuie sa redactezi un articol despre un eveniment care va avea loc pe data de 28 octombrie, ora 10:30, adica martea viitoare, la Pitesti. Evenimentul, la care participa toti profesorii Universitatii, este o conferinta academica unde se va discuta despre rolul facultatilor de blogging in pesiajul jurnalistic romanesc. Decanul Universitatii, Domnul Blogarica Daniel va vorbi in deschiderea conferintei, iar profesorul de wordpress Marcel Pehaşpeu va sustine o prezentare prin care doreste sa traga un semnal de alarma in fata raspandirii virusilor de blog. Evenimentul se va termina la ora 18 cu un dineu.

Ce aveti voi de facut: Scrieti cel mai potrivit titlu si un lead (adica o fraza introductiva) pentru articolul imaginar pe care-l aveti de facut.

Exemplu:
“Titlu: Marcel Pehaşpeu: atentie la virusii de blog!
Lead: Conferita de la Pitesti de marti va trata printre alte subiecte si pricolul reprezentat de virusii de blog.

Condiţii obligatorii:
Trimiteţi către concurspcnews@gmail.com un email cu titlul plus fraza introductiva şi subiectul ASUS 3

Introduceti titlul si fraza introductivă în contul vostru de superblog.

Termen limita: 23 Octombrie ora 23:59

Juriul de astazi: Octavian Dunare Specialist Marketing ASUS Romania.
Proba aceasta este OPTIONALA.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. a3urghe says:

  doar titlu sa trebuie si un articol spre exemplu titul va suna ” Atentie la invazia virisilor de bloguri ! ” si un continut ca unde se desfasoar ….. etc???

 2. cristi says:

  haha, this should be interesting!

 3. urzeala says:

  Chiar sunt f. mandru de titlul pe care l-am conceput.. Si sunt tare curios cu cat o sa fiu notat

  Foarte interesanta aceasta proba. 😉

 4. cKy says:

  Pentru siguranta mea, l-am si postat si am dat si link-ul!

 5. DeMaio says:

  @a3urghe – Cred că nu ai priceput ceva: era vorba de un titlu şi lead, nu de un material full.

 6. dragos b. says:

  un titlu si un lead, hmmm….nu mi se pare prea interesant atata timp cat poti sa ai o sclipire pentru cateva cuvinte si sa le pui in ordine ca sa iasa ceva deosebit si doar atat, putea sa se ceara un articol full si era altceva. @DeMaio , tie ti-a aparut punctajul la prima proba? Mie doar la a-2-a si nu inteleg, nu trebuia mai intai la prima? iar o dau astia in harababura?

 7. iRecommend says:

  @dragos b: cred ca scopul e sa se vada cine stie sa scrie un lead corect, conform regulilor jurnalistice.

 8. Stropinela says:

  @ Dragos: Si mie mi-a aparut punctajul doar la cea de-a doua proba. Ma gandesc ca axplicatia ar fi urmatoarea: a doua proba a fost mai succinta, mai simpla, deci se putea nota mult mai repede de catre juriu. Prima proba consta intr-un articol pe blog, deci gandeste-te cat le ia astora pana citesc ce au scris toti.

 9. DeMaio says:

  @dragos b. – La prima nu s-a corectat încă, am vorbit pe email cu cei de la PCNews, că şi eu eram interesat de asta. Cât despre titlu şi lead, crede-mă că acestea sunt al dracului de greu de scris bine, şi spun asta din punctul de vedere al jurnalistului 🙂

 10. cKy says:

  A fost punctata numai a doua proa, am primit raspuns pe mail ca inca nu s-au facut jurizarile la restul.

 11. iRecommend says:

  @ckY: Ti-au spus si cand vor fi jurizate? 🙂

 12. cristi says:

  ce va tot intereseaza asa mult, cand se jurizeaza, ce face vecinu’ ce nu stiu ce. veti afla, la un moment dat. vorbe multe si nici o concluzie. :))

 13. iRecommend says:

  Pai e simplu Cristi! Imi place sa stiu ce se intampla in spate si ce rezultate obtin ca de asta particip, nu pentru a face SEO PCNews-ului (no offence pcnews).

 14. DeMaio says:

  Una peste alta, SEO oricum facem, cred că asta este unul dintre lucrurile asumate de la început :)) Şi lor, şi altora.

 15. cristi says:

  SEO, nu le faceti numai lor, va faceti si voua insiva. Chiar daca nu va dati seama. Daca va verificati stats, sunt sigur, ca la majoritatea BLOGARILOR, le-a crescut traficul, pentru ca sinceri sa fim, nu toti scriem..cu frecventa pe blog. Eu cel putin scriam o saptamana in fiecare zi, si dupa “uitam” de blog 2 saptamani. Scriam cand vroiam. Dar asa parca m-am mai educat, scriu consecvent, si nu de nevoie, ci de placere. Pentru mine, Lectia de Jurnalism, chiar a fost o provocare…si nu numai. E zic ca e o mare diferenta intre cei care scriu, avand siguranta ca vor castiga, si care scriu, on-topic, nu povesti de adormit, copilashii:)) no offence! In final am avut un FAQ&RULES, sper ca l-ati citit, altfel..e nasol. Si totusi..daca as fi nemultumit de ceva, le-as da mail celor de la pcnews si as rezolva. Inca nu le-am dat, dar la sfarsitul concursului sigur le voi da.:) cu bune si cu rele. Noi sa fim sanatosi, hai succes, tuturor!

 16. Wild Kitten says:

  @cristi: mie nu mi-a crescut traficul :)).

 17. cKy says:

  @Irecomand, nu mi-a raspuns si la intrebarea asta.
  @Cristi, sa stii ca s-a castigat mult trafic, eu unul recunosc, ca mi-a adus trafic, insa nu ca am scris, ca eu scriu foarte frecvent, mai ales luna asta.Mi-au adus trafic link-urile.

 18. DeMaio says:

  @cristi – Corect. Cei care au avut nevoie de trafic, l-au căpătat. SEO, mă rog, e cam mult să denumim aşa toată încrengătura asta, există pentru toţi. Şi se traduce în trafic, mai mult sau mai puţin, cât vrea fiecare.

 19. cristi says:

  Asa ne luam premiile. Prin trafic..lor.al nostru.al partenerilor, sponsorilor. Totul merge mana in mana. Hai ca daca mai scriu mult, primesc vreo oferta de job (nu ca n-as avea nevoie).but off-topic!:) next round, please?

 20. DeMaio says:

  @cristi – LoooL! CV-ul nu-l faci cunoscut? Că na, dacă tot ai nevoie de job, să ştie lumea ce şi cum 🙂

 21. johnny says:

  Mie nu prea mi-au adus deloc trafic link-urile astea. Din ce am vazut…

 22. la mine au venit de 3-4 ori mai multe comentarii ca de obicei…eu prefer comentariile care aduc feed-back vizitelor nenumarate

 23. cKy says:

  @Cristi iti pastrez un loc la noi in celula, angajez eu “scriitor pe burta goala” la mine pe blog, adica sa o faci din placere:)

 24. Orator says:

  @cKy daca nu o faci din plicare si o faci pe bani inseamna prostitutie 😛

  despre trafic? nu creste in pom…trebuie muncit!

 25. Radu says:

  Nici eu nu am punctajul pentru prima proba si pentru cea cu hostway.

 26. @Cky: lucrez eu gratis la tine pe blog cu conditia ca la anul sa imi sponsorizezi cartea la care lucrez in prezent

 27. @Cky & Andrei Zbirnea: Angajari pe timp de criza?Wow,asta chiar e ceva:))

 28. Andrei, lucrezi scump :))

 29. scump, scump dar ofer calitate 😀

 30. DeMaio says:

  @Andrei Zbirnea – =)) Bun aşa!

 31. Andrei says:

  Daca nu merge sa introduceti din cont incercati la articolul cu “am introdus datele gresite” 🙂