Spionaj prin camera web a notebook-ului

Un mare scandal s-a declansat la un sistem de invatamant din Philadelphia atunci cand elevii au aflat ca notebook-urile pe care le-au primit de la scoala transmiteau fara stiinta lor imagini si sunet prin intermediul camerelor web din dotare.

Reprezentantii scolii au declarat ca aceasta “functionalitate” a fost instalata pe notebook-uri pentru a identifica notebook-urile furate.

Problema este ca administratorul sistemului putea sa vada cand dorea imagini capturate de camerele web din dotarea notebook-urilor, si de cele mai multe ori aceste notebook-uri erau deschise acasa la elevi si putea surprinde scene intime sau compromitatoare atat cu elevii cat si cu parintii acestora.

camera web

Avocatii care lucreaza la acest caz au declarat ca este o invadare fara precedent a spatiului personal si aceasta practica aminteste de cartea “1984,” de George Orwell (roman care a lansat termenul “Big Brother.”)

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. sorin says:

  Ceva trebuia sa fie neclar atit timp cit elevii au primit un “cadou” gratuit. La fel de bine insa se poate intimpla cu orice laptoc, foarte posibil si mai ales din cauza slabiciunii sistemului de operare (stim noi care!!)… mai stii ?!…

 2. Berilac says:

  Cat de tare. Si al meu are camera web. Or fi motive sa ma ingrijorez ? =))
  .-= Cel mai recent articol scris de Berilac pe blog ..Film: Hitch =-.

 3. PCNews Team says:

  @ sorin – in State multi elevi primesc un notebook cu scop didactic, nu-i nimic neclar ­čÖé
  @ Berilac – pai daca nu esti atent poate o sa vezi poze cu tine pe net :). Daca esti maniac cu securitatea poti sa lipesti o hartie pe camera web ­čśÇ

 4. Pop Adrian says:

  pai.. ar trebui si in romania sa dea cate unu cu linuxu pe el sa vedem ce o sa spioneze atunci
  .-= Cel mai recent articol scris de Pop Adrian pe blog ..Instaleaza gratuit toate driverele windows =-.