PCNEWS

Orasele din Romania au o singura directie de dezvoltare – Smart City

Orasele se schimba mereu, iar cetatenii se adapteza rapid la noile inovatii care le simplifica traiul si devin tot mai prezente in viata lor. Astfel, cerintele lor cresc si in raport cu administratorii oraselor. De aceea, edilii ar trebui sa tina pasul cu tehnologia care avanseaza intr-un ritm accelerat si sa ramana informati si deschisi la schimbari sau adaptari in functie de noile trenduri.

Exista in acest moment o explozie a posibilitatilor de analiza a datelor si a schimbului de informatii in timp real, ceea ce face esential ca cei care conduc statul si administratiile locale la orice nivel, nu doar IT, sa inteleaga si sa integreze proactiv aceste schimbari tehnologice.

Alba Iulia Smart City

De la operatiunile administrative si de siguranta publica pana la transport si utilitati, sanatate si educatie, este timpul ca orice oras sa inceapa sa se transforme intr-un Smart City. Prin Dezbaterea Smart City 2018-2020, care va avea loc la Bucuresti pe 16 si 17 Mai 2018, deschidem noi oportunitati de business intre companiile private si autoritatile publice. La aceasta editie vor fi prezentate noi solutii aparute in domeniul Smart City, care au fost concepute sau implementate in ultimul an. Companiile private propun noi versiuni ale solutiilor smart city sau inoveaza noi metode de a simplifica viata locuitorilor si administratorilor oraselor. Evenimentul creeaza o platforma de cunoastere pentru politici si strategii urbane si cadrul de interactiune si colaborare intre institutii, organizatii si companii.

Invatam din experienta oraselor dezvoltate in alte tari, cum au gasit solutii uimitoare pentru progres si prezentam modul in care unele orase din Romania au inteles ca exista o singura directie de dezvoltare – Smart City.

Una dintre intrebarile frecvente despre miscarea oraselor inteligente este modul in care acestea vor plati pentru toate tehnologiile. Metodele de finantare ale oraselor parteneriat public privat, fonduri europene fonduri norvegiene, emisiuni de obligatiuni sau diverse tipuri de credite vor fi prezentate si explicate pe larg in cadrul evenimentului.

Sunt invitati sa participe reprezentanti ai companiilor furnizoare de solutii si echipamente IT&C dedicate modernizarii oraselor, ai autoritatilor locale si institutiilor din subordinea primariilor, ai companiilor financiare si de furnizare a solutiilor de plati inteligente, mediului cademic, organizatii profesionale si patronale, start-up-uri. Cu aceata ocazie, participantii vor putea afla si vedea aplicatii noi sau ultimele versiuni ale solutiilor existente, dar vor avea si oportunitatea de a intari legatura cu furnizorii de solutii smart city.

Speakerii evenimentului va vor oferi noi perspective asupra conceptului de oras inteligent si secretele adaptarii la o gandire inovativa in care arhitectii proiecteaza viitorul in conditiile actuale de rapida si continua dezvoltare. In cadrul evenimentului se vor construi dezbateri pe cele mai importante directii de dezvoltare a unei localitati.

Dezbaterea se va incheia in prima zi cu un maraton al solutiilor inovative, oferite de start-up-urile autohtone, care sa ajute la imbunatatirea stilului de viata al locuitorilor oraselor si care pot sa stabileasca trenduri in domeniu. Vor fi realizate prezentari de solutii smart city de firme recent infiintate, in vederea finantarii acestora de catre investitori privati sau cooptarea in alte proiecte deja existente.

Evenimentul este organizat de agentia de relatii publice Concord Communication, impreuna cu Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri si este condus de Marius Bostan, initiatorul proiectului Smart City Alba Iulia si fost Ministru al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala.

Exit mobile version