PCNEWS

eSkills for jobs România 2014

Miercuri 12 martie a avut loc la Bucuresti lansarea Campaniei eSkills for jobs Romania 2014. La Conferinţa de deschidere au participat Andre Richier, Principal Administrator, DG Enterprise and Industry, Comisia Europeană, Toma Cîmpeanu, Secretar de Stat, Ministerul pentru Societatea informațională, Tudor Prisecaru, Secretar de Stat Ministerul Educaţiei Naţionale, Varujan Pambuccian, eSkills for jobs Ambassador Romania precum și reprezentanți din sfera instituţiilor publice și ai partenerilor din industria ITC, studenţi şi elevi.

Andre Richier, Principal Administrator, DG Enterprise and Industry, Comisia Europeană

Andre Richier, Principal Administrator, DG Enterprise and Industry, Comisia Europeană

În urma succeselor înregistrate de cele două campanii de conştientizare eSkills Week din 2010 şi 2013, precum și în contextul unei cereri de peste 900.000 specialiști IT la orizontul anului 2020, Comisia Europeană lansează în acest an o nouă campanie de conştientizare, cu o tematică clar definită: Competenţe digitale pentru locuri de muncă 2014. La campanie participa 30 de state.

Varujan Pambuccian, Ambasadorul eSkills for jobs Romania 2014.

„Este limpede, cred, pentru oricine că educația a devenit principalul diferențiator între națiuni. În spatele acestei fraze simple se află însă multe lucruri care țin de dinamica lumii în care trăim. Pentru că trăim într-o lume în care tehnologia influențează decisiv viața fi ecăruia dintre noi. De aceea, atunci când vorbim despre un sistem educațional eficient, cred că trebuie să avem în vedere două lucruri: angajabilitatea absolvenților și adaptarea sistemului la stilul de viață contemporan. Cred că nici un sistem educațional nu și-a propus vreodată să producă șomeri. Numai că atunci când el este dominat de lipsă de viziune și conservatorism, asta ajunge să facă” a declarat Varujan Pambuccian, Ambasadorul eSkills for jobs Romania 2014.

“Alfabetizarea lui presupune, pe lângă scris, citit și socotit, utilizarea tehnologiilor din jur și capacitatea de adaptare la tehnologiile care urmează. Și multe moduri diferite de a învăța din care să poată alege modul care i se potrivește cel mai bine. Sper ca e-skills să militeze pentru acest set nou de valori în educație” a mai completat acesta.

eSkills for jobs România 2014

Campania eSkills for jobs Romania 2014 include o serie de acţiuni cum ar fi: vizite ale unor grupuri de elevi şi studenţi la companii IT, conferinte, sesiuni de training, publicarea unui e-ghid pentru utilizatorii de Internet, webinar-ii şi un concurs online dotat cu numeroase premii (detalii în curând pe site-ul: www.asociatiait.ro).

„APDETIC îşi propune în această ediţie diversificarea activităţilor şi implicarea, alături de partenerii tradiţionali, a noi parteneri (institutionali, corporatisti si ONG-uri) pentru a facilita identificarea şi promovarea oportunităţilor de instruire, training, mentorat pentru tinerii care doresc să urmeze cariere în sectorul ITC, precum şi în domenii complementare care integrează intensiv noile tehnologii”, a declarat Valentin Negoiţă, Presedinte APDETIC.

Exit mobile version