SuperBlog 2010: etapa nr 22

Sponsor: ASUS
Nume proba: “ASUS EPU – o tehnologie care salvează Pamântul”
Enunt proba:

Te-ai gândit vreodată cât curent consumă calculatorul tău? Este adevărat, există multe aplicații care necesită un consum ridicat de curent: jocurile 3D, aplicațiile matematice, cele de procesare grafică 2D/3D complexe, etc. Dar oare cât din totalul timpului petrecut în fața calculatorului este alocat unor aplicații/programe precum cele menționate anterior?

Dintr-un studiu efectuat de compania Census Bureau (Statele Unite) reiese o informație aproape șocantă: în 75% din timp, computerul consumă mai multă energie decât are nevoie, încălzind astfel Pământul (prin poluare)!

ASUS EPU îți oferă șansa să salvezi Planeta!

Ce este EPU? Un microprocesor ce optimizează în timp real consumul de energie, monitorizând și ajustând alimentarea componentelor cheie de pe o placă de bază precum procesor, placă video, memorie, harddisk, chipset-ul plăcii de bază, ventilatoare de carcasă.

Dar nu-ți fac capul calendar cu detalii tehnice 🙂 . Rezultatele vorbesc de la sine: 1 placă de bază poate economisi 33KW într-un an. Adică previne emisia a 21kg de CO2! E mult, e puțin? În medie, un copac poate asimila 12 kg de CO2 într-un an….sau, un calcul mai simplu: 10 milioane de plăci de bază cu această tehnologie previn emisia a 210 tone de CO2, pentru care sunt necesari 17,5 mil copaci.

Tu ce părere ai? Este o tehnologie importantă? Scrie un post pe blogul tau despre aceasta tehnologie.

Materiale ajutatoare:
Prezentare EPU in format pdf aici
Cateva modele cu microprocesorul EPU aici

Termen limita: 3 noiembrie 2010, ora 23:59

Juriul de astazi: Francisc Kurko, TPR ASUS Romania


asus epu

Author: PCNews Team

Share This Post On

Submit a Comment