Lost – episodul final

A fost difuzat ultimul episod din ultima serie Lost. A fost mult timp pe lista mea de preferinte dar acest ultim episod m-a facut sa imi doresc sa nu ma fi uitat niciodata la el. Nu o sa povestesc nimic aici pentru a nu “strica” placerea celor care nu l-au vazut inca dar imi permit 3 cuvinte: “bataie de joc”.

lost-final

Ca audienta Lost a pierdut teren pe parcursul celor 6 serii. Daca la episodul pilot a debutat furtunos cu 18.6 milioane de telespectatori si a scazut la o medie de 16 milioane pana la sezonul 4. Episoadele din sezonul 5 au inregistrat o medie de 11 milioane din cauza scenariilor incalcite si aiuristice. Sezonul 6 a incercat sa salveze ce mai era de salvat si a reusit sa adune la ultimul episod (denumit The End) 13.5 milioane de telespectatori care pun pariu ca au fost dezamagiti de ce au pregatit scenaristii pentru marele final.

O audienta de 13.5 milioane de telespectatori pare mare dar pentru un final de serial de succes nu este asa de impresionanta. De exemplu ultimul episod din Seinfeld a avut 76.3 milioane de telespectatori, Friends 52 milioane, iar ultimul episod din MASH a reusit o audienta imensa: 121 milioane.

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. mihaela says:

  infect finalul din lost. ce treaba avea cu biserica?

 2. radu says:

  pana sa o dea in faza cu mortii care isi dau intalnire mi-a placut si ma asteptam la ceva mai destept din lor. oricum: DEZAMAGIRE!!!!

 3. marcelica says:

  bai io nu am inteles multe. dar aia care au plecat cu avionul au scapat? daca au scapat de ce erau la intalnirea mortilor din biserica?

 4. radescu says:

  da nu am aflat ce era cu ursul polar din primele episoade! va mai aduceti aminte de el?

 5. margineanu says:

  foarte multe intrebari fara raspunsuri. pacat!

 6. Paul Mircea says:

  daca in primul rand aia cu avionul au scapat atunci james si kate de ce apar in biserica si daca nu au scapat atunci de ce nu apar si ceilalati 3 din avion daca au murit cu totii.faza cu avionul chiar nu se explica

 7. Lore says:

  mda, sunt de acord cu voi, plus ca pe michael nici nu l-au mai bagat la ,,intalnirea cu mortii” ca sa zic asa…in fine, ma asteptam la un final aiurea, caci asa se intampla la toate serialele!

 8. ninja says:

  explicatia succesului inregistrat de lost dar si a finalului dezamagitor care nu reuseste sa explice multe necunoscute: episoadele au avut scenaristi si regizori diferiti. rezultatul: o zapaceala totala care ne-a tinut in suspans tot serialul crezand ca exista o explicatie. din pacate nu exista nici o explicatie.

 9. Alex says:

  Cei care spun ca a fost o dezamagire nu stiu despre ce vorbesc. A fost un final genial.
  Daca nu v-ati lamurit ce s-a intamplat cititi articolele de aici: http://www.reddit.com/r/lost
  sau http://www.scribd.com/full/31889226?access_key=key-131qs0x11593xb9olh6c .

 10. ninja says:

  @ Alex – finalul ca finalul, dar tot nu rapsunde la intrebari care ne-au framantat 5 ani de zile. ma simt lasat cu ochii in soare.

 11. gabi says:

  este si normal ca Lost sa ne lase cu zeci de intrebari carora nu le putem gasi explicatii logice! asa ne-a obisnuit timp de 6 sezoane si asa va si ramane in amintirea noastra, invaluit de acelasi mister ca si in episodul pilot! finalul poate un pic dezamagitor, dar previzibil inca de la primul episod din sezonul 6 cand a inceput nebunia cu flash side-ways. sunt mai degraba dezamagit ca s-a terminat! dar all good things come to an end! cat despre ursul polar acela era acolo inca de pe vremea celor de la Dharma In. daca tineti voi minte prin sezonul 5 aparea un astfel de urs pe langa santierul de constructie a unei statii (sau cel putin asa tin eu minte).

 12. parci says:

  Toate misterele se pot explica….doar ca nu sunt explicate in finalul sezonului nu inseamna ca nu au o explicatie.
  @Paul Mircea: James si Kate apar in biserica pentru ca desi ei au scapat de pe insula au murit mai tarziu, ca orice om,(cum spune si Christian la final, in acea biserica nu exista prezent), iar pentru ca legatura intre personajele care apar in biserica a fost asa puternica pe tot timpul filmului, si implicit a fost cea mai intensa perioada din viata lor, ei si-au creat o lume a lor, un fel de purgatoriu, unde sa se intalneasca dupa moarte, atunci cand vor fi pregatiti “sa treaca mai deaprte”. Din aceste personaje nu fac parte si Lapidus, Miles sau Richard, sau restul personajelor pe care nu le vedeti. Deasemenea Michael, care a facut doua pacate imense, omorand-o pe Libi si Ana Lucia, a devenit una dintre soaptele care se auzeau pe insula, el nu este pregatit sa treaca mai departe.
  Viata care o au personajele pe tot parcursul sezonului 6, e defapt purgatoriul creat de fiecare in parte, un purgatoriu in care fiecare era ce nu a reusit sa fie in viata reala si fiecare incearca sa isi repare greselile facute in timpul vietii. In momentul in care toti iau contact cu cea mai importanta persoana din viata lor, acestia isi amintesc tot, se impaca cu ei insisi, si sunt pregatiti sa treaca mai departe.

 13. PCNews Team says:

  @ parci – foarte frumoasa explicatia.
  @ multumim tuturor celor care au facut comentarii si au dat explicatii.