Bec Lite-On cu LED

Becurile incandescente lasă cu greu loc unor soluţii mai eficiente. Unul dintre motive ar fi simplitatea şi costul foarte redus al vechiului bec inventat de Thomas Alva Edison în anul 1879. Cea mai promiţătoare soluţiei, promovată în ultimul timp de companii cunoscute din industria semiconductorilor este reprezentată de becurile cu LED-uri. Philips a lansat Master LED, un dispozitiv de iluminat cu LED-uri ce are o durată de viaţă de 45.000 de ore, adică mai mult de 5 ani dacă l-aţi lasa aprins în mod continuu sau 41 de ani cu un regim de funcţionare de 3 ore pe zi. Preţul acestuia este prohibitiv pentru marea masă a populaţiei, un exemplar care emite o lumină echivalentă cu cea a unui bec incandescent de 40W costând aproximativ 50 de dolari.

Lite-on a mers mai departe şi a încercat să ofere mai multe avantaje celor care aleg iluminatul ecologic. Becul lor exploatează spațiul interior rămas liber printr-o baterie ce are menirea să alimenteze matricea de LED-uri atunci când există o pană de curent. Curentul stocat de acumulatorul intern este suficient de puternic pentru a oferi o autonomie de circa două ore. Pornirea și oprirea becului, denumit Mobile Lamp, se face prin simpla atingere a părții metalice.

Sursă: Engadget

Author: cristi

Share This Post On

Comments

 1. tehno says:

  da, este cam scump, dar facem si noi un calcul, care sunt costurile cu becurile normale si daca se merita sa cumparam un Master LED, pai atunci eu unul as face-o.

 2. cristi says:

  Salut, sunt destul de scumpe dar in unele cazuri este mai rentabil sa optezi pentru un bec economic.

 3. tutoriale pc says:

  pai daca functioneaza 41 de ani cu un regim de functionare de 3 ore pe zi, atunci merita cei 50 de dolari. am vazut zilele trecute la supermarket un bec pe leduri, pe care nu aveai cum sa-l compari cu asta, pentru ca era slab, si costa 100ron. precizez ca era numai leduri. cam 100, ca avea trei parti cu 3 randuri de leduri. si nu cred ca lumina cat unu normal de 40W.

 4. cristi says:

  Un bec economic merita in mod sigur fiecare banut. Am vazut becuri economice (20W) la 7.5 lei. Banii ii recuperezi repede din economia de electricitate avand in vedere ca un kilowat costa peste 50 de bani.