Satelit NASA in cadere

UPDATE: Specialistii spun ca satelitul o sa aterizeze astazi incepand cu ora 10 am (ora Romaniei) si se pare ca o sa “viziteze” nordul Italiei.

Uars, un satelit de sase tone apartinand NASA, o sa “aterizeze” in curand pe pamant intr-o locatie ce nu poate fi determinata de specialisti. NASA spune ca sunt sanse de doar 1 la 3200 ca Uars sa loveasca un om.

Satelitul este de dimensiunea unui autobuz cu etaj si calatoreste in spatiu cu o viteza de 7,5 Km pe secunda. El si-a inchiat misiunea de monitorizare a chimicalelor din spatiu in 2005 dar anul trecut a mai provocat panica deoarece a fost la un pas sa loveasca Statia Spatiala Internationala.

nasa satelit

Interesant este ca cei de la NASA nu se gandesc prea mult la ce daune poate provoca aterizarea satelitului pe pamant ci mai mult sunt ocupati sa transmita mesajul ca oricine gaseste piese din satelit este obligat sa le inapoieze imediat catre NASA deoarece ei sunt propietarii…

Sursa

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. Cody says:

  Stiu eu o tara cu multe lalele unde ar putea sa cada in voie.

  1. PCNews Team says:

   🙂
   O alta problema ar fi daca bucati din satelit ar lovi un avion. Atunci sa vezi catastrofa.

  2. gabriel says:

   faptul ca nu am intrat in shengen nu are nici o relevanta cu caderea fragmentelor in Olanda, asta denota lipsa de circumvolutiuni si reflecta gradul de civilizatie dobandit pana acum.
   Deoarece 6 ani satelitul a avut traiectorie orbitala, ma face sa cred ca nu va intra sub unghi ascutit in atmosfera , ci foarte larg,au timp toate componentele sa arda linistit fara sa loveasca nimic.
   Sa auzim de bine !