SuperBlog 2011: etapa nr 8

Proba de astazi pare la prima vedere sa avantajeze blogarii de sex masculin care se pricep la …

toyota-yaris-2011

Interesant Toyota ocupa locul I si primeste titlul de “brand-ul cel mai verde” in prima editie a topului “Cele mai verzi marci la nivel mondial”, publicat de compania de consultanta Interbrand, pe 26 Iulie 2011.

probaSponsor: Toyota
Nume proba: Toyota Yaris Noua Generatie
Enunt proba:

In traficul aglomerat al oraselor, timpul trece mai placut in interiorul noului Yaris. Ghici de ce?

Cerinte speciale:
1. Scrie un post (300 – 600 de cuvinte) pe tema din enunt;
2. Să anunţi că articol tau este scris pentru acest concurs;
4. In contul superblog trebuie sa introduci link-ul catre articolul tau de pe blogul participant si textul articolului (copy-paste).

Termen limita: 23 Octombrie ora 23:59

Juriul de astazi: Ana Maria Toma, Local Marketing Coordinator Toyota Romania

Surse informare:
http://www.toyota.ro/cars/coming_soon/yaris/index.aspx
http://www.toyota.com/itsacar/lite/
http://www.toyota.de/cars/new_cars/yaris/index.tmex

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. alex says:

  interesant

 2. Jteph says:

  Partea bună e că am fost la Toyota Drive Testing în Cluj, nu de mult. Partea prostă e că Yaris n-am testat 🙂 Damn.

 3. Razvan says:

  Eu am condus Toyota Aygo … dar am un prieten cu Yaris \:d/.
  Maine il iau la o plimbare 😀

 4. http://www.toyota.com/itsacar/lite/

  Object not found!

  The requested URL was not found on this server. The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error.

  If you think this is a server error, please contact the webmaster.
  Error 404
  http://www.toyota.com
  Mon Oct 17 08:02:16 2011
  Apache/2.2.13 (Linux/SUSE)

  1. @Silvia: La noi merge linkul, nici nu ne-a semnalat altcineva ca ar avea vreo problema. L-ai copiat corect in browser? Multumesc!

 5. Cristina says:

  partea proasta e ca nici macar nu avem reprezentanta Toyota in Arad…
  si prieteni cu Toyota…nici atat

  1. D-Petre says:

   Nu mai e aia din Micalaca ? dupa pod/pasaj pe stanga ?

   1. Cristina says:

    inchisa de anul trecut pe termen nedeterminat

 6. In caz ca va ajuta: aveti aici http://www.toyota.ro/about/news_and_events/caravana2011.aspx datele si orasele prin care trece Caravana Toyota Experience, inca nu s-a incheiat. Succes!

  1. Cristina says:

   si Aradul IAR nu e pe lista.
   Irelevant insa a am scris deja dar tot consider ca e un mic dezavantaj fata de cei care au putut merge la drivetest.

 7. Crista says:

  Si locatiile din oras de unde putem sa le aflam? Se desfasoara in acelasi loc ca si in 2010?

 8. Cristiana says:

  In regulament scrie ca pot sa ma retrag in orice moment. Totusi, nu s-a precizat cum. V-am trimis emailuri si nu mi-a raspuns nimeni iar comentariul aici era ultima optiune. Deci, ce sa fac daca doresc sa ma retrag?

  1. @Cristiana: Ca sa te retragi din competitie, e suficient sa nu mai postezi articole pe temele SuperBlog 2011. Oricum, regretam ca te retragi. Ne poti scrie de ce, te rog? Daca ai vreo sugestie privind imbunatatirea SuperBlog, e oricand binevenita. Multumim!

   1. coco says:

    @Claudia SwissPlan: intreb de sambata echipa de organizatori si confroma regulamentului in maximum 24 de ore s-ar primi un raspuns. Trecut-au mai bine de 50 si nimic. Partea cu exoneratul aici nu cred ca ar avea decat contrabeneficii de adus imaginii a tot ce presupune concursul.
    Vin si intreb totusi: cum se face acel anunt ca articolul publicat pe blogul personal participa la concurs? Daca insusi titlul articolului incepe cu “superblog 2011, etapa x si enuntul temei x”, nu se intelege din start ca si ce urmeaza dupa titlu participa la concurs?
    inchei, amintind direct aici receptorului care a raspuns la celelalte ocazii cand m-am adresat organizatorului, fapt pentru care-i multumesc, sa mai aminteasca colegilor dumneaei de ce spun aici si sa primesc un raspuns la ce sesizam sambata. Sper sa nu mai trebuiasca sa mai scriu si maine anuntand neprimirea vreunui cuvant la ce spuneam.
    seara buna.

    1. @Coco: Am citit de 3 ori comentariul tau, dar tot n-am reperat intrebarea la care imi soliciti un raspuns. Cu toata bunavointa, sincer, nu inteleg cum te pot ajuta. Referitor la titlu si mentiunea privind participarea unui articol la SuperBlog, ti-am raspuns si saptamana trecuta.
     Ca nota generala: Week-end-ul este valabil inclusiv pentru organizatori, speram sa fiti de acord 🙂 Unde in regulamentul SuperBlog 2011 se mentioneaza ca se raspunde la comentarii in 24 de ore? 🙂 Multumim pentru intelegere!

     1. coco says:

      deci asta era, weekendul e weekend, sorry, nu am gandit si asa. dar da, in regulament scrie ca orice fel de nelamuriri, sesizari intemeiate, la obiect privind probleme reale in desfasurarea probelor, primesc raspunsul in cel mult 24 de ore. pentru ca da, sunt si asaltari de vorbe, opinabil, in limbaj murdar, ce nu stiu daca se filtreaza si sunteti si voi organizatorii tot oameni si nimeni nu spune contrariul. prin urmare va repet stimata doamna, ca am inaintat organizatorilor un mesaj privind unele nelamuriri, iar cum dvs ati fost pana acum prompta in ceea ce ma priveste, am apelat scriindu-va sa amintiti colegilor organizatori sa primesc si eu un raspuns la mesajul meu de sambata. atat. m-ati inteles posibil eronat, sau sa nu fi fost eu destul de clar. spuneam ca in enunturile temelor se cere si sa amintiti, specificati ca textul vostru participa la concurs. iar eu va intrebam daca asa cum ati spus si dvs, a specifica asta denumind chiar titlul asa, e bine, sau nu! pt ca am mai intalnit competitori care mi-au facut observatie cum ca nu anuntasem, desi eu asa am facut la fiecare tema pana acum! iar intrebarea asta venea ca sa stiu cum vedeti dvs juratii si organizatorii acest lucru, ca sa stiu si eu din timp, in caz ca nu e bine cum fac, desi nu vad de ce ar fi tocmai rau, sa remediez situatia asa cum doriti. atata tot! eu asa inteleg, ca daca amintesc deja din titlu, e la mintea oricaruia ca ce urmeaza dupa titlu tot acolo participa, eu asa zic.
      a, si va mai intreb ceva: sigur la jurizare s-a tinut cont de regulament, adica mai ales de cuantificarea cuvintelor? pt ca nu vreau sa par sau sa fiu nici sceptic, nici rautacios, dar am vazut inainte sa fi aparut punctajele juriului, articole scurte, deci sub numarul minim admis de cuvinte, si care dupa mine, fie automat neintregind cerintele de dimensiune a textului nu sunt admise (articolele), fie sunt macar penalizate, iar penalizarea sa apara si ulterior in regulament: adica un text sub acel 10% aplicat pragului mic regulamentar, deci sub 270 cuvinte (250, 200, 150) “s-a aplicat penalizare de atatea puncte, caci ….”. pentru ca si cei in situatia asta, cu texte bune-f bune, dar micute si neacoperind cerintele dvs, sa stie, “am luat -1 punct pt fiecare -5 cuvinte, sau -10 cuvinte”.
      repet, am observat articole micute, din vizitele pe care le faceam pe bloguri si anterior inscrierii la superblog 2011 si micute fiind, le-am vazut punctate cu maximum de puncte acordat de juriu. si va intreb acum, a mai tinut cineva cont de regulament, sau nu?
      nu critic, dar am dreptul sa va intreb pt a cunoaste in ce am ales necunoscator, sa particip. Ultimul lucru: daca weekendul e weekend si pt organizatori, perfect de acord, nu cred sa fie cineva absurd printre competitori, faptul ca eu v-am scris atunci, sesizandu-va ceva, va mai fi trecut in atentia dvs de azi incolo, sau vi-l reinnoiesc? intreb, pentru a nu ma simti ignorat si deci impulsionat a va reaminti ce am sesizat atunci, iar dvs sa va simtiti ofensati de ce atentie stresanta va acord! deci, cum ramane? dau un reply la ce sesizam sambata, sau nu, cititi tot de azi incolo si pe weekend si-mi raspundeti, sau cum?
      atat. multumesc, deocamdata.

    2. @Coco: Angajamentul de a raspunde in 24 de ore cred ca l-a formulat PCNews intr-unul din primele articole referitoare la SuperBlog 2011, nu se regaseste in regulamentul de participare. Ceea ce nu inseamna ca este mai putin valabil, in masura posibilului.
     De asemenea, nu inseamna ca daca ne transmiti mesaje in week-end nu le luam in seama sau nu le raspundem, ci doar ca nu le putem raspunde intotdeauna in termen de 24 de ore (aici vorbesc strict in numele meu, ceilalti colegi din echipa sunt liberi sa ma contrazica).
     Concret, nu stiu, nu am inteles care este acel “mesaj de sambata” la care soliciti un raspuns. Altminteri, dupa cum scriam intr-un mesaj anterior, ti-as fi raspuns eu insami (exceptand cazul in care problema este de natura tehnica, situatie a carei rezolvare nu tine de competenta mea). Referitor la mentiunea privind participarea articolelor la SuperBlog, se poate face atat in titlu, cat si in cuprinsul articolelor, la inceput sau la final, oriunde, nu conteaza.
     In ceea ce priveste jurizarea, explicatiile le pot si le vor oferi sponsorii in cauza. Limitarile de cuvinte sunt orientative si conteaza mai mult in plan organizatoric si tehnic, pentru a da competitiei un caracter unitar in plan formal (nu ca fond, care depinde exclusiv de voi) si pentru a evita extremele care lucreaza tot in defavoarea participantilor (un text prea mare risca sa plictiseasca sau sa fie citit in prea mare viteza, un text foarte scurt poate fi laconic, insuficient dezvoltat sau mai putin convingator). Nu inseamna ca este solutia perfecta in cautarea creativitatii supreme, ci doar solutia propusa de noi ca alternativa la probleme concrete de care ne-am lovit in editiile trecute. Incercam sa imbunatatim SuperBlog de la an la an.
     De altfel, sponsorii nu numara cuvintele, ci puncteaza creativitatea, elementele de originalitate, acolo depuncteaza. Acestea sunt aspectele care merita cea mai mare atentie. Oricum, se vor face lamuririle necesare si in aceasta privinta, cat de curand.
     Multumim pentru sugestii, vom tine cont de ele.

     1. coco says:

      @Claudia SwissPlan: un punctaj maximum acordat de juriu nu poate primi un text ce dupa regulament se afla in afara concursului! si nu stand nici sa numaram cuvinte, caci se numara singure, ci aruncand o scurta privire pe texte ce abia reusesc sa adune jumatate din numarul minimum de adunat unul langa altul pentru a fi in regula! iar regula e a voastra domnilor si doamnelor organizatori! de aceea, oricat de nesemnificativ l-ati considera aspectul formal, fondul nu poate fi admis intre cadre bine anuntate initial ca fiind cele in care concursul se deruleaza! ce imagine va construiti? nimeni nu a spus ca un text cu mesaj, ce mai creeaza si impact unui biet om ce jurizeaza si care are doi ochi si un singur cap si mai are de citit o droaie de articole, nu poate impresiona suficient de mult acea persoana incat sa adune punctajul maximal acordat. dar atunci, aspectul creativitatii pe care-l tot clamati in discurs doar, dispare, caci creativitatea prin excelenta apartine mai multor persoane in feluri diferite, or, daca un jurat, reprezentant al sponsorului ce enunta tema, si-a citit cum stie mai bine texte cateva ce elogiaza marca unde este eljuratul angajat, prin dispozitie mutuala, are deja punctaj maxim cine scrie asa si prin coincidenta, estre selectat a fi jurizat mai repejor, adica atunci cand juratul nu e obosit, stresat de cat au scris altii mai mult, sau in stiluri mai greoaie. chiar, apropo de asta, caree ordinea jurizarii articolelor?cine posteaza si pe siteul de concurs printre primii este trecut si citit si punctat printre primii si de juriu, sau e aleatoriu totul, sau nu e nici macar cunoscut cuiva acest lucru, juratul avand drept de decizie totala asupra a ce si cum doreste sa acorde puncte?
      nu stiu, dar din ce pare, se cam vede o lipsa de organizare, lipsa de resurse cu care s-a plecat la drum, transparenta nu prea exista, cata vreme, deocamdata regulamentul e doar formal!
      sugestii vin, dar de aplicat mai vedem, nu?
      nu-s nici ironic, nici rau intentionat, ci doar asa cum libera exprimare da voie sa fii creativ, in cadre anuntate initial si pentru care cu toti cei participanti aici ne-am dat acordul, o minima respectare a ce ne-a fost cerut tuturor, mi se pare o minima decenta, pe care da, nu o solicit eu in nume propriu, ci da, oranizatorii si-au luat-o de la bun inceput ca responsabilitate. ei bine, am vrea, s-o vedem si aplicata.
      multumesc.

    3. Articolele nu sunt jurizate neaparat in ordinea in care au fost lansate probele. Juriul citeste mai intai toate articolele, apoi le noteaza in platforma, pentru a le evalua si comparativ.

     1. coco says:

      @Claudia SwissPlan: nu asta am zis! am intrebat daca pt proba/ele ce se jurizeaza, ordinea corectarii si punctarii este aceeasi cu cea dupa care cronologic postarile noastre sunt inregistrate pe platforma! pt ca daca o singura persoana corecteaza si puncteaza, oboseste la ultimele lucrari, sa stiu sa scriu mai repede pe platforma! iar la creativitate, argumentul folosit, acela de a depasi din atentie forma si a ne axa doar pe fond, nu e suficient! e doar slaba incercare de motivare a unei incalcari de regulament, nimic altceva!
      nu sugerez decat a se respecta ce ati mentionat cu titlu obligatoriu pt noi participantii inainte sa fim admisi la inscrieri si asa mi se pare ca onestitatea ramane in tiparele definite chiar de dvs! caci da, o promisiune, mai ales scrisa, neaplicata, va coboara mult stacheta pe care o doriti inaltata tot mai mult si fixata bine acolo sus. dar, fara unitate de aplicare a ceva statutar, asta nu se poate si nu e bine deloc pentru nimeni. iar creativitatea da, se incurajeaza in niste cadre recunoscute, anuntate si respectate de toti. nu una spunem si facem cum vrem, sau cum putem, bine? si chiar ar fi bine, ca sugestie luati-o, anuntati putin si cum s-a facut jurizarea asta, daca ea, repet e la cheremul, decizia unanima a reprezentantului sponsorului fara aplicarea unor minime cerinte din regulament, ca nu va strica deloc! ci va repara din imagine!

 9. Cezar Bianu says:

  Eu unul sunt uimit cat accent se poate pune pe numarul de cuvinte. Suntem incredibili, au fost afisate primele rezultate si nu facem decat sa cautam nod in papudra altor concurenti.
  Asta este un concurs plastic de creativitate si de imaginatie OAMENILOR , RELAXATI-VA si haide sa ne bucuram de articole creative si interesante chiar si atunci cand sunt poate umpic mai mici sau mai mari. Of doamne, trebuie Claudia sa explice pentru ce este limitarea de cuvinte? Nu era evident ca este doar pentru a forma un iz competitional si o formatare oarecum asemanatoare a posturilor ? Ganditi-va daca 157 de blogari ar scrie articole de 1000 de cuvinte juriul, care este format din sponsori pe fiecare proba si in general din 1 persoana !, nu ar putea sa termine nici intr-o saptamana.

  Faza asta cu capra vecinului etse tipica romanului, haide sa fim mai relaxati si sa ne focusam pe articolele noastre si pe ideile noastre si sa lasam numaratoarea exacta a lui aurasmihai de pe locul 6, sau a nu stiu cui de locul nu stiu care. Sa pastram o competitie creativa, fara manjeli din astea triste …

  1. coco says:

   @ Cezar Bianu: ramai uimit, daca altceva mai bun de facut nu ai. nu m-am adresat in vreun fel prejudiciind pe cineva, nici pe tine, prin urmare. asadar, comentariile tale sunt neavenite intr-o comunicare in care sunt implicat eu si organizatorii. oricine s-a inscris aici, a trebuit sa citeasca regulamentul si sa fie de acord cu niste conditii. prin urmare daca asta am admis, eu unul vreau sa se si respecte. daca tu nu vrei, e problema ta. dar nu uita, in ce barca esti. zi buna si tie si adece veaza comentariile la discutie, bine?

 10. Crista says:

  Mie nu mi se pare normal sa fie acceptate articolele care nu respecta regulamentul. Scrie acolo 300 – 600 de cuvinte , +/- 10% – asa sa fie. Eu imi elimin din idei ca sa respect un regulament. Cu totii am fost de acord cu acest reg. cand ne-am anuntat participarea, atunci sa-l respectam.
  Eu nu am citit art celor care au luat 90 de pct. In schimb am vazut articole lungiiiiiii. Parerea mea este ca ei (participantii) nici nu au citit acest regulament.
  – Punctele sunt acum din 5 in 5 ? Nu este nici un articol de 91 de pct, de 89 ?

  1. noone says:

   Am citit acum la unul dintre concurenti articolul destinat Borealy care are 133 de cuvinte. Nu vreau sa dau link caci nu vreau sa se supere omul ala pe mine sau sa creada ca-s vreun hater. Probabil ii va fi acceptat articolul desi nu indeplineste nicio conditie, dar banuiesca ca va fi notat cu 75 de puncte, sau chiar mai putin..ar fi culmea ca articole cu adevarat jenante sa fie punctate doar cu putin mai putin decat articole care chiar transmit ceva, te demotiveaza sa pui suflet.. in cazul astuia la alte articole a muncit cat de cat, aveau 250-300 de cuvinte.. dar pe ala chiar l-a scris la misto, 3 randuri, cat sa fie bifat si sa ramana in concurs 🙂

 11. Mortu says:

  Sa nu uitati ca la asus nu au apreciat ca am vorbit mai mult de tehnic deci eu voi aborda subiect treaba 🙂
  AM condus Yaris dar nu NOUL YARIS dar in principiu nu cred ca e foarte mare diferenta.
  Nu voi ridica in slavi interiorul ca poate o sa patesc ca la asus :))

 12. Cudi says:

  Hei, asteptam note! 🙂

 13. Tudor says:

  Va recomand sa faceti un post special pentru sugestii si reclamatii la acest concurs. Observ cu regret ca la fiecare etapa predomina comentariile offtopic. Doar suntem cu totii bloggeri si ne umflam in pene cand suntem nevoiti sa stergem comentariile offtopic. Offffffffff !!!!!!!!!!!!!11

 14. toma says:

  Cristina ma poti ajuta cu locatia unde va avea loc test drive-ul in Pitesti? Am vazut ca e la sf de sapt si as incerca sa ma duc. Multumesc

 15. Iata si adresele unde se opreste Caravana Toyota Experience in orasele Pitesti, Focsani si Bacau:
  22-23 octombrie: Parcarea Centrului Comercial Jupiter City – Pitesti
  26-27 octombrie: Parcarea Centrului Comercial Carrefour – Focsani
  29-30 octombrie: Parcarea Centrului Comercial Real – Bacau

  De asemenea, week-end-ul acesta, 21-23 octombrie, se desfasoara Zilele Portilor Deschise in toate show-room-urile Toyota din tara, unde se poate vedea si testa noul Yaris. Distractie placuta! 🙂

  1. coco says:

   @claudia swissplan: inca nu am primit acel raspuns asteptat initial de sambata incoace, ulterior refershuit de luni! azi e miercuri, il mai primesc, sau? scriu tot aici, caci pcnews’ email nu trimite nimic inapoi. datimai departe, reamintiti, sau chiar interesati-va despre ce si cum.
   o zi buna.

   1. @Coco: Dupa cum am mai scris, n-am primit eu intrebarea ta de sambata (nici n-aveam cum, daca ai trimis-o catre PCNews) si nu am inteles din niciunul din comentariile tale care era intrebarea, ca sa-ti pot raspunde, desi am incercat in mod repetat s-o deslusesc si sa-ti raspund, dupa cum se poate vedea in comentariile anterioare. Daca reformulezi intrebarea intr-o fraza concisa si la obiect, vei primi si un raspuns. Ca idee generala, putem purta un dialog atata timp cat ai un ton politicos in comunicare. Din echipa organizatorilor cred ca nu ti s-a adresat nimeni asa cum ni te adresezi tu noua sau altora despre noi. Multumesc pentru intelegere!

 16. coco says:

  din moment ce la comunicarea asta aici prin commenturi, se solicita si adresa de e-mail, vazand-o banuiesc ca ati putea sa-mi trimiteti un e-mail in alb, deci gol, unde sa va pot trimite si dvs ce sesizam atunci pcnews! si de am sa primesc si raspuns, nu mi se pare decat firesc, nimic neobisnuit! nu inteleg care are fi tonul, sau lipsa de politete in comunicare, cand eu ma adresez cu dvs, sau stimati organizatori, sau organizatorii si nimic altceva!

  1. Poti “sesiza” aici, intr-un comentariu, ce ai sesizat sambata echipei PCNews, ca sa vada si alti bloggeri care ar putea intampina aceeasi problema / dificultate. Multumesc!

   1. coco says:

    ce-mi cereti dvs mie e sa-mi fac publice sesizarile ce le-am adresat organoizatorilor in nume propriu! asta e cam inadecvat, pentru ca sunt totusi niste chestiuni ce privesc concursul din [perspectiva mea, ce nu comporta interesul altora! si ceea ce e deja evident din celelalte commenturi lasate la diferitele probe, fireste ca nu vizau decat modul defectuos la modul cel mai inadecavat cu putinta, atat calitatii textelor cat si regulamentului, in care juratul a decis punctarea primei probe, creand o emulatie inspre nerespectarea regulamentului, sau incurajand doar discursiv creativitatea, ce repet nu poate fi exprimata fara a tine cont de regulament, de enunt, nici aici, nici la scoala, la bac, sau oriunde! si da, doar inspre partea unde textele au fost compuse pana inspre limita maxima de cuvinte admisa, sau chiar depasind-o usor, sa fie juratii trimisi de sponsori ingaduitori in a le citi, dar sa anunte ce fel de penalizari percep acelor texte ce musai nu puteau incadra textul in limita maxima de 660 de cuvinte, si in final ar fi 670-700 maximum! iar scuze de genul “sunt multe texte, unele lungi-spre f lungi”, nu e decat lamentare si desconsiderare fata de noi participantii aici la creativitate, scris si altfel pentru public, rating si premii. intelegeti ca nu pot deconspira ce tine de personal, la fel dupa cum nici eu nu am cerut-o nimanui aici de fata la concurs! ci am luat legatura cu organizatorii, care neraspunzand pana acum, au transmis deja un mesaj, fie ca nu-l mai trimit din diverse cauze, fie ma ignora si asta iarasi e un raspuns, dar ce nu inteleg eu aici, e de ce dvs, tineti partea tot a lor, cand evidenta o releva perfect si deci, nu v-ar motiva aceasta alegere?
    v-am rugat, deci, ca tot doreati sa incercati sa ma ajutati in demersul aflarii raspunsurilor pe care inaintate organizatorilor nu au gasit drum inapoi spre mine, sa imi trimiteti o adresa de e-mail valida a dvs unde sa va trimit si dvs ce le-am trimis dumnealor si sa vedem ce raspuns primesc. repet, nu a fost solicitarea asta, nici de rea intentie, nici indecenta, nici cu gandul de a face apoi publica adresa, ci doar de a avea prin dvs o nadejde ca cineva asculta ce zic si incearca sa raspunda! atat! ca vad ca pcnews la adresa unde scrie contact, in afara de Dan ce raspounde repede doar de aspecte tehnice, nimeni nu mai zice nimic!
    tot imi vedeti adresa aici, de asta ziceam!

    1. @Coco: Ok, nu trebuie sa postezi aici sesizarile daca doresti sa ramana confidentiale. Iti va raspunde echipa PCNews (mai insist si eu in acest sens). Dan raspunde, intr-adevar, doar la probleme tehnice.
     Eu nu-ti vad adresa in comentariu fiindca nu fac parte din echipa PCNews, deci nu primesc comentariile voastre in inbox – am acelasi nivel de acces pe site ca si voi si vad exact acelasi lucru. Adresa mea este oricum publica de mult, niciun secret: Claudia punct Patrascu at swissplan dot biz. Daca problema ta tine de relatia cu PCNews insa, doar ei iti pot raspunde. Daca vrei sa faci o contestatie, poti transmite un mesaj la adresa contestatiisuperblog@pcnews.ro. Multumesc!

     1. coco says:

      am facut si asta. ultima parte amintita de dvs in comm. sambata initial, nestiind ca weekendul e considerat in desfasurarea concursului ca timpul privat al oricaruia dintre noi, pentru care m-am scuzat deja, nestiind doar in cat timp se poate depune, asta a fost singurul rationament dupa care m-am ghidat atunci. lamurind situatia asta, tot prin dvs, fireste, am inaintat reimprospatat mesajul luni, dupa ce m-ati informat. suntem la alte 2 zile dupa si nici macar un reply, cu mentiunea “da ba am primit mesajul tau, iti raspundem pana vineri-sambata!” nu am primit! de asta zic ca am dreptate in tot ce zic si ce am zis, nefolosind tonuri violente sau nepoliticoase, indecente in exprimare, caci nu ma lasa caracterul. va voi adresa si dvs pe e-mail sesizarea si multumesc de sprijin in demersul meu de a afla cele solicitate.
      o zi buna si asta! 🙂

 17. Mortu says:

  Monetizarea blogului poate sa fie penalizata ?
  Aici vorbesc de Adsense.

  1. Nu, Adsense nu se penalizeaza. Se ia in considerare strict articolul de jurizat.

   1. Mortu says:

    banueisc ca stii de ce intreb :))
    la prba asta, adsense vede marca si da exemple in reclame de alte marci de masini … POSIBIL. Just say`n :))

    1. Da, stiu. Dar afisarea reclamelor este aleatorie, nu o poti controla tu, iar un om de marketing (asa cum este juriul) stie acest lucru. Oricum, le mentionam si noi ca unele bloguri au Adsense si sa se concentreze strict asupra articolelor. 🙂

  2. Fun@Work says:

   eu am fost penalizat editia trecuta pentru ca aveam reclame pe anumite cuvinte cheie care bineinteles duceau pe alte pagini decat cea a sponsorului probei.

 18. Sakin says:

  Proba interesanta.

  Off-topic: Poate ar trebui ca jurizarile sa fie mai detaliate. Primesti un punctaj pentru articol, insa poate ar trebui sa primesti si un scurt comentariu din partea juratilor. Au la dispozitie o saptamana sa compare articolele intre ele, insa tare am impresia ca unii dau note din burta:(.

 19. Iulia says:

  Am si eu o intrebare, se poate trimite raspunsul la etapa 9 inaintea celui din etapa 8, de exemplu?

  1. Tibi says:

   bineinteles..apasa pe “raspunde” si trimite-l..important e sa nu uiti sa il trimiti si pe cel pentru etapa 8 inainte sa expire termenul..sau ma rog, nu stiu daca se pedepseste in vreun fel, dar sa fii mai sigura..

   1. Iulia says:

    bineinteles ca nu voi uita. pur si simplu vreau sa abordez tema 9 inainte. daca e ok, e perfect! merci de raspuns!

    1. anda_elena says:

     Trebuie doar să te încadrezi în termene. În rest, nu interesează pe nimeni ordinea.
     Eu, încerc, totuşi, să păstrez o coerenţă, pentru că, mă animă să rezolv şi proba X, ca să ajung la proba care-mi place, X+1 🙂 În plus, eu le numerotez în titlu şi aş crea un mic haos printre cititorii mei. Baftă!

 20. Bogdan says:

  @Coco: scrii comentarii kilometrice pe care nu le înțelege nimeni. Nu știu pe nimeni care în 4 ani de SuperBlog să fi avut atâtea probleme ca tine. Concentrează-te când vrei să zici ceva că faci spam degeaba.

  1. coco says:

   @Bogdan: experientele-s diferite de la caz la caz. un regulament nerespectat transforma totul in altceva decat ar trebui. in plus, nestiinta-ti e de inteles, de vreme ce esti si tu competitor, nu vad prin urmare ce legatura are interesul acesta ridicat al tau pentru comunicarile mele strict adresate organizatorilor!
   acelasi lucru ti l-as putea spune si eu, dar vezi tu ca n-am sa-l fac. iti zic doar weekend placut si lasa tu calificativele scrisului meu pe seama cui trebuie, bine?

   1. PCNews Team says:

    Coco, din pacate pentru tine, Bogdan are dreptate in privinta comentariilor tale.

    Suntem in anul 2011, comunicarea trebuie sa fie clara si concisa.

    In caz contrar mesajul este confuz si nu te putem ajuta daca nu putem intelege problema ta.

    1. coco says:

     atat de grea sa fie limba asta romana, fratilor? de citit, daca tot va exprimati aici, inseamna ca ati citit, cum n-ati inteles chiar nimic de acolo?
     sau necitind voi nimic, caci sesizarea ati forwardat-o juriului ati vorbit in necunostinta de cauza? cum e?
     si juriul acela, daca i s-a sesizat ce i s-a sesizat, nu poate da un reply in care sa informeze cam cand si cum se vor putea remedia acele probleme?
     aud?
     ce poate fi de neinteles, cand notele au fost injuste pana acum, fara vreo transparenta in care inainte de anunutarea temelor sa se fi adus la cunostinta si nister criterii dupa care se va juriza?
     cum articole prea mici iau maximum de puncte fara vreo penalizare? si altele, regulamentare sunt necalificate drept bune? in baza la ce? si aia e scuza, “juriul oboseste dupa ce citeste atatea lucrari”? nu credeti ca desconsiderati, acceptand atitudinea asta a lor?

     1. PCNews Team says:

      Coco, email-ul de la tine are 3255 de cuvinte!!! Cuvinte nu caractere!

      Am incercat 4 oameni sa citim si nu am reusit sa intelegem ce vrei.

      Am forwardad email-ul sponsorului care s-a ingrozit si el cand a primit email-ul de la noi…

     2. Razvan says:

      =)) Coco pastreaza-ti energia pentru articole. 3255 de cuvinte :O

 21. coco says:

  @pcnews team: numai profesorii sa trebuiasca a da socoteala de cum socotesc notarea, sau alte si alte “n” categorii? voi sunteti mai speciali, asa, sau cum? aveti regulament, aveti! il respecta juratii sponsori, ori ba? ba, evident! de ce acceptati asta? asta v-am insirat acolo, descriind absolut, pas cu pas ce s-a petrecut, pentru a nu fi acuzt de subiectivism nejustificat in ce sustin! dar daca voi sunteti comozi, si a citi in romana vi se pare greu, nu mai spun nimic! e totusi pacat ce faceti si nu va aduce deloc ceea ce estimati! cat de greu poate fi, altminteri sa respecti ce ai cerut tuturor sa faca, regulamentul, iar notarea sa fie in baza unor criterii, aici asa, acolo asa, pntru a exista comunicare: organizator si sposori-jurati–competitori, nu usile inchise, desconsiderare prin lipsa de raspunsuri! aude cineva? sau ba? nu aveti rabdare, sau facultatile intelectuale, chiar de limbajul e mai complex, nu va permite intelegerea, si deci, doar asta sa va fie scuza? am spus-o, e atat de greu, juratii vizati pana acum, sa dea reply: “da, ba intr-o saptamana apucam sa citim 3000 de cuvinte, daca atatea sunt si-ti raspundem!” pt ca da, maine se face saptamana, de cand v-am scris si am scris juriului. dar asta e romanismul si astea-s romanismele! altceva ce sa cred, ca in tara lor, limba lor le e inaccesibila?

 22. Bogdan MoneyWatch says:

  Coco, juriul si organizatorii nu sunt presul tau lingvistic. Faptul ca ti se ofera dreptul sa comunici cu ei nu implica din partea lor obligatia batuta in cuie sa comunice cu tine.

  Romanismul cel mai mare este ca in loc sa te concentrezi pe munca ta, incerci sa le explici celorlalti cum sa isi faca munca lor.

  Regulamentul se incearca sa fie respectat, din experienta mea de participant sau partener. Ca nu iese mereu, ASTA ESTE.

  La editiile trecute scriau unii mii de cuvinte la un articol iar apoi se plangeau ca nu au primit punctaj maxim pentru efortul depus. Acum s-a pus limita de cuvinte, si iar nu e bine. Samd.

  Nu este obligat nimeni sa dea socoteala nimanui decat daca doreste sa o faca. Daca tu stii un loc in tara asta unde lumea se trezeste si se culca iluminata de misiunea de a iti da tie socoteala zi si noapte, mergi te rog acolo.

 23. coco says:

  asta e e doar pt resemnati si cei ce accepta sa se complaca in mizerii! daca asa e o situatie! nefacand nimic, nici macar a recunoaste evidenta!
  ce vi se pare atat de greu de aplicat ce nu doar eu am conturat aici: fiti fratilor transparenti in evaluari! atat! respectati regulamentul si organizatori si sponsori-jurati, ca doar nu o fi vreo parte implicata in concurs mai diferita in privinta respectarii actului statutar decat alta! ar fi chiar culmea! pt decenta competitiei si a respectarii actului de a scrie, alta varianta ar mai fi fost jurizare neutra, avizata in materie de scris diversificat: literar, sf, jurnalistic, comercial, etc.
  dar note fara acoperire ce lasa o ierarhie, contestatii lasate sa rugineasca, doar pt ca ar fi marisoare in cuvinte e scuza de copil mic ce nu stie alfabetul. nu jignesc pe nimeni aici, nici inainte, nimeni nu e considerat pres lingvistic. nu pot crede cum, cu toata evidenta recunoscuta si de ceilalti competitori in privinta jurizarii si a cadrului netransparent in care se face ea, tot mentineti starea asta de “taci ma si lasa-i ca-i rezolvam cum vrem noi”. de ce?
  comunicarea, da nu e obligat nimeni sa contribuie la ea, dar in calitate de organizatori, sponsori, cand sunt criticati sau li se sugereaza ceva pt a modifica acest cadru de derulare a competitiei in binele tuturor, pentru a se anula perceptia de susceptibilitate a partipriurilor si dedicatiilor in puncte cuantificate, lipsa de raspuns si de aplicare a solicitarilor, devine suspecta de decizii dinainte luate in interese ce exced unei competitii serioase si decente.
  cititi, ascultati mesajul si nu va mai ascundeti dupa tot alte persoane ce sustin competitia dupa ce au participat in alti ani! asigurati transparenta evaluarii si respectati regulamentul si voi decidentii, e prea mult daca cerem sa se respecte ce aveti de respectat? hai sa stam stramb si sa gandim, dar sa gandim, nu sa rationam comercial: regulamentul e unul si aplicabil tuturor, bine? juriul-spoinsor poate evita asta doar din considerente imorale si indecente. sau de nu e asa, dovediti prin evaluari dupa criterii anuntate macar inaintea evaluarii, desi ideal e sa le cunoastem la enuntarea temei!
  spor la treaba echipei organoizatorice si tie, cel ce o ajuti!
  stiu ca puteti face treaba mai bine decat cum stau lucrurile acum! succes!

  1. PCNews Team says:

   Coco, daca trimiteai un email in forma urmatoare, scurt si la obiect toate aceste dicutii interminabile nu aveau loc, iar tu aveai mai mult timp pentru rezolvarea probelor.

   Ex de cum trebuie sa arate un email in 2011:

   Buna ziua,

   Nume: xxxx
   Blog: xxxx

   1. Contest nota acordata la proba numarul xx. Va rog reevaluati.
   2. Am fost depunctat pentru intarziere? Intarzierea a fost cauzata de motive tehnice.

   O zi buna,
   XXXX

   1. coco says:

    @pcnews team: cand spuneti si dvs ceva bun si care poate ajuta demersului meu de a afla ce ma intereseaza, e firesc sa va ascult cu atentie. doar asa putem comunica, nici inainte nu era din perspectiva mea, o problema, ca nu era un limbaj necunoscut, dar sper ca acum fiind de-abia anuntat cum anume sa fac pentru a fi luat in seama, sper asta sa se intample, chiar de am indrazanit a scrie azi, sambata=weekend! Claudia Swissplan anunta mai devreme, zilele trecute ca weekendul e weekend si pt juriu si organizatori. La momentul cand va sesizam saptamana trecuta asta, nu cunosteam acest aspect. Acum, la o saptamana de cand mailul posibil sa nu fi fost deloc citit, retrimit, cu rugamintea de a fi acceptat azi, in caz ca nu e vreo restrictie la adresa de contestatii in weekend. Pt ca da, saptamana trecuta, dadea eroare. Eu acum m-am conformat sfatrurilor primite de la dvs, ce mai doresc e sa fiu anuntat si eu despre ce am sesizat juriului, fie direct pe e-mailul personal, fie prin echipa dvs organizatorica. Si, de ce nu ascultati si aplicati regulamentul, afisati enunutul temelor viitoare cu niste criterii de evaluare care sa nu omita aspectele urmatoare, pe langa ce se enuntase pana acum: abaterile dimensiunilor textelor vor fi penalizate cu x puncte pt 5-10m cuvinte in plus/minus, si tot asa, fiti atenti la ce postati cand anuntati temele-sa nu mai apara erori de tastari, gen anuntari de termen de predare a articolelor mai mic decat inseamna 7 zile de cand se anunta tema,. De asemenea: enuntul temei si cerintele sa nu omita ce presupun ca a fost o cauza de depunctare la unele probe pana acum: anume unele teme nu au cerut trimiteri de link in textul articolului dupa cuvinte cheie, dar omisiunea asta a enuntarii oficiale a temei aplicata de competitori/sau initiativa de a fi fost incluse totusi linkuri pe cuvinte cheie (dar nu trimitand la siteul sponsorului.ro, ci la acela al familiei originare, adica .com) mi-e ca a fost totusi o cauza a unelor depunctari. Nu ati face decat sa creati un climat sanatos de concurs, cu transparenta, ce nu da nimanui motiv de dubii! de niciun fel!
    multumesc de atentie si weekend placut!

    1. Razvan says:

     Coco ce blog ai?

    2. Mortu says:

     spamezi aiurea, trimite-le mail nu ne polua si pe noi.

     1. Gmx says:

      Imi aduce aminte de Julien, cârcotașul de anul trecut…:) El era mai coerent și câteodată chiar amuzant..

  2. Iulia Kelt says:

   acum vreo 10 ani îmi condamnam profa de Filosofie cum c-ar fi dusă cu pluta și total haotică. acum regret. :)) Coco bate recordurile.

 24. Mihaela says:

  Multumesc Toyota..:)

  1. Claudia Patrascu says:

   La multi ani pentru onomastica de azi, Mihaela! 🙂

   1. Mihaela says:

    Mulțumesc din inimă pentru urare!

   2. Mihaela Postolache says:

    Si eu va multumesc.

 25. ibart says:

  Am trimis o contestatie si la aceasta proba. Va rog sa verificati sa nu fi ajuns in spam. Multumesc!

 26. D-Petre says:

  “””Acest univers este mica mea Toyota Yaris Cool. Spun mica pentru ca imi este draga, dar totusi lungimea sa de

  251cm nu o claseaza printre pitice, dimpotriva.”””

  Paragraf dintr-un articol notat cu 100 de puncte la aceasta proba.

  251 cm lungimea Yarisului ?

 27. ana says:

  Cum ajungi pe primul loc, cum incepi sa fi puricat de ceilalti. Este vorba de blogul lui: missyver.

 28. D-Petre says:

  Ana tu ai analizat vreodata articolele celor care au abandonat sau ale celor de pe ultimile locuri ?
  N-am numit blogul pentru ca nu la blog sau la autor faceam referire … 🙂

  1. Plescan Daniel says:

   Cred ca in editiile precedente implicarea sponsorilor a fost mai buna. Daca nu ma insel chiar am avut o interventie din partea lor in care mi se cerea sa modific ceva intr-un articol.
   Ca jurat in BlogWars mi-e greu sa citesc 7 articole ce sar cu mult de 600 cuvinte. Nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa ai de notat 110.

 29. ana says:

  D-Petre: Citesc articole si de la inceput si de la sfarsit. De pe la mijloc nu prea.
  Eu (personal) cunosc doar persoane care nu au mai scris ca nu au timp, nu din cauza punctelor primite.
  Daniel: am vazut un articol pt proba 19 care are 1200 cuv. Vrei numele blogului?

  1. Plescan Daniel says:

   Cred ca am citit articolul. A incercat sa impace si capra si varza. Daca pentru BlogWars e muma, pentru SuperBlog e ciuma aka incalcare de regulament: Art. 26 “Articolele se vor încadra în limita minimă de 300 cuvinte și limita maximă de 600 cuvinte (+/- 10%).” Sa vedem ce zic organizatorii..

 30. AMTruta says:

  Va multumesc ca ma luati la puricat…

 31. Plescan Daniel says:

  E ciudat.. Desi unele observatii ar trebui luate ca o modalitate de a indrepta lucrurile, nu de putine ori ele sunt vazute ca o rautate venita din partea celorlalti. A oferi continut de calitate inseamna si a oferi continut corect. Fiecare isi apreciaza munca dupa cum crede de cuviinta, insa altfel o vor face cei care intra pe blog si citesc ceva ce nu este conform cu realitatea. Vin si va intreb: ce rost mai au regulamentele, ce rost mai au comentariile daca le vedem ca fiind indreptate impotriva noastra?

 32. AMTruta says:

  Nici nu am luat-o ca pe o rautate. Chiar am recitit articolul si am vazut ca de fapt am scris o alta lungime a masinii, cei care s-au documentat stiu care…

  1. D-Petre says:

   🙂 ampatamentul … pentru asta ti-as fi dat 99 de puncte pentru ca in rest mi-a placut. (noroc ca nu dau eu notele)