Televizoare 3D

Televizoarele 3D par a fi noua moda. Producatori precum Panasonic, Sony si Samsung au profitat de CES 2010 pentru a se lauda cu noile lor televizoare 3D. Fiecare dintre ei are cel putin un televizor 3D in linia de produse 2010.

“Isteria 3D” este constant intretinuta de jucatorii din industria filmelor prin lansarea productiilor cinematografice 3D. A fost “Ice Age 3D”, iar acum bomboana de pe tort este filmul Avatar. Toti cei care am fost la Avatar ne-am dorit in timp ce paraseam sala sa avem acasa un televizor 3D.

Imediat ce ne gandim la aceasta tehnologie pentru acasa ne vin in cap o serie de intrebari: Ce este un televizor 3D? De ce este asa scump? Ce pitici si magicieni are un televizor 3D in interior?

Sa incercam sa lamurim aceste intrebari.

In primul rand un televizor 3D este un televizor HD normal. Singura diferenta este frecventa la care sunt afisate cadrele. Un televizor 3D trebuie sa poata afisa 120 de cadre pe secunda. Adica dublu decat un LCD normal.

Un televizor 3D este scump deoarece este un produs nou pe piata. Adica nu va asteptati la ceva ieftin asa din prima, nu-i asa?

Cum functioneaza un televizor 3D? Asa cum am aflat mai devreme un televizor 3D poate sa afiseze 120 de cadre pe secunda. Aceste 120 de cadre sunt impartite in doua grupe de cate 60: una pentru ochiul stang si una pentru ochiul drept. Ochelarii 3D (evident ca aveti nevoie de ochelari precum la cinema) va lasa sa vedeti cu fiecare dintre ochi doar cadrele din grupa corecta. Asa apare senzatia de relief. Daca inchideti un ochi (oricare dintre ei) senzatia de 3D dispare imediat.

Tehnologia este descrisa foarte bine in imaginea Panasonic de mai jos.

panasonic televizor tehnologie 3D

Previziunile noastre pe termen scurt pentru televizoarele 3D nu sunt optimiste. Pretul de lansare este mare asa ca mai bine ma duc la cinema decat sa am acasa un televizor 3D extrem de scump la care sa vad un film 3D o data la 2 luni.

Ma indoiesc ca o sa avem filme romantice sau comedii 3D. Stirile si toate celelalte programe vor fi tot 2D. Si nici nu vreau sa stau cu ochelarii 3D pe nas atunci cand ma uit la televizor.

Evident ca preturile vor cobori mult in viitor si astfel functia 3D va deveni ceva banal care nu ar trebui sa lipseasca noului tau TV. Mai ales ca se anunta inca doua parti din Avatar…

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. marius says:

  eu mi-as cumpara un tv 3d daca ar fi disponibil la un pret decent

 2. ramona says:

  Ce fain… 😀
  .-= Cel mai recent articol scris de ramona pe blog ..WND Wind Duo 3200 Glow =-.

 3. a3urghe says:

  Hm era de asteptat sa se porneasca de la un pret asa care sa nu fie de buzunarul nostru, si cum noi inportam din tarile ” calde ” te astepti la un tva de vro 20-25 % cu tot cu taxa ECO si adausuri de la comercianti.
  asta e ne mai punem si noi o vreme nu stu cat dar in cui 😀

 4. PCNews Team says:

  @ a3urghe – poate ai nostri guvernanti or sa puna o taxa speciala pe 3D 😀

 5. Ha! Nu le dati idei! Dupa cum se vede, au si asa prea multa imaginatie cand vine vorba de taxe si culmea e ca pe astea au tot timpul grija sa le puna in practica ASAP…

 6. ramona says:

  cand o sa apara televizorul 3d pentru toata lumea atunci o sa apara si televizorul 3d direct cu ochelari 😀 pae care o sa il asteptam sa se ieftineasca 😀
  .-= Cel mai recent articol scris de ramona pe blog ..Am primit si eu diploma =-.

 7. Florin says:

  Pretul pleaca de undeva de la 2000 de euro.
  .-= Cel mai recent articol scris de Florin pe blog ..“Mumia” din Iaşi =-.

 8. Alex says:

  “Evident ca preturile vor cobora mult in viitor si astfel functia 3D va devenii ceva banal care nu ar trebui sa lipseasca noului tau TV. Mai ales ca se anunta inca doua parti din Avatar…”

  2 chestiuni:
  – “vor cobori” si nu “vor cobora”
  – “va deveni” si nu “va devenii”

  Deci, intai de toate sa vorbim corect romaneste!

 9. house says:

  Prea scumpe,dar daca as avea bani as lua unul.
  .-= Cel mai recent articol scris de house pe undefined ..If you register your site for free at =-.

 10. PCNews Team says:

  @ house – toate tehnologiile noi sunt scumpe la inceput. O sa vina vremea sa ne permitem si televizoare 3D

  1. Alex says:

   Eu zic ca televizoarele 3d sunt viitorul. Peste cativa ani, cand probabil majoritatea televizoarelor 3d or sa fie fara ochelari, cele cu ochelari or sa se mai ieftineasca. Abia atunci cred ca o sa ne permitem si noi romanii sa cumparam mai multe televizoare 3d..