Akira Kurosawa

Aflam de la Google: astazi este ziua Akira Kurosawa (23 martie 1910 – 6 septembrie 1998), un important regizor japonez. Nu auzisem de el, dar este un prilej bun sa aflam ca are un palmares impresionant si este considerat unul dintre cei mai de valoare artişti din Japonia.

Akira Kurosawa

Primul film regizat de Akira Kurosawa a fost “Sugata Sanshiro” (1943), iar ultimul este Madadayo 1993, la 5 ani inainte de moartea artistului.

Va invit sa vizionati materialul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre Akira Kurosawa.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. house says:

  Interesant,o sa ma uit si eu la un film de-al lui
  .-= Cel mai recent articol scris de house pe undefined ..If you register your site for free at =-.

 2. cineva :] says:

  saraku:( imi plak japonezii si japonia si sa aflu ca a murit un regizor destul de important din japonia e destul de dureros:(

 3. Nem says:

  nu’mi plac japonezii deloc:|si care-i faza cu tzaca asta?/:)

 4. yephet says:

  Mi se pare greu de crezut ca exista vreun om care are televizor si /sau calculator in casa si se uita la filme si nu a auzit de Kurosawa. Mai jenant decat atat este sa recunosti public intr-un articol chestia asta. E ca si cum n-ai fi auzit de Bill Gates sau de Linus Torvalds dar folosesti windows sau linux…
  Dincolo de filmografia japoneza (din care unele filme sunt GRANDIOASE!!! = Ran, Kagemusha, cei 7 samurai imi vin acum in memorie – le gasiti cu siguranta pe DC iar Ran se da pe tv1000 frecvent) va sugerez sa cautati pe IMDB filme ca:
  – “Last Man Standing” cu Bruce Willis si Christopher Walken,
  – Runaway Train in regia lui Koncealovschi, cu Jon Voight, Rebecca de Mornay si Eric Roberts
  – Cei 7 magnifici, (western, dupa cei 7 samurai) cu Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Charles Bronson, Robert Vaughn, James Coburn, Horst Buchholz etc.
  – The outrage cu Paul Newman
  Cautati scenaristul!
  BTW de Toshiro Mifune ati auzit?