SuperBlog 2011: etapa nr 15

Imi place tema probei cu numarul 15, proba sponsorizata de real,- Hypermarket. Voi ce parere aveti de produsele romanesti?

real

Interesant Romania este o tara cu o veche traditie agricola, detinand capacitatea de a hrani in jur de 100 de milioane de oameni. In prezent, nu exista mecanisme pe deplin functionale in domeniul comertului intern cu produse alimentare sau nealimentare; in acest context, producatorii locali, fermierii, asociatiile familiale sau micile intreprinderi private sunt nevoiti sa isi vanda productia pe cont propriu. Iata de ce real,- in parteneriat cu autoritatile locale, dezvolta un program de informare si sprijinire a producatorilor locali prin care se urmareste facilitarea procesului de desfacere a produselor traditionale romanesti prin reteaua de distributie real,- in scopul de a avea din ce in ce mai multe produse locale pe rafturi, nu doar alimente, ci si bunuri nealimentare, pentru a putea pune umarul la dezvoltarea durabila a economiei romanesti.

De ce este important sa consumam produse romanesti? real,- iti da cateva motive:
Ştii ce consumi” – produsele autohtone cumpărate din real,- sunt identice cu cele pe care le cunoaştem din copilărie, din grădina bunicilor de la ţară.
„Descoperi gusturile şi tradiţiile culinare locale” – specificul gastronomic local câştigă în savoare doar prin folosirea de ingrediente autohtone, care nu pot fi procurate din import.
„Încurajezi producătorii locali” – companiile din zona ta au nevoie de piaţă de desfacere pentru a putea supravieţui şi a se putea dezvolta, aşadar au nevoie de consumatori care să le cumpere produsele.
„Acorzi un suport economic regiunii unde locuieşti” – dezvoltarea companiilor creează premisele unor noi locuri de muncă, a creşterii încasărilor la bugetele locale, a creşterii sumelor investite de autorităţile locale în obiective de interes public, aşadar conduce în cele din urmă la creşterea nivelului de trai în regiune.
„Mănânci sănătos, trăieşti sănătos” – selecţia produselor autohtone din real,- ţine cont, în mod strict, de condiţiile unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate.
„Prin suportul local acordat, încurajezi istoria regiunii şi creezi amintiri în conştiinţa locală” – produsele tradiţionale din zona ta i-au însoţit pe oameni de-a lungul unei întregi istorii. În lipsa unor producători care să ducă tradiţia mai departe, reţetele ar putea dispărea, o dată cu puţinii oameni iniţiaţi în tainele gastronomiei tradiţionale

real,- doreste sa le ofere consumatorilor un sortiment cat mai bogat de produse romanesti, pentru a incuraja productia locala prin dezvoltarea unei colaborari permanente cu producatorii locali, in cadrul programului “Produceti romaneste, vindem romaneste”. Prin acest program, furnizorii locali au posibilitatea de a-si desface marfurile intr-una dintre cele mai extinse retele comerciale prezente pe piata, in conditiile puse la dispozitie de facilitatile comertului modern.

probaSponsor: real,- Hypermarket
Nume proba: Cumpara romaneste
Enunt proba:

Redacteaza un articol pe tema produselor romanesti. Ce produs romanesc iti aminteste de copilarie? Cat de important este sa consumam produse romanesti, din punctul tau de vedere? Cum putem sustine toti economia romaneasca prin programe similare celui organizat de real, “Produceti romaneste, vindem romaneste”?

Sursa suplimentara de informare: http://www.real-hypermarket.ro/index.php?page=pagini_list&PageId=Evenimente_4&ArticleId=real%2C-+incurajeaza+romanii+sa+cumpere+produse+romanesti_202

Cerinte speciale:
1. Scrie un post cu tema de mai sus
2. Anunţa ca articolul tau este scris pentru acest concurs;
3. In contul superblog trebuie sa introduci link-ul catre articolul tau de pe blogul participant si textul articolului (copy-paste).

Termen limita: 4 noiembrie ora 23:59

Juriul de astazi: Mirela Surghie, Head of Media real,- Hypermarket

Criterii jurizare: creativitate, respectarea temei, relevarea legaturii dintre tema propusa si real,-

Author: PCNews Team

Share This Post On

Comments

 1. alex says:

  Sa vedem cat se va tine cont de creativitate

  1. Alex says:

   dupa cum ma asteptam, cred ca real nu prea tine cont de creativitate, juriul arunca note dupa starea de spirit in care se afla

 2. roxana says:

  Avem voie sa folosim numele unei marci romanesti?

 3. Plescan Daniel says:

  Sa nu cumva sa-mi spuneti ca nu v-a placut! 🙂 http://zirconiu.blogspot.com/2011/11/produceti-romaneste-vindem-romaneste.html

  1. PCNews Team says:

   ce foame mi s-a facut dupa ce am citit articolul tau 😀

 4. Ramona says:

  Limita maxima era de 600 cuvinte +/- 10% … care ar fi 660 :D?

 5. Bogdan says:

  O propunere pentru viitor:

  – cei care posteaza dupa data limita sa fie sanctionati foarte drastic fiindca se stie ce fac respectivii …. sau sa nu se ia in calcul deloc. DE CE MAI AVEM o perioada minima daca si asa te depuncteaza de nici nu observi la punctaj.

  – ati schimbat pe parcursul concursului regulamentul o puteti face din nou! si in beneficiul nostru de data asta.

  1. PCNews Team says:

   @mortu depunctarile nu s-au afisat inca in sistem. ai putina rabdare si o sa vezi in curand o noua coloana in tabel cu depunctari 😉

   1. Bogdan says:

    Ms de feedback-ul prompt.
    Numai bine.

 6. Mihai Gheorghe says:

  de acord cu Bogdan….1 zi de gratie…in care pierzi 12 puncte 1 punct la 2 ore….si apoi la revedere

 7. Danuta says:

  De acord! De asta se numeste concurs! La un concurs nu se negociaza! La orice examen ai un timp de cateva ore de respectat. Pe mine daca ma doare capul in cele cateva ore, si nu pot scrie nimic pe foile de examen, nu imi mai da nimeni sansa de a mai scrie ceva dupa ce imi trece durerea.

  1. Rodica says:

   Dar presupun că, dacă ar exista această situaţie ai dori o ‘mică’ păsuire…

   1. Danuta says:

    Buna..:)
    No..ce sa zic..”daca ar exista”..!

 8. Alina Botezatu says:

  Am o mare nelamurire.

  Incerc sa postez pentru aceasta proba. Acesta este link-ul: http://caunom.blogspot.com/2011/11/15sb-vreau-sa-pastrez-gusturile.html.

  Cand incerc sa accesez rubrica “Concurs” scrie “Blogul inregistrat nu este validat de catre organizatori” – http://superblog.pcnews.ro/concurs.php.

  Nu inteleg. Am participat pana acum la toate etapele. Imi puteti spune ce se intampla?

  As putea trimite email, dar aici se poate vedea mai bine si ora la care am lasat comentariul.

  Multumesc

  1. TheFreediver says:

   Se pare ca blogul tau a fost eliminat din concurs de catre organizatori.
   Mai multe detalii aici http://pcnews.ro/2011/11/05/superblog-2011-etapa-nr-18/.

   1. Alina Botezatu says:

    Multumesc ca mi-ai raspuns. 🙂
    De cand am scris comentariul si pana a aparut aici, am aflat. 😉

 9. TheFreediver says:

  Am si eu o rugaminte pentru organizatori. Tocmai ce am postat articolul la aceasta proba si din neatentie am pus un alt link in casuta destinata articolului meu, iar acum nu mai pot edita. Link-ul corect este acesta https://programedecalculator.wordpress.com/2011/11/05/cumparati-produse-romanesti/

  Imi puteti pune dvs. link-ul sau imimai oferiti inca odata posibilitatea de îl corecta eu? Multumesc si imi cer scuze!

  1. PCNews Team says:

   trimite-ne un email cu link-ul corect si link-ul gresit

   1. TheFreediver says:

    Multumesc:) nu ma asteptam sa mai primesc raspuns pana luni. Weekend frumos(cat a mai ramas din el).

    1. PCNews Team says:

     cu multa placere. 🙂
     am corectat link-ul tau gresit.

     1. TheFreediver says:

      Am primit si mail-ul multumesc de promptitudine:)!

 10. Claudia Patrascu says:

  Linkul emisiunii “SuperBlog” la RadioLynx in care am avut-o ca invitata pe Mirela Surghie, Head of Media in cadrul real,- Hypermarket si juriul probelor Real in SuperBlog 2011: http://blynx.ro/video/S3UB76OK24GN/5-ani-de-Real-4-ani-de-SuperBlog

 11. roxana says:

  Hmmm …partea cu depunctarea e ok, dar neluarea in calcul a articolului nu e chiar cea mai buna idee. Cand ai doua job-uri si un pici de 3 ani, oricat de drag iti e superblogul, nu prea te poti incadra in termen. Eu cred ca am peste 20 de puncte depunctate pana acum, dar asta conteaza prea putin pe langa experienta concursului.

 12. ana says:

  Azi e ultima zi in care ar trebui sa apara punctele de la aceasta proba, nu?
  2 saptamani era termenul, parca.

 13. Claudia Nichitelea says:

  Potrivit regulamentului, notele trebuiau publicate.

  1. Rodica says:

   pentru noi e zi de muncă, pentru juriu e week-end!