ASUS susține Campionatului de Fotbal Robotic 2014 și va premia cele mai bune trei echipe. Finala va avea loc vineri, 23 mai 2014, începând cu orele 14:00, alte premii ASUS putând fi câștigate de susținătorii veniți la eveniment în holul AN al Rectoratului Universității Politehnica din București.
Patru echipe de programatori se vor întâlni în etapa decisivă în holul AN al Rectoratului din cadrul Universității Politehnica din București pentru a tranșa o dispută cât se poate de colegială. Echipele finaliste – Prapadul, Fireless 2.0, 420 Hex și Calculated – au deja experiența unor confruntări pe muchie de cuțit. Limbajul de programare, algoritmii, servomecanismele și modul în care se comportă roboții în teren nu mai reprezintă un secret pentru cei care participă la această competiție.
Premii ASUS pentru câștigători
Fiecare echipă este formată din 5 programatori. ASUS le va premia pe cele care se vor clasa pe primele trei locuri, astfel:
Locul #1 – 5 tablete ASUS Fonepad 7 (ME175CG)
Locul #2 – 5 routere wireless ASUS WL-330N3G
Locul #3 – 5 căști ASUS In-Ear HS-101 Black
Premii ASUS pentru spectatori
Spectatorii veniți să urmărească finala Campionatului de Fotbal Robotic 2014 pot câștiga alte două premii ASUS (o tabletă ASUS Fonepad 7 ME175CG și un router wireless ASUS WL-330N3G), prin completarea unui talon special disponibil la fața locului. Intrarea va fi liberă.
Campionatului de Fotbal Robotic se desfășoară pe o durată de trei luni, cuprinzând 12 ateliere de lucru și 6 sesiuni de coaching. Meciurile se desfășoară după regulamentul FIRA ce vizează competițiile de fotbal robotic pentru clasa mijlocie. Roboții din clasa MiroSot sunt bazați pe platforma Arduino și se vor deplasa în teren cu ajutorul comenzilor wireless și al algoritmilor scriși în C++. Cele două reprize ale unui meci durează câte 5 minute, solicitând din plin motoarele controlate electronic.
Finala Campionatului de Fotbal Robotic 2014 va fi transmisă LIVE pe website-ul oficial www.fotbalrobotic.ro. Campionatul de Fotbal Robotic este un proiect inițiat de inventeaza.ro, organizat împreună cu eeStec și Universitatea Politehnică București.