SuperBlog 2011: etapa nr 7

update: Borealy Gifts ofera premii in vouchere in valoare de 300 lei – locul 1, 200 lei – locul 2 si 100 lei – locul 3 din clasamentul acestei probe.

update 2: toate cele 3 premii speciale oferite castigatorilor probei 7 au aceeasi valoare, de 300 lei, deoarece avem 3 punctaje de 100 puncte, deci sunt la egalitate. Premiile vor putea fi revendicate dupa finalul SuperBlog 2011, castigatorii trebuie sa fie finalistii. Altminteri, se reporteaza urmatorilor in clasament.

Am ajuns la proba numarul 7, unde magazinul online de Cadouri Borealy ne propune o calatorie in viitor.

borealy

Interesant Magazinul online de Cadouri si Bijuterii premium Borealy www.Cadouri-originale.ro s-a infiintat in anul 2007 si din anul 2010 opereaza sub brandul Borealy.

probaSponsor: magazinul online de Cadouri Borealy
Nume proba: Calatorie in Viitor
Enunt proba:

Sunteti in anul 2031, ati calatorit 20 de ani in viitor. Ce ne intereseaza sa stim este cum a evoluat magazinul online de Cadouri Borealy – www.cadouri-originale.ro – in ultimii 20 de ani. Va rugam sa atingeti urmatoarele aspecte: Ce tehnologii & inovatii au fost implementate? Cum au evoluat cadourile? Care este raportul intre magazinele fizice traditionale si cele online?

Cerinte speciale:
1. Scrie un post (300 – 600 de cuvinte) pe tema din enunt;
2. Introduceti un link catre www.cadouri-originale.ro cu ancora: Cadouri.
3. Să anunţi că articol vostru este scris pentru acest concurs;
4. In contul tau de superblog trebuie sa introduci link-ul catre articolul tau de pe blogul participant si textul articolului (copy-paste).

Termen limita: 20 Octombrie ora 23:59

Juriul de astazi: Eugen Rasoiu, Director General Borealy Gifts

Criterii jurizare:
Imaginatia si abilitatea de a prevedea unde va ajunge tehnologia peste 20 de ani, pastrand totusi o nota realista;
Modalitatea coerenta de exprimare si gradul de argumentare al teoriilor emise;
Calitatea si numarul de argumente/teorii expuse;
Relevanta teoriilor si argumentelor dvs pentru magazinul online de Cadouri www.cadouri-originale.ro

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. alex says:

  grea proba, pentru baieti

  1. grea a fost si cea de ieri pentru fete 🙂

 2. Cezar Bianu says:

  Grea proba oricum. Sa vrei futurism dar realist, teorii din viitor dar argumentate cum trebuie, un numar mare de teorii si argumente dar totul in 300-600 de cuvinte 🙂

  Bine ca suntem ‘under fire’ 😛

  1. Mortu says:

   te straduiesti sa atingi minimul de cuvinte si lux :))

   1. Cezar Bianu says:

    Eu nu imi fac probleme reale, doar spuneam ca fata de celelalte probe aceasta este mult, dar mult prea cu multe criterii. Pacat de ea, de facut o fac lejer, dar sugeram ca sponsorii daca mai aleg asa de multe constrangeri la probele viitore sa nu mai aiba pretentii si la creativitate. Ea, creativitatea, trebuie sa fie lasata sa creasca 😉

    Ziua buna !

 3. kytionut says:

  Si primele rezultate?

 4. coco says:

  @ Claudia-SwissPlan: Fiind prima data cand particip la acest concurs, am o mica nelamurire pe care am omis s-o iau in calcul mai devreme. Anume faptul ca: in enuntarea temelor si cerintelor inainte de publicare, se specifica printre altele: 2. Să anunţi că articol vostru este scris pentru acest concurs. Asta inseamna ca din moment ce titlul fiecarei postari initiale pe blogul propriu incepe cu: “superblog 2011, etapa x, nume tema” se intelege de la sine, adica organizatorii si juriul textelor vor intelege ca am indeplinit acel criteriu de a specifica anume ca postarea/articolul este scris pt acest concurs? sau inainte de a finaliza postarea pe blogurile proprii, noi trebuie sa scriem: “articolul participa la superblog 2011 si trimitem si link spre asta”?
  in caz ca, debutant fiind, am inteles a indeplini acest criteriu doar prin a denumi postarile: “superblog 2011, etapa x: numele etapei” si asta nu reprezinta acoperirea cerintei si pt organizatori, dupa ce primesc un feed back de la dvs in care ma sfatuiti sa operez acele specificatii exprese, sunt pasibil de penalizare la probele unde timpul regulamentar a expirat, sau din moment ce si pe siteul dvs inscrierea probelor in concurs mi-a fost acceptata/validata, nu am de ce sa imi fac probleme?
  explicati-mi va rog, ca pe viitor sa nu comit erori prin omisiuni, sau altele. si daca enuntul temelor prevede limite de cuvinte 300-600, nespecificandu-se si +/- 10%, sa intelegem si ca regulamentul prezentat in faza anterioara inscrierii noastre s-a modificat, sau ne sunt permise texte inscrise in continuare fara penalizare initiala de maximum 660 cuvinte?
  multumesc! astept lamuriri!

  1. @Coco: nu e obligatoriu sa anunti in titlu ca respectivul articol e scris pentru SuperBlog. Poti preciza acest lucru oriunde doresti, la inceput sau la final, nu conteaza. Linkul se introduce o singura data pentru fiecare proba, nu de mai multe ori. Deci, chiar daca modifici ulterior, nu poti retrimite continutul. Termenul-limita este valabil pentru toti participantii, incepatori sau veterani deopotriva. Daca nu intelegi ceva referitor la cerinte, intreaba-ne inainte sa expire termenul-limita si sa inregistrezi linkul si continutul articolului, ca sa poti corecta in timp util, daca e cazul. Dupa aceea, nu se admit modificari – ar fi nedreptatiti ceilalti bloggeri care au omis aceste reguli si care n-au solicitat suport tehnic din partea noastra.
   In ceea ce priveste limitele minime si maxime, respectiv 300-600 cuvinte +/- 10%, precizarile din regulament sunt valabile pentru toate probele.

 5. coco says:

  @ Claudia SwissPlan: inteleg ce ziceti, tot, mai putin lamurit in privinta a cum trebuie inteles sa se specifice ca articolul e scris pentru superblog 2011! deci, repet: eu am inteles a ma achita de aceasta cerinta din enuntul temelor denumind in titlu fiecare postare aferenta probelor de concurs, inclusiv cea extra de pana acum. e de ajuns asta pentru a respecta aceasta cerinta din enuntul temelor, sau trebuie specificat : “acest articol este scris pentru superblog 2011”?
  caci la toate probele, 8 la numar pana acum, eu am procedat dupa cum am spus, si nu stiu daca e de-ajuns pt juriu!
  lamuriti-ma ca sa pot remedia pe viitor la celelalte probe ce vor veni, problema asta, bine?

 6. coco says:

  deci procedura de a anunta ca postarile aferente probelor din concurs poate fi asimilata ori ba faptului ca scrierea incepe inca din titlu cu ce am spus mai devreme?
  si, in caz ca nu, iar specificatia “articolul e scris pt superblog 2011” trebuie inserata in textul articolului in format text, sau cu link spre superblog.pcnews.ro?
  si aceasta specificatie, ultima pomenita inserata in textul postarii, scade din numarul de cuvinte maximum admise, sau nu?

 7. ice4you says:

  Seara buna!

  Lipsa de originalitate a probelor si repetarea lor, duce la agasarea celor care le scriu. Daca mai adaug aici si tot soiul de limitari si impuneri din partea voastra si a sponsorilor, cred ca avem o imagine destul de clara asupra limitari creativitatii participantilor. Enunturile sunt extrem de ambigue, cerintele neclare uneori, aberatiile tind sa se tina lant. Luam de exemplu aceasta proba, unde ca sponsor avem un magazin de cadori care vinde bibelouri, lanturi si ca tot mai e la noi in ardeal vorba … lame, brice si … cei din ardeal stiu completarea. Cum as putea eu sa imi stimulez imaginatia cu acest magazin online in perspectiva viitorului?! Adica sa am viziune la ce anume si mai ales sa fie si una realista?! Sa le fac cumva o perspectiva a unui plan de afaceri cu crestere nominala in ani sau a colierelor cu diamante rosii descoperite pe marte intre timp?! Sincer acum si cat se poate de obiectiv, raspundeti voi daca puteti?! Daca ar fi vrut o proba de genul: “ce i’ai darui unei persoane dragi” sau .. “cadoul ideal in viziunea ta” …sau “cum ti’ai exprima aprecierea/dragostea/respectul printr’un cadou” … sau orice de genul asta … cred ca ar fi fost mult mai plauzibila proba si ar fi deschis portile imaginatiei oricarui participant, dar asa?! A nu fi cu suparare sponsorului, dar eu de felul meu sunt direct si obiectiv, iar cand fac o critica incerc sa o fac constructiva si mai ales sustinuta cu argumente, ceia ce cred ca este si cazul dat din ce am scris pana aici.

  Imi pare rau … aveam alte amintiri legate de SuperBlog’ul de acum cativa ani, unde libertatea de creatie nu era ingradita, probele aveau enunturi clare, implicarea staff’ului una care nu se vedea de sus ci dintre noi. Inca nu pot spune ca sunt hotarat, dar intentionez sa ma retrag, nu pentru ca mi’se pare prea greu, ci dimpotriva, mi’se pare complet anapoda, motivele fiind deja enuntate. Sunt convins ca cei mai multi au aceiasi parere cu a mea (unii si’au exprimat’o deja) dar in mare parte tac din motive lesne de inteles. Eu unul nu cred ca mi’se va simti lipsa, sunt destui oameni care au timp mai mult si scriu destul de bine din ce am apucat sa rasfoiesc, desi la multi am observat o oarecare frustrare in ceia ce scriu, ducand mai degraba grija numarului de cuvinte si a alor restrictii ciudate decat a continutului.

  No asta’i … succes in continuare celor care reusesc sa mai stoarca ceva din putul gandiri.

  ice4you

  P.S. Imi cer scuze, daca am depasit cumva limita de 600 cuvinte in acest comentariu! 😉

  1. Cezar Bianu says:

   Cam asta ziceam si eu dragule. Doar ca eu nu vreau sa ma retrag, doar sa punctez pentru cine are ochi sa vada, ca un concrus de creatie , este un concurs de creatie. Si ca s ma repet , ma refer exact la faptul ca : “Ea, creativitatea, trebuie sa fie lasata sa creasca” 🙂

 8. 'mnealui says:

  Tocmai s-au afisat rezultatele dupa jurizarea primei probe. Am eu impresia sau nu prea s-a mai tinut cont de numarul de cuvinte? Am observat la unii dintre primii clasati articole cu mult sub 300 si cu mult peste 600.

  1. chris says:

   da, da, corect ce spui, de ex. cel de pe pozitia 6 http://aurasmihai.ro/2011/10/care-e-cel-mai-cunoscut-sunet-de-windows/ are doar 226 de cuvinte… Ma indoiesc, asadar, de corectitudinea juriului… Iar daca se numeste creativitate “cand plescaie cineva sau soarbe un lichid sau isi scoate mancarea dintre dinti intr-un mod zgomotos” (pozitia 1), atunci nu mai am cuvinte…

   1. Minodora says:

    Sincer, pe mine mă amuză primele note. :))

    1. Auras says:

     Chris … e clar o conspiratie mondiala impotriva ta. Altfel nu-mi explic de ce:
     1: nu dai link catre mirificul tau articol
     2: iei in considerare doar nr de caractere, in conditiile in care se cere creativitate si un “alt mod de a scrie”Citeste regulamentul si criteriile
     3: te oftici de la prima etapa. Calm, mai sunt inca 32 😛

     1. Nu doar a lui, ca nici la mine nu a plescait bine :)))

  2. Tudor says:

   Sfatul meu e sa mergi inainte 🙂

 9. Alina says:

  Aloooo. Nu se mai tine cont de numarul de cuvinte? Nu este corect fata de cei care intradevar muncesc si respecta un regulament. Tipa de la Asus ce a citit? Ce a punctat?

 10. Rodica says:

  Ce linkuri, ce limitări, ce maximum şi minimum de cuvinte, ce creativitate… am impresia că nu se mai ştie ce e aia,ailaltă şi oricare dintre ele!
  M-am amuzat copios cu creativitatea unora de pe primele locuri!

 11. Șerban says:

  Originală tema asta, n-am ce zice! Originală ca un deja-vu!
  Amuzant este că unul din criterii spune să te pricepi la previziuni, dar să fii realist. Cât de realiști sunt cei care cred că orice afacere online durează 20 de ani, în România? 🙂

  1. Cristina says:

   :)) bine punctat :)):))

 12. Cezar Bianu says:

  Articolul meu pastat catre raspunsul probei continea cateva greseli pe care le-am facut din cauza timpului strans acordat redactarii. Acum acest articol este corectat si fluidizat, daca se poate sa nu imi luati in considerare paste-ul si sa cititi articolul meu direct de pe blog as ramane profund indatorat 🙂

  Multumesc.

  1. Șerban says:

   Cezar, organizatorii au spus că acceptă modificări minore aduse textului, după înscrierea probei pe site, deci dacă modificările tale corespund cerințelor, nu cred că ar trebui să te îngrijorezi!

 13. Salut,

  Incerc sa imi dau seama daca am scris bine referirea la concurs in articole, dar nimeni nu rspunde exact.
  Eu nu am pus in titlu, ci la finalul articolului faptul ca articolul este pentru concurs. Finalul articolului de pe blog… pentru ca nu am considerat ca fraza respectiva trebuie sa intre in paste-ul de text de la articole si in countul de cuvinte.

  S-a jurizat doar o proba, ocup cu onoare locul 140, deci s-ar putea remedia… linkul e bun, articolul include si a inclus de la inceput referirea, dar nu si textul pastuit la fiecare proba.

  E bine ce am facut?

  Merci,
  Ochiu

  1. Șerban says:

   Trebuie să scrii că este pentru concurs. Nu se cere o formulare specifică. Eu am scris „Acest articol este scris pentru concursul Superblog 2011”.

   1. Asa am scris si eu, in fiecare articol. Nu am pus in paste-ul din cont fraza respectiva, pentru ca nu o consider relevanta pentru articol…

    1. Șerban says:

     Logic! Și oricum dacă ai 300 de cuvinte cu tot cu fraza aia, toleranța este de +/- 10%. Deci se acceptă minim 270 de cuvinte și maxim 330 sau 660, în funcție de cerințe.

 14. coco says:

  sper sa fie timpul mai aproape de acum, cand sa ne spuna cum inteleg organizatorii ceea ce ne cer!
  caci si eu le spuneam ca titlul l-am denumit la fiecare articol : “superblog 2011, etapa x, nume etapa x” intelegand eu prin asta ca nu micsorez continutul maximum de cuvinte, specificand ulterior in text! si da, la fel consider si eu ca nu trebuie acea specificatie sa ne scada din nr de cuvinte, prin obligatia copy-paste si a sa!

  1. @Coco: daca mentionezi in titlu ca articolul participa la SuperBlog, evident, nu mai trebuie sa mentionezi acelasi lucru si in continutul articolului. Oricum, nu conteaza unde anume si cum faci aceasta mentiune sau in cate cuvinte, important este sa reiasa ca participa la SuperBlog.

   1. Buna Claudia,

    Te poti uita te rog la un articol al meu, cu mentiunea ca eu fac paste pana la “noi sa fim sanatosi” inclusiv in contul de pe superblog?

    Daca nu e ok, as incerca sa cer paste-ul ultimei fraze la toate articolele…

    Merci

    1. Salut! Am observat ca fraza “Noi sa fim sanatosi” este un fel de concluzie / marca personala, fiind prezenta in toate articolele. Probabil juriul va observa acest lucru daca iti va citi si alte articole de pe blog. Nu cred insa ca ar influenta in vreun fel jurizarea, deci nu consider necesar sa o incluzi. O poti insa copia in viitoarele articole, daca doresti sa o scoti in evidenta ca pe o marca personala 🙂

     1. Buna,

      Da, e prezenta inca de la primul articol pe care l-am scris si incheie articolele… insa nu la asta ma refeream.

      Daca te uiti la articolele de concurs, abia dupa “Noi sa fim sanatosi!” introduc fraza referitoare la includere in concurs… aceasta fiind practic exclusa din paste-ul de text din concurs.
      Este vreo problema?

      Merci

    2. Aha, acum inteleg la ce te refereai. Nu, e suficient sa fie mentionat in articol faptul ca acesta e scris pentru SuperBlog, nu e obligatoriu sa copiezi aceasta ultima fraza si in spatiul aferent textului, in platforma de jurizare. Juriul citeste articolele pe blog, nu in platforma, ca sa se bucure in voie si de eventualele poze sau materiale suplimentare care nu s-ar putea include / vizualiza corect daca sunt copiate in acel camp.

     1. Multumesc pentru lamurire.

 15. coco says:

  deci, uite ca se poate. multumesc si eu!

 16. ramona says:

  am accesat link-ul cate borealy si nu merge sa intru decat la bijuterii originale… la restul imi apare: This Site Has Been Moved to a New Server.

  It may be possible to restore access to this site by following these instructions for clearing your dns cache.

  1. Șerban says:

   Ramona, se pare că și-au mutat site-ul pe alt server.
   Poți încerca să te reconectezi la internet sau să dai un restart la router (dacă folosești unul pentru a te conecta la net).

   Dacă tot nu merge, așteaptă câteva ore și încearcă din nou.

  2. Minodora says:

   La mine nu merge deloc. 🙁

  3. Tudor says:

   Inseamna ca rezultatele au fost cu mult peste posibilitatile lor tehnice actuale 🙂

 17. nytro3 says:

  Am vrut sa-i critic pentru faptul ca nu au anuntat acest lucru. E un artificu de comunicare. In schimb am preferat sa-i sun si doar asa am aflat care-i problema si pe cand se rezolva. O nota bene, totusi, pentru rapiditate. Am trait cu impresia ca se va remedia numai maine dimineata.

 18. Torden says:

  … am avut parte de o problema dupa ce m-am logat, si am copiat textul pentru fereastra care apare la inscrierea postarii (url/postare/cod)… si am trecut cu un minut si ceva de 23:59… ce se intampla in cazul asta? Daca lucrurile ar fi mers bine, ma incadram in timp. Cat de bine functioneaza serverul pe care se baga informatiile de pe blog?
  Multumesc

 19. toma says:

  functioneaza bine :))

  1. Torden says:

   … atunci de ce mi-a dat eroare, cand imi era lumea mai draga?
   😐

 20. Sabina says:

  Intrebare: am facut niste modificari astazi la articolul cu Borealy pt ca mi-am dat seama ca ma contrazic la niste chestii. E ok ca vor fi diferente fata de textul introdus cand am raspuns la proba? Linkul e acelasi, titlul la fel, doar o parte din continut nu

 21. ana says:

  Am gasit un comentariu de la Eugen Rasoiu ca nu imi este functional link-ul. Am schimbat cuvantul pe care era pusa legatura ca mereu imi dadea aceasi eroare.
  blog: http://anamaria04.wordpress.com
  Multumesc.

 22. AMTruta says:

  Si eu am primit acelasi mesaj…nu stiu de ce nu e functional link-ul. Iata-l aici, ca nu stiu unde sa il pun.
  http://missyver.wordpress.com/2011/10/17/borealy-din-respect-pentru-client/

 23. AMTruta says:

  Functioneaza acum?

 24. AMTruta says:

  Tot am incercat sa schimb si eu cuvantul de legatura, dar tot eroare imi da. Ce sa fac?

 25. Dan Cristian Munteanu says:

  Am remediat problema cu linkul. Imi pare rau pentru inconvenient.
  Link: http://rapas.wordpress.com/2011/10/20/borealy-2031

 26. Claudia Nichitelea says:

  Multumesc, Cadouri-originale.ro!

 27. D-Petre says:

  Am rezolvat si eu cu link-ul. Multumesc pentru atentionare.

 28. ibart says:

  Am trimis si eu o contestatie zilele trecute la etapa a 7-a. Intrucat nu am primit niciun raspuns, va rog respectuos sa verificati sa nu fi ajuns in spam… Multumesc!

  1. PCNews Team says:

   Buna. Poti te rog sa retrimiti contestatia?

   1. ibart says:

    Am retrimis contestatia! Sper sa fie ok de data asta! Multumesc!

    1. Claudia Patrascu says:

     Multumim si noi! Aseara, dupa ce ai mentionat ca Borealy nu ti-a raspuns la contestatie, am cautat in toate mesajele si eu, si PCNews si n-am gasit mesajul tau. Stiam ca Borealy nu primise nicio contestatie…

     1. ibart says:

      acum a ajuns e-mailul?

      atunci ar trebui s-o trimit si pe cea pentru Toyota inca o data? 🙂

     2. Claudia Patrascu says:

      Da, abia acum am primit contestatia la proba Borealy si am si trimis-o juriului. Nu, cea pentru Toyota am primit-o de prima data 🙂