PCNEWS

Loţiunile de plajă: protecţie sau ţeapă?

Razele soarelui ajung la noi altfel acum comparativ cu 10-20 ani în urmă. Stratul de ozon care era responsabil cu stoparea razelor periculoase s-a subţiat considerabil în urma poluării tot mai agresive. Aşa că dacă totuşi vrei să faci plajă trebuie să te protejezi cu o loţiune de plajă. Nu mai este un moft, cancerul de piele e tot mai des întâlnit la cei care se expun la razele solare.

Din acest motiv, organizaţia Environmental Working Group a studiat 1000 de produse pentru protecţie solară, iar rezultatele au fost foarte „interesante”. Aproximativ 85% din loţiunile de plajă cu factorul de protectie (SPF) peste 15 nu oferă protecţia revendicată sau au în compoziţie ingrediente periculoase (sau posibil periculoase) pentru sănătate.

Aşa cum se întâmplă de obicei, cele mai celebre mărci stau şi cel mai rău în teste. De exemplu Coppertone, leaderul de pe piaţa americană, nu a avut nici un produs din cele 41 disponibile care să treacă testele făcute de Environmental Working Group… Şi doar unul dintre cele 103 produse ale locului doi, Neutrogena, a îndeplinit condiţiile de siguranţă.

Exit mobile version