PCNEWS

Ericsson lansează un releu radio 5G de dimensiuni reduse

Ericsson AIR 3268

Ericsson AIR 3268

Echipamentele radio 5G sunt mai puțin cunoscute publicului larg, deși ele sunt cele care preiau cererile de date și convorbirile telefonice. Tehnologia 5G și echipamentele radio 5G au fost supuse recent unor decizii politice care au avantajat companiile occidentale, în dauna celor chinezești. Această perioadă a permis unor companii occidentale să-și perfecționeze produsele și să ofere alternative competitive la produsele Huawei, considerate nesigure.

Ericsson a lansat cel mai nou echipament radio din portofoliul Massive MIMO. Dispozitivul AIR 3268, cu antenă integrată, va facilita implementarea mai simplă și mai eficientă a tehnologiei 5G, în spectrul de frecvențe mid-band, în zonele urbane și suburbane aglomerate.

Cântărind 12 kg și având volum de 23 de litri, AIR 3268 este cel mai ușor și cel mai mic dispozitiv radio din gama Massive MIMO, din industrie. Cu o putere de 200 W, 32 de receptoare/emițătoare, folosind un sistem de răcire pasivă, noul echipament cântărește cu aproximativ 40% mai puțin decât cele din generația anterioară, astfel că poate fi instalat ușor nu doar pe turnurile de telecomunicații sau acoperișurile clădirilor, dar și pe stâlpi sau pereții (fațadele) clădirilor.

Acest nou echipament radio va accelera procesul de implementare a tehnologiei 5G în spectrul de frecvențe mid-band de către furnizorii de servicii de comunicații care doresc să optimizeze capacitatea, acoperirea, viteza și experiența clienților lor în rețelele mobile.

Echipamentul radio AIR 3268 este dezvoltat de Ericsson în parteneriat cu British Telecommunications (BT), cu scopul de a veni cu soluții la provocările aduse de tehnologia 5G. Acesta a fost conceput pentru a optimiza portofoliul Massive MIMO în spectrul 5G mid-band, astfel încât să ofere beneficiile unei implementări simple și eficienței energetice îmbunătățite.

Ericsson oferă și soluții optimizate, cu transmisiuni integrate, pentru zonele urbane cu o densitate mare a populației, ca parte a portofoliului său complex de soluții de transmisiuni cât și pentru echipamentele auxiliare (non-telco) din site-uri.

Exit mobile version