Wireless de la laptop la TV

Sinergia completa dintre computere si TV este tot mai aproape. Mai ales acum, ca au aparut si laptopuri care transmit wireless semnalul de pe ecran catre TV. Noile laptopuri sunt produse de Dell, Toshiba si Sony si au preturi cuprinse intre 900$ (Toshiba E205) si 1050$ (Sony Vaio), in care este inclus si adaptorul wireless care permite “comunicarea” cu televizorul. Mecanismul e foarte simplu: se cupleaza adaptorul la TV printr-un cablu digital HDMI sau la un receiver digital, daca deja aveti unul conectat la TV. Apoi, deschizi software-ul Intel deja instalat pe PC, care detecteaza prezenta receiver-ului Push2TV si permite conectarea la TV, dupa care imaginea de pe monitorul laptopului se regaseste si pe ecranul televizorului. Semnalul wireless functioneaza chiar si din camerele alaturate, iar sunetul este redat fara cusur.

Push2TV

Noua tehnologie Intel Wireless Display are, insa, si minusuri: laptopurile sunt modele clasice, destul de masive, cu procesoare si placi video foarte puternice, iar daca ai un televizor mai mare, rezolutia laptopului se dovedeste insuficienta, astfel incat imaginea nu va fi tocmai clara. In plus, nu poti utiliza laptopul in alte scopuri (e-mail, Facebook etc.) in timp ce transmite la TV un film, de exemplu, si are intarzieri de aproape o secunda in transmiterea semnalului din laptop catre TV, ceea ce poate fi destul de enervant pentru gamer-ii dornici sa se joace pe laptop urmarind actiunea pe ecranul mai mare al televizorului. Cu toate aceste neajunsuri, credeti ca va fi folosita pe scara larga aceasta tehnologie?

Author: Sergiu-Matei

Share This Post On

Comments

  1. Cătălin says:

    Este o mare problemă această tehnologie pentru cei care au LCD-uri sau LED TV-uri cu rezoluţia 1920*1080(aşa-zisul 1080p); din câte am văzut, aceste laptopuri “masive” au rezoluţii de maxim 1366*768(720p); majoritatea celor care caută astfel de echipamente au acasă televizoare FullHD, aşa că eu cred că nu vor avea un succes prea mare.
    Ce se întamplă, mai exact, dacă rezoluţia laptopului e mai mică decât cea a televizorului?

  2. ninja says:

    rezolutii suportate 1280 x 800, 1280 x 768, sau 1280 x 720. Daca rezolutia PC-ul este mai mica decat a televizorului, acesta din urma afiseaza imaginea la rezolutia PC-ului.