Windows Phone Marketplace are acum 40.000 de aplicații

Platforma pentru aplicații Windows Phone a crescut în popularitate odată cu intenția finlandezilor de la Nokia de a instala sistemul de operare Microsoft pe telefoanele lor. Windows Phone Marketplace găzduiește acum 40.000 de aplicații de la 10.000 de entități diferite iar 33% dintre aceste aplicații au fost adăugate în ultimele 90 de zile.
Dintre titlurile urcate pe serverele Microsoft, 80% sunt aplicații, 15% jocuri, 65% dintre ele sunt gratuite în timp de 23% sunt contra cost. Aplicațiile oferite gratuit pentru o perioadă limitată își rezervă un procent de 9%.

Concurența este ceva mai avansată în acest domeniu. Apple App Store oferă 500.000 de aplicații iar Android Market ceva mai mult de 300.000.


Nokia Lumia 800 (foto) – unul dintre telefoanele cu Windows Phone ce ar putea profita de aplicațiile postate pe site-ul Microsoft.

Author: cristi

Share This Post On

Comments

  1. Daniel Roginski says:

    Este absolut fantastic telefonul asta de la Nokia. Lumia 800 clar v-a face galagie multa pe segmentul smart, mai ales in Romania. Mai mult decat atat, pe langa design si aplicatii, WE7 v-a beneficia si de aplicatia Nokia Drive care nu necesita conexiune la internet pentru stabilirea destinatiei, cautarea destinatiei si toate hartile sunt pre-download-ate de pe OVI. Am utilizat aplicatia pe N9 si merge foarte bine. Da clasa Tom Tom-ului.)sic.)