Adio XtremPC

Revista XtremPC a murit! Numarul de mai (numarul 120) o sa fie ultimul numar al revistei XtremPC.

Criza a facut ravagii in presa printata IT&C din Romania. A inceput cu PC Magazine, a urmat Computer Bild si acum neasteptat si ca un fulger … XtremPC.

xtrempc

XtremPC va ramane activ pe un teritoriu necunoscut pentru ei: Internetul.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. Adi Bontea says:

  Pacat… era una din revistele de IT pe care le citeam cu placere, bine macar ca nu dispar de tot, poate macar acum se vor ocupa mai serios de site…

 2. gabriel says:

  ce pacat! imi pare nespus de rau! stirea aceasta m-a cutremurat.

 3. sorin says:

  Din pacate “criza” loveste acolo unde doare cel mai tare, revistele fiind un aport la educatia noastra cea de toate zilele, XtremPC fiind una dintre ele. Spun “criza”, in ghilimele, pentru ca nu este vorba cu adevarat de o criza economica, ci mai degraba de o criza a prostiei din partea unora care au exagerat de multi bani si sint extrem(!) de lacomi de a face si mai multi bani. In aceasta lupta a banilor sint sacrificate “elementele neesentiale”, din care face parte printre altele si cultura, cu tot ce cuprinde ea. In limbaj razboinic se cheama victime colaterale. Tot ce le doresc e ca ziua in care vor crapa cei nesatui sa vina cit mai repede. Cit despre cititori, sprijinul lor poate veni din continuarea interesului pentru articolele prezentate (virtual) pe internet. Si poate ca in viitor va reveni si in format real!! Personal am cumparat revista de la chiosc, deoarece am avut o experienta foarte neplacuta cu prima revista sosita ca abonament, cind postasul a reusit foarte frumos sa impature revista in patru si sa o introduca in cutia postala. Evident, DVD-ul fiind si el “injumatatit”. Am cumparat totusi inca o revista si apoi am anulat abonamentul. Cind am reclamat la posta romana situatiunea, singurul raspuns primit a fost o nevnovata ridicare din umeri. Si atunci mi-am dat seama ca in tara asta nu mai pot sa am incredere. Nici macar pe trecerea de pietoni. Jenant, dar adevarat. Si atunci e perfect de inteles de ce “criza” loveste acolo unde doare cel mai tare… printre victime numarindu-se si XtremPC.

 4. nike says:

  foarte trist. nu imi vine sa cred ca s-au dus si ei…

 5. ispas says:

  Echipa capabila, pacat ca online-ul obstructioneaza posibilitatile de a mai tipari informatii. Plus ca asta inseamna ca informatia sa intarzie f. mult.
  O buna idee ar fi sa faca online totul, mai ales ca as fi printre abonati/cumparatori de continut. Pe vremuri ma fericeau cu un premiu bestial…
  Foarte trist, totusi!

 6. sorin says:

  Vad ca comentariul meu nu o aparut pe site. Chiar asa prostii am spus de va e rusine sa-l puneti pe site ? Chiar asa mari gogomanii am putut debita ?! Se pare ca aveti un cenzor de pe vremea impuscatului care taie cu foarfeca tot ce nu-i place. Pe la voi inca mai functioneste cenzura ? se pare ca da. Sau sinteti si voi afectati de “criza” ?? Sint supra-solicitate serverele si nu mai suporta inca o ineptia din partea cuiva care doreste sa mai spuna cite ceva. Halal sait. Credeam ca sinteti seriosi. Se pare ca m-am inselat. VA ROG SA NU PUNETI PE SITE ACESTE RINDURI PENTRU CA SINT ADRESATE STRICT CENZORULUI SEF CARE SE OCUPA DE CENZURAREA COMMENTURILOR CARE APAR PE ACEST SITE. Sintei penibili si va meritati soarta de a disparea de pe internet si primul pas e sa va strg din lista mea de prioritati. Rusine sa va fie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. PCNews Team says:

  sorin, nu cenzuram pe nimeni. anumite comentarii sunt oprite automat de un algoritm pentru o moderare ulterioara. in acest fel ne aparam de spam. comentariul tau a fost moderat si aprobat de noi astel incat il poti vedea acum pe site.

 8. Gollum says:

  Am si eu o intrebare: de unde ati aflat ca nr. 120 este ultimul? Voi macar vaerificati aceste zvonuri pe care le publicati? Ati contactat pe cineva din conducerea revistei sau macar din personalul redactional si v-a confirmat acest lucru?
  .-= Cel mai recent articol scris de Gollum pe blog ..Sursa de venit pentru bloggeri =-.

 9. PCNews Team says:

  “Zvonul” a fost verificat. In redactie au ramas doar doi redactori care se vor ocupa de online. Conducerea doreste o relansare dar la o data nespecificata in viitor. Din pacate noi credem ca nu mai este posibila o relansare in forma tiparita.

 10. Gollum says:

  De aici si pana la a afirma ca “Revista XtremPC a murit!” e cale lunga, nu credeti?
  .-= Cel mai recent articol scris de Gollum pe blog ..Sursa de venit pentru bloggeri =-.

 11. PCNews Team says:

  din moment ce redactorul sef nu comunica nimic in editorialul din numarul 120 consideram ca a fost o moarte subita. Mai mult, coperta neagra pe care sta scris un mare 120 ne duce la gandul la o aniversare sau mai degraba la un deces. si in ultimul rand nici macar acum nu au dat o dezmintire pe site-ul oficial xtrempc.

 12. Pamfil says:

  Va aduc la cunostinta ca in data de 29.04.2010, conducerea Romas Comercial
  SRL – companie care detine drepturile de publicare ale revistei XtremPC – a
  hotarat sa suspende activitatea publicatiei tiparite. Drept urmare, cea mai
  mare parte a colectivului editorial isi va inceta
  colaborarea cu publicatia incepand cu data de 1 mai 2010. Conducerea
  companiei ia incalcul o posibila relansare a revistei incepand cu luna septembrie.
  In toata aceasta perioada, site-ul http://www.xtrempc.ro va functiona si va incerca
  sa ofere informatii la fel de cuprinzatoare ca si pana acum. Pentru orice
  informatii referitoare la publicarea de stiri si recenzii pe acest site va
  rog sa luati legatura cu Cosmin Aionita (cosmin.aionita@xtrempc.ro) sau
  Sorin Nita (sorin.nita@xtrempc.ro).

 13. nike says:

  deci e moarta. pacat

 14. Gollum says:

  @nike: nu, nu este moarta; cel putin nu inca. nicaieri nu spune nimeni nimic de inchiderea revistei, se pomeneste doar de o suspendare de cateva luni.
  .-= Cel mai recent articol scris de Gollum pe blog ..GIGABYTE da startul pentru GOOC 2010 =-.

 15. Ionut says:

  Jeana nu e moarta, Jeana se transforma…

 16. Robert says:

  LOL!!!! nu eram abonat, dar imi cumparam lunar revista de la tarabe….. nu imi vine sa cred.. sper sa revina in septembrie

 17. PCNews Team says:

  @ Robert: Si noi speram. O citeam ocazional dar orice faliment in presa IT&C ne afecteaza pe toti cei implicati in aceasta industrie.

 18. Nea Ion says:

  Problema e ca revistele au fost prea scumpe! Revista trebuia sa coste 2-3 RON si sa o scoata fara CD sau fara DVD ca si asa ce naiba sa faci cu niste demonstratii/trialuri prapadite? Un CD/DVD efectiv aruncat degeaba.

  Asa daca era revista 2-3 RON, fara rahaturi de cduri inutile, si daca mai bagau si ei postere, revista era activa si in ziua de azi ­čśë

  1. Pinky says:

   Revista se vindea si fara cd la 6 ron… un pret bun… deoarece revista era de calitatre buna (hartie+imprimare)… imi pare foarte rau ca au cazut… era o revista buna la bani putini… si dadea informatii din toata aria IT… de vreo 5 ani o cumparam lunar… de cand o cazut revista am cam ramas in urma cu stirile (hardware+jocuri… ceea ce ma interesa)

 19. Mitza_003 says:

  poti descarca toate numerele de la xpc in format pdf de aici: http://xtrempc.dhost.ro/ :d