PCNEWS

Bucharest Gaming Week a dat startul primei săptămâni dedicate industriei de gaming din România

Bucharest Gaming Week a dat startul primei săptămâni dedicate industriei de gaming din România. Evenimentul de inaugurare, dedicat istoriei gamingului românesc, a avut loc la Arcub Gabroveni iar elementul principal a fost reprezentat de un timeline al celor mai importante jocuri românești, realizate de studiouri renumite, precum Electronic Arts, Ubisoft, Gameloft, Bandai Namco și multe altele.

„Mulți suntem surprinși să aflăm că titluri precum FIFA, Assassin’s Creed sau Need For Speed sunt dezvoltate de către români, în studiouri din România. La Bucharest Gaming Week ne propunem să punem focus pe gamingul românesc și aproape toate evenimentele conexe premergătoare marilor finale din weekend vorbesc despre această industrie creativă, cu o cifră de afaceri de 150 milioane de dolari pe an și care ar putea să crească în viitor, păstrând totodată mințile deștepte în România”, a menționat Tudor Dăescu, Managing Partner în cadrul Dăescu Borțun Olteanu.

Jocuri marcate pe harta istorică a industriei de game development din România, precum   Prince of Persia: Warrior Within, realizat de Gameloft, Assassin’s Creed II, realizat de Ubisoft, Pac-Man, realizat de Bandai Namco sau FIFA 17, realizat de Electornic Arts, sunt doar câteva dintre titlurile care s-au remarcat prin recunoaștere și apreciere la nivel global.

Lista jocurilor și studiourilor se continuă cu nume precum:

Cei care doresc să vadă timeline-ul, îl pot găsi expus în fiecare zi, până vineri, 26 ianuarie, la parterul sediului Arcub Gabroveni. Săptămâna Bucharest Gaming Week continuă cu o serie de evenimente cu tematică diversă și se va încheia cu evenimentul principal din weekend, de la Romexpo, 27-28 ianuarie.

Bucharest Gaming Week 2018

Exit mobile version