Sinergia Yahoo – Facebook

Dupa cum a anuntat, Yahoo incepe sa integreze feed-ul de noutati al Facebook, confirmandu-si astfel intentia de a capta atentia retelelor de socializare. Feed-ul Facebook va fi vizibil pe site-ul Yahoo, inclusiv in prima pagina si in serviciul de e-mail. Totodata, utilizatorii isi vor putea comunica automat in reteaua Facebook activitatea din serviciile Yahoo, precum aplicatia de foto-sharing Flickr. Pentru a primi in paginile Yahoo noutatile propriei retele Facebook, utilizatorii trebuie sa-si activeze linkul catre Facebook.

Desi Yahoo are peste 600 de milioane de utilizatori la nivel global, se pare ca acestia petrec tot mai putin timp in paginile portalului. Motivul? Ascensiunea fulminanta a retelelor de socializare, tot mai folosite in comunicarea cu prietenii. De aici si obiectivul Yahoo de a integra continutul Facebook in paginile proprii: daca utilizatorii le vor avea pe ambele la un loc, poate vor zabovi mai mult in paginile Yahoo si, implicit, vor creste bugetele de publicitate, vanzarile companiei si cotatia actiunilor la bursa.

Yahoo - Facebook

Conectarea la Facebook este doar primul pas in incercarea Yahoo de a-si pozitiona website-ul ca un hub social. Spre sfarsitul acestei veri, Yahoo va importa si feed-ul de pe Twitter, iar pana la sfarsitul anului va oferi utilizatorilor cunoscutele jocuri “Farmville”, “Mafia Wars” si “Fishville”, produse de Zynga. Reversul medaliei este ca deschiderea catre social media i-ar putea aduce Yahoo si spinoasa problema privind protectia datelor personale ale utilizatorilor, cu care se confrunta si Facebook de cativa ani. De aceea, Yahoo isi sfatuieste utilizatorii sa-si seteze cu grija setarile de confidentialitate si sa nu faca publice informatii confidentiale.

Dupa cum se vede, e posibil ca in scurt timp sa avem toate retelele la un loc: 3 in 1, 5 in 1 si cine stie ce mai urmeaza. Sa fie de bine, sa fie de rau…? Voi ce credeti?

Author: Sergiu-Matei

Share This Post On

Comments

  1. gab says:

    se pot spala creiere in felul asta, deci e de bine pentru cei rai si e de rau pentru cei prosti.