PCNEWS

Intel Canoe Lake la Computex

Intel a prezentat în cadrul târgulului Computex, desfășurat săptămâna trecută în Taipei, Taiwan un notebook spectaculos, aflat momentan la stadiul de prototip. Modelul, cu o grosime de numai 14mm, este bazat pe un procesor Intel Atom N550 dual-core, căruia i se alătură 2GB memorie RAM și un procesor grafic GMA 3150. Harddisk-ul Travelstar Z, în format de 2.5 inci stochează pe cei 120GB disponibili sistemul de operare Microsoft Windows 7 Ultimate. Travelstar Z are o grosime de numai 7mm fiind anunțat, în mod oficial, săptămâna aceasta. Netbook-ul beneficiază de un ecran LCD cu diagonala de 10 inci iar procesorul Atom N550 alături de grafica Intel va putea rula clipuri la rezoluția 720p.



Design-ul prototipului Canoe Lake ar putea fi preluat pe viitor de alți producători dat fiind că Intel nu intenționează să promoveze acest echipament sub brand-ul propriu.
Procesoarele din familia Pine Trail, așa cum este cazul acestui Atom N550, au un consum redus de energie electrică și putere de procesare suficient de mare pentru a decoda filme la rezoluție ridicată. Bateria care alimentează portabilul este suficient de subțire pentru a nu modifica liniile fine trasate de design-eri de la Intel dar destul de puternică pentru a oferi 44Whr.

Sursa: Engadget

Exit mobile version