PCNEWS

Camere Mio pentru automobil

Traficul tot mai agresiv și campania națională de acordare a permiselor contra „micilor atenții” determină șoferii să-și instaleze în automobil camere video. Imaginile surprinse pe cameră îl poate face pe polițist să înțeleagă mai bine cum s-a produs accidentul. Mai mult, o cameră de acest gen te poate ajuta să-ți dovedești nevinovăția în cazul unui proces.
Mio Technology a prezentat pe piața din România două modele de camere video pentru automobil: Mio MiVue 338 si Mio MiVue 358. Camerele pot filma în continuu sau atunci când detectează un șoc. Senzorul de miscare G-shock cu trei axe asigura inregistrarea unui eveniment rutier, de indata ce detecteaza o schimbare brusca a directiei de mers sau un impact.

Camera Mio MiVue 338

Camera are un cu ecran de 2 inci ;i un senzor de 1.3 megapixeli cu unghi larg de 120 grade fara punct mort. Mio MiVue 338 inregistreaza clipuri HD cu rezolutie de 720p direct pe cardul Micro SD. Cu o greutate de 70 grame si un design compact, dispozitivul poate fi instalat cu usurinta in autoturism, datorita sistemului special de prindere.

Camera Mio MiVue 358

Mio MiVue 358 dispune de o camera video de 5 megapixeli cu unghi larg de 120 grade fara punct mort, si un ecran de 2,4 inci pe care pot fi vizualizate inregistrarile. Dispozitivul inregistreaza clipuri in Full HD cu rezolutie de 1080p si foloseste formatul H.264 de compresie, astfel incât cele mai frumoase inregistrari pot fi distribuite cu usurinta pe site-uri ca YouTube, Facebook sau alte platforme de socializare.

Cu ajutorul unui senzor de miscare si a bateriei incorporate, Mio MiVue 358 poate inregistra evenimentele care se petrec in jurul masinii, chiar si in momentul in care soferul lasa masina in parcare. Un senzor special monitorizeaza activitatea din fata obiectivului si declanseaza automat inregistrarea atunci când detecteaza miscari bruste. Secventa inregistrata, care poate fi cea a unui impact produs in parcare, este stocata intr-un director special si protejata pentru a nu putea fi stearsa sau suprascrisa atunci când cardul de memorie a dispozitivului este plin.

Dispozitivele Mio MiVue sunt echipate cu un senzor cu 3 axe pentru determinarea socurilor, acestea inregistreaza directiile de condus pe o diagrama cu unde. In cazul unei coliziuni, soferul poate folosi aceste date pentru a citi impactul si puterea pe care a avut-o asupra automobilului. Cele mai importante momente pot fi inregistrate cu ajutorul modului Event Recording. Când sensibilitatea senzorului este setata la cel mai inalt nivel, camera inregistreaza chiar si socul produs de o groapa din carosabil.

Exit mobile version