Imaginea lui Steve Jobs exploatată de infractori

Memoria marelui Steve Jobs, co-fondatorul Apple, este exploatată de infractorii fără scrupule. La doar câteva ore după decesul acestuia, escrocii au creat o pagină pe Facebook, numită R.I.P, care conţinea o adresă de malware URL şi un text în care susţineau că 50 de iPad-uri gratuite vor fi oferite în memoria lui Steve Jobs. Pagina respectivă a atras câte 5 noi fani pe secundă şi a avut în total peste 90.000 de fani. În aceste cazuri utilizatorii sunt îndemnaţi să semneze că sunt de accord cu plata a 1.42 Euro pe SMS.

Din păcate, imediat ce am aflat de moartea lui Steve Jobs am ştiut că escrocii vor exploata acest fapt, dar mai ales ne-am dat seama şi cum ar putea să o facă”, a declarat Luis Corrons, Director Tehnic al PandaLabs. „Nu este ceva neobişnuit pentru infractorii să profite de evenimentele notabile pentru a-şi răspândi creaţiile, dar şi pentru a afecta un număr maxim de posibile victime”.Steve Jobs

Author: cristi

Share This Post On

Comments

  1. Alle. says:

    Incredibil ce oameni! Numai la cum sa fraiereasca, cum sa castige, cum sa denigreze imaginea altora se gandesc! Nici macar nu as fi participat la concurs daca ar fi fost adevarat.