SuperBlog 2011: etapa nr 14

autonom.ro este sponsorul probei cu numarul 14.

Interesant AUTONÓM, -Ă, autonomi, -e, adj. Care se bucură de autonomie. Care este liber, care nu depinde de nimeni. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonome, lat. autonomus. (Sursa: DEX 1998)

probaSponsor: Autonom Rent-a-Car
Nume proba: A fi sau a nu fi… autonom
Enunt proba:

Ce inseamna sa fii autonom? Scrie-ne cum intelegi tu autonomia, mobilitatea, libertatea.

Cerinte speciale:
1. Scrie un post cu tema de mai sus
2. Link http://www.autonom.ro/ pe urmatoarele cuvinte-cheie (la alegere): autonom, inchirieri masini, rent a car.
3. Anunţa ca articolul tau este scris pentru acest concurs;
4. In contul superblog trebuie sa introduci link-ul catre articolul tau de pe blogul participant si textul articolului (copy-paste).

Termen limita: 2 noiembrie ora 23:59

Juriul de astazi: Viorel Nita, Project Manager Autonom Rent-a-Car

Criterii de jurizare: creativitatea, originalitatea, corectitudinea gramaticala si ortografica, coerenta, legatura dintre tema si brandul Autonom

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. ion says:

  Eu pana acum nici nu am stiut ca Autonom exista, necum ca mai e si un…brand!

  1. Cristina says:

   idem. nu stiam de ei ca exista…

 2. marta says:

  @pcnews

  am si o problema cu notele…

  in cont la mine apar anumite note…

  daca scad punctajul dupa fiecare etapa am alte note…

  unde pot sa va trimit si eu un mail cu detalii?

  1. anda_elena says:

   E posibil doar sa ma bag in seama… dar cred ca am un raspuns.
   Minusurile din clasament nu sunt minusurile care trebuie sa reiasa din punctajul maxim 100 din care scadem punctajul nostru – si adunam apoi toate astea, proba de proba.
   Minusul din tabel, ultima coloana, reflecta diferenta la care ne aflam de primul clasat. Care nu are, nici el, un punctaj de 100%.

    1. marta says:

     nu e vorba de minusurile alea din dreapta clasamentului…e vorba despre notele ce apar in contul meu, cand sunt logat…in pagina aia unde adaugi raspunsurile…

     pcnews ma auzi?

 3. pis2l says:

  Etapa nr 13: autonom
  Detalii proba: http://pcnews.ro/2011/10/26/superblog-2011-etapa-nr-14/
  modificati eroarea de enunt! e proba 14, asa cum anuntati pe detalii, operati modificarea la inscrierea articolelor aferente probi sa nu apara nereguli!

  1. Razvan says:

   hahaha
   ********
   De cand?

   *********editat

  2. PCNews Team says:

   Multumesc. Am corectat.

 4. gica says:

  vrem rezultate, nu doar vorbe

 5. EL COMANDATE says:

  etapa 6? etapa 6? pe cand notele?

  oricum, nu va grabiti, prefer sa mai astept decat sa dati niste aberatii in loc de note

  saluti

 6. Mihai ioan says:

  Interesant, permite multe idei tema asta.

 7. ciprianpianistu says:

  Buna seara. As avea cateva probleme extrem de grave.

  1. nu se precizeaza din cate cuvinte sa fie postarea, aceasta inseamna ca nu ar trebui sa se tina cont de cat de scurt sau lung e articolul…insa intrebarea mea este..oare asa o sa fie? sau o sa fim depunctati ?

  2. se da definitia la cuvantul autonom, iar cerinta este ce inseamna pt noi autonom? ce poate altceva decat scrie in dex sa insemne si pt noi?

  Nu exista un om in lumea asta pentru care cuvantul autonom sa insemne ceva legat de aceasta firma de inchirieri masini. Iar intrebarea este : de ce se cere cuvant cheie pe inchirieri masini daca autonomia nu are nimic de a face cu inchirieri de masini?

  Mie mi se pare aberant, insa intreabarea mea este: daca nu voi pomeni nimic de inchirieri de masini, voi fi depunctat? avand in vedere ca voi trata subiectul si voi avea in vedere toate cerintele impuse?

  Este cat se poate de clar ca daca am fost intrebati ce inseamna pt noi a fi autonom, nu avem cum sa bagam aceasta firma de inchirieri masini in acest context !!!!

  Nu mi-as fi facut cont pt comentarii insa mi se pare cumva revoltator acest lucru. Voi ceilalti ce parere aveti?

  1. anda says:

   Salut!
   Zice asa la cerinte: “Link http://www.autonom.ro/ pe urmatoarele cuvinte-cheie (la alegere): autonom, inchirieri masini, rent a car.”
   Deci, la alegere – te poti opri doar la autonom. Eu am pus in postarea mea primele doua. Deci… se poate si cu “inchirieri masini” 🙂 Bafta!

  2. Plescan Daniel says:

   1. “Art.26. Fiecare participant poate înscrie în competiție, spre jurizare, un singur articol pentru fiecare probă. Articolele se vor încadra în limita minimă de 300 cuvinte și limita maximă de 600 cuvinte (+/- 10%).” Luam regulamentul drept punct de referinta, asta in cazul in care sponsorul nu aduce alte modificari.
   2. Nu lua subiectul ad litteram. Tema e destul de clara, scopul acestei competiti e destul de evident. Participarea sau scrierea unui articol intr-o anumita etapa nu este obligatorie. In mod sigur se va depuncta lipsa link-ului catre sponsor (cerinta speciala).

   Faza cu contul mi se pare destul de ok.

   1. Mihaela says:

    Dacă scrie toate articolele dar omite unul sau două, nu se va număra printre finaliști și nu va primi premiul, chiar dacă să zicem, datorită puctajului mare se afla pe locul I..Cel puțin așa am înțeles eu de anul trecut.

    1. Claudia Patrascu says:

     Asa este. Doar finalistii se califica la premiile SuperBlog.

  3. Claudia Patrascu says:

   @Ciprian:
   1. Acolo unde nu se precizeaza limita de cuvinte, este valabila mentiunea din regulament (300-600 cuvinte, +/- 10%) reprodusa si de Daniel.
   2. PCNews a dat definitia pentru a face legatura (evidenta) intre conceptul de autonomie si tema propusa de sponsor. Pentru fiecare din noi, acelasi cuvant poate avea diverse semnificatii, in functie de experienta, preferinte etc. De exemplu, cu siguranta cuvantul “libertate” e perceput diferit, pentru fiecare poate insemna altceva.
   Tocmai de aceea nu vei fi depunctat daca nu mentionezi inchirierile de masini, poti pune link pe cuvantul “autonom”.
   Sper ca am reusit sa-ti raspundem la nelamuriri. Multumesc.

 8. anda says:

  Salut!
  Zice asa la cerinte: “Link pe urmatoarele cuvinte-cheie (la alegere): autonom, inchirieri masini, rent a car.”
  Deci, la alegere – te poti opri doar la autonom. Eu am pus in postarea mea primele doua. Deci… se poate si cu “inchirieri masini” 🙂 Bafta!

 9. ciprianpianistu says:

  Am inteles si va multumesc pt ca v-ati deranjat sa imi raspundeti. ASa o sa si fac , o sa pun pe autonom, nici nu aveam alta posibilitate…insa ce mi s-a parut revoltator este de ce se mai mentioneaza despre inchirieri de masini? daca cerinta in sine nu are nici o legatura cu inchiriat de masini…dar absolut nici una. Daca cei de la inchiriat masini si-au dat numele firmei ‘autonom’, asta nu inseamna ca noi intelegem prin acest cuvant ceva referitor la firma asta. E clar ca pe oricine ai intreba ce intelege el prin autonom, nu ar pomeni nimic de inchiriat de masini. Insa da, in acest concurs, ai mai mari sanse de castig daca incadrezi undeva acolo in articolul tau inchiriat de masini…insa asta inseamna precum au zis si altii…taiere din creativitate, sau constrangere, ca si cum cineva iti dicteaza un rezumat iar tu il poti scrie cu cuvintele tale cum vrei..insa ideea aceea sa fie, practic iti anuleaza creativitatea si ‘çonditia ta de blogger’

  Am mai observat ceva nou si destul de ciudat. Se intarzie cu acordarea notelor pe articole. Daca s-ar acorda notele la timp, probabil multi ar fi dezamagiti (cei clasati dupa pozitia 50) ceea ce i-ar determina sa paraseasca competiatia (fapt care s-a si intamplat intr-un ritm rapid…in principiu ar mai fi 80 de participanti si nu am ajuns la jumatea concursului), deci organizatorii probabil s-au sesizat (altfel nu imi pot explica) asa incat se intarzie acordarea notelor..lucru care ii opreste pe multi sa abandoneze competitia. Cu ocazia asta sper sa mi se si raspunda de ce se intarie atat cu acordarea notelor.

  Este evident ca cu cat se scriu mai putine articole, cu atat mai ne-incantati de situatie sunt sponsorii, si poate nu li se mai justifica investitia…deci faptul ca bloggerii parasesc competitia nu este un lucru dorit.

  1. PCNews Team says:

   Salut Ciprian,

   Cu siguranta tu nu intelegi mecanismele unei actiuni de marketing. Imi poti spune ce meserie ai sa iti dau un exemplu din domeniul tau de activitate? Sau esti inca la scoala?

 10. ciprianpianistu says:

  sunt programator web

  1. PCNews Team says:

   OK. Sa spunem ca cei de la Coca Cola vor sa le faci un site web pe tema “rece ca gheata” cu scopul de a promova bautura racoritoare in timpul verii. Pentru acest proiect iti vor oferi 2000 euro. Scopul lor este sa vanda multa coca cola astfel incat sa justifice investirea a 2000 de euro intr-un site.

   Peste noapte tu consideri ca logo-ul coca cola nu se potriveste cu designul site-ul pe care-l realizezi asa ca hotarasti sa nu faci nici o referire ala coca cola in tot site-ul.

   Intrebare: crezi ca cei de la coca cola iti vor plati onorariul in aceaste conditii?

   1. ciprianpianistu says:

    Comparatia pe care ati facut-o nu este prea potrivita si va si explic de ce.

    Logoul coca cola chiar se potriveste, la fel cum se potriveste si logului celor de la autonom. Insa in aceasta cerinta s-a cerut sa zicem ce intelegem noi prin cuvantul autonom. Si dupa cum am zis, prin cuvantul autonom toata lumea intelege altceva decat aceasta firma de inchiriat masini. Insa teorema reciproca merge, pentru ca nu cuvantul s-a luat dupa firma ci firma dupa cuvant. Deci ar fi fost mai logic sa ne spunem parerea de unde credem noi ca vine numele acesta de autonom (numele firmei). Atunci totul ar fi fost justificat.

    Sunt de acord ca cei de la autonom sa plateasca bani pentru ca noi sa le facem publicitate, sunt perfect de acord. Insa cerinta de la aceasta proba chiar nu are de a face cu aceasta firma, ceea ce face aceasta proba a fi destul de urata avand in vedere ca noi trebuie musai sa pomenim de aceasta firma.

    In final as da si eu un exemplu sau o comparatie, mai exact una care reflecta mai bine situatia de fata.

    Ca si cum firma coca cola ar veni la mine si m-ar pune sa fac un site care de fapt ar fi doar o pagina goala cu un cerc in mijloc si sub cerc sa scrie : fa un click pe acest cerc ca sa intelegi ce inseamna, si cand se face click pe cerc, printr-un efect de fade sa apara in locul cercului capacul unei sticle de coca cola pe care bineinteles se afla si logoul.

    Ar fi total deplasat. Nu putem asimila un cerc cu coca cola, la fel cum nu asimilam nici cuvantul autonom cu numele firmei autonom. In ambele cazuri se poate invers. Se poate zice ca logoul coca cola a pornit de la un cerc sau ca cei de la autonom s-au gandit la faptul ca ei sunt reprezentati prin ‘libertate’ ceea ce i-a determinat sa isi puna numele autonom.

    Dar sa ni se ceara sa zicem ce intelgem noi prin autonom, si sa fi fortat cumva sa ajungi la firma de inchirieri..este constrangere, originalitate 0…

 11. Mihai Gheorghe says:

  notele? notele? stiu ca pcnews n-are nicio vina conform regulamentului, dar tot conform regulamentului, notele trebuie date dupa max 2 saptamani..ori se tot aduna….vorbesc de etapa 6 si 7…

  ?????????????????????

  1. PCNews Team says:

   o sa le amintim sponsorilor ca trebuie sa jurizeze.

  2. Claudia Patrascu says:

   @Mihai: Ii stresez zilnic pe tema notelor.

   1. Tibi says:

    E aiurea că eşti nevoită să îi “stresezi”, înseamnă că nu există o relaţie bazată pe respect şi profesionalism. Sincer, chiar dacă nu mai particip şi la anu, vă sugerez totuşi ca mai bine să faceţi un concurs cu premii de 9000 sau 6000 $ în loc de 13.000 dar:

    – regulamentul să fie regulament. Pentru toată lumea. Dacă trecem în regulament chestii precum limitare la 600 cuvinte, atunci frate să fie regulă. Nu aşa la ghici şi punctare după cum i se scoală pe chelie unui evaluator. Unii au avut spaţiu mult mai mare de creaţie în peste 1000 de cuvinte, eu chiar şi la ultimul articol am avut grijă să mă încadrez în 660. Nu ştiu de ce, tot nu mi s-ar părea OK să depăşesc, deşi văd că mai nimeni nu respectă regulamentul. Nici măcar cei ce îl impun 🙂

    Scrie în regulament că la 3 săptămâni de la publicarea probelor sunt date note, atunci aşa să fie. Nu mai devreme (ca acum, unele probe au fost notate foarte repede), nu mai târziu. Omul sa ştie că în ziua cutare va primi nota la proba cutare, făcând un calcul simplu. Dacă un sponsor nu are “timp” în două săptămâni să arunce un ochi, atunci de ce se mai bagă la sponsorizat? Nici să fie stresaţi “hai dom`le odată cu notele, am întrecut termenul limită” nu e bine, căci ne dăm seama cu toţi cum vor nota, sub presiune, să scape de “belea”.

    – deşi au fost date doar 6 note,personal având trimise 15 teme, mă aventurez să spun că avem printre sponsori un amalgam de iubitori de advertoriale şi iubitori de creativitate. Acest lucru este EXTREM de confusing.. cel mai sănătos lucru ar fi să vă hotărâţi cum vă poziţionaţi concursul: de advertoriale sau de creaţie. Şi comunicaţi-l în consecinţă, să nu mai fie cazuri de zeci de oameni care se aşteptau la “altceva”. Eu fiind unul dintre ei.

    1. Claudia Patrascu says:

     @Tibi: Avand in vedere ca nu s-au acordat inca note nici macar pentru un sfert din probe, e cam devreme sa tragem concluzii privind preferintele sponsorilor, nu crezi?
     Sunt convinsa ca, daca ai lucra intr-o corporatie in care programul de 14 ore de munca/zi e ceva normal, nu ti s-ar parea “aiurea” sa mai primesti un reminder, nici sa jurizezi noaptea sau in week-end ori cand ai copilul bolnav, cum i se intampla chiar acum cuiva din juriu. Niciun sponsor nu-si poate angaja personal exclusiv pentru a juriza articolele din SuperBlog. Iar pana acum s-au respectat termenele de jurizare, cu o exceptie despre care am fost anuntati in prealabil.
     Nu e bine nici sa apara notele prea repede (de ce? ca in anii trecuti se cereau notele chiar instantaneu, daca s-ar fi putut), nici mai tarziu. Daca te referi la Aventuria, eu am rugat juriul (si a fost de acord) sa dea notele inainte de participarea la emisiunea RadioLynx de ieri, ca sa discutam in cunostinta de cauza despre jurizare. Intre timp, acelasi juriu a raspuns si la contestatiile primite. Oare n-ar fi mai bine sa va jurizati singuri articolele? Cu toate ca nici atunci n-ati fi multumiti, probabil v-ati clasa toti pe locul 1 🙂
     Daca SuperBlog ar fi fost o “belea”, cum zici, ar mai fi participat an de an companii multinationale? Iar daca ar fi dorit advertoriale, puteau apela foarte bine la bloggeri alesi de ei, fara a risca acuze si injurii fara masura, timp de 2 luni.

     Ei bine, cu adevarat “confusing” este vehementa acuzatiilor tale (si nu numai), din punctul meu de vedere. Cat despre asteptari, este valabila si reciproca. Respectul si manierele in exprimare ar fi de dorit si in cazul participantilor. Si sunt rarisime, din pacate.

     1. Mihaela says:

      Nu am știut de emisiunea de la RadioLynx de ieri , s-ar putea un link spre înregistrare? Mulțumesc mult!
      Am gasit http://www.radiolynx.ro/emisiuni/editii/aventuria-superblog-2530.html

     2. Tibi says:

      Poftim? Care sunt acuzatiile alea vehemente care va confuzeaza? Cred ca avem grave bariere lingvistice fiindca sincer, una este sa acuzi, alta este sa constati, alta este sa sugerezi. Si ce anume nu v-a placut la exprimarea mea, ce vi s-a parut atat de lipsit de respect in commentul de mai sus?

      Daca considerati ca misto-uri gen “jurizati-va singuri” ajuta la ceva, va inselati, fiindca nu a cerut nimeni asta. De fapt personal nici nu am deschis subiectul notelor, desi ma aflu dupa locul 30 incolo. Ci pur si simplu am discutat despre regulament, pe care NU il respectati, dar pesemne aveti alergie la a vi se da feedback negativ.

      Am lucrat si eu intr-o multinationala si in doua companii maricele, si da, a fi profesionist inseamna sa respecti termene clare. Nerespectarea deadline-lui a insemnat zero prima pentru mine. Aşa că o saptamana, doua, trei, o luna, stabiliti cat consideraţidumnevoastra necesar ca timeframe pentru evaluare dar notele sa vina in ordinea temeler si cu cadenta exacta, chiar dacă unii evaluatori se mişca mai repede. Va asigur ca toata lumea ar fi preferat asa.

      Imi pare sincer rau de necazurile personale ale omului, dar vreti sa va povestesc de varul meu primar de doar 38 de ani care a fost diagnosticat cu cancer neoperabil si i se mai dau maxim 4 luni de trait?

      Fiindca din tonul raspunsului am inteles ca avem dialogul surzilor, şi fiindcă mă deranjează faptul că imi rastălmăciţi cuvintele (gen am spus belea legat de o situatie anume cu un evaluator sub presiune, dumneavoastra ati generalizat ca am spus belea legat de tot concursul şi v-aţi victimizat, etc) o sa ma opresc din comentat si va doresc multa bafta. Eventual poate ne vom intelege mai bine fata-in-fata, daca ajung la gala de premiere 🙂

     3. Claudia Patrascu says:

      @Mihaela: Iata linkul catre inregistrarea emisiunii de ieri: http://blynx.ro/video/GWW2B7AR7H73/Aventuria-SuperBlog

     4. Claudia Patrascu says:

      @Tibi: Multumesc pentru feedback – este oricand binevenit, inclusiv si mai ales cel negativ; cum am mai scris, feedbackul vostru a permis imbunatatirea constanta a mecanismului de desfasurare SuperBlog. Dar nu la asta ma refeream in comentariul meu de mai sus, ci la tonul pe care l-ai folosit si la termeni nefondati precum “jurizare la ghici, sa arunce un ochi etc.” Consider ca jurizarea a 100 de articole implica, pentru sponsori, mai mult decat “sa arunce un ochi” si astfel le jignesti munca si implicarea. Dar, desigur, aceasta este doar parerea mea si nu e obligatoriu sa fim de acord. Cat despre “misto”, acest termen nu face parte din vocabularul si din comportamentul meu; nu “faceam misto” de nimeni, doar subliniam ideea ca jurizarea a creat si va crea permanent nemultumiri, in orice imprejurare, indiferent de note, de proba, de sponsor.

      Cat despre impus, nu impune nimeni nimic. Participantii oricarei competitii agreeaza de bunavoie un regulament, nu ii sileste nimeni.

      Si eu abia astept sa ne cunoastem. 🙂 Poate pana atunci ne mai schimbam amandoi perceptiile asupra discutiei de mai sus. Numai bine tie si varului tau!

     5. Claudia Patrascu says:

      @Mihaela: Da, acesta este linkul. L-am copiat si eu, dar comentariul asteapta sa fie moderat.

     6. Tibi says:

      @Claudia Patrascu: exact ce spuneam, dialogul surzilor… prin “nu asa la ghici” ma refeream la scrisul articolelor la ghici, oare la tema asta sa scriu de 1000 de cuvinte, oare ma depuncteaza evaluatorul, sau oare e genul caruia ii plac povestile si pot sa ma intind cat am chef 🙂

      Desi tocmai am mai cazut cateva locuri cu notele numa` ce publicate de borealy, pun accent ca nu am contestat jurizarea fiindca in fond totul e subiectiv iar eu stiu ce fel de public rezoneaza cu mine..ci lipsa unui regulament la care sa ma raportez..

      am zis ca nu mai comentez, dar acum sper ca m-am facut mai inteles 🙂

 12. Bogdan says:

  Contestatia a fost depusa.
  Abia astept raspunsul organizatorului.