PCNEWS

REVIEW: ASUS ZenBook S13 (UX392)

ASUS ZenBook S13 UX392

ASUS ZenBook S13 UX392

Rafinamentul la care au ajuns noile produse electronice este pur și simplu impresionant, complexitatea dispozitivelor și miniaturizarea componentelor fiind împinse către extrem. Structurile nanometrice de la interior sunt inaccesibile cumpărătorului obișnuit și pot fi evaluate cu greutate chiar și de către specialiști, însă rezultatele oferite de acest hardware complex sunt mai ușor de scos în evidență.

Noile portabile din seria ZenBook S13 UX392 sunt puternice, foarte performante în cele mai folosite aplicații și au o eleganță aparte. Liniile fluide ale carcasei robuste reliefează un laptop elegant și compact și ascunde cu succes sistemul hardware de la interior. Laptopul cântărește aproximativ 1,1Kg și este ușor de transportat în genți de mici dimensiuni.

Primul lucru pe care îl observi la noul ZenBook S13 UX392 odată cu prima deschidere a capacului este structura robustă din aliaj de aluminiu ce protejează un ecran cu ramă foarte îngustă. Rama este atât de îngustă încât privirea o poate ignora atunci când lucrezi intens, mai precis, aceasta are o lățime de numai 2,5 milimetri pe toate cele patru laturi. ASUS numește acest ecran NanoEdge, subliniind rama foarte îngustă a panoului de rezoluție mare. Tot această ramă a permis montarea unui ecran de 13,9 inci, maximizând suprafața vizibilă, utilă. Cu toate acestea, rezoluția mare nu mai este un avantaj atât de mare, mai ales de la un punct încolo, când ochiul face un efort pentru a vedea literele prea mici, chiar dacă ele sunt clar definite.

Laptopul este disponibil în numeroase variante, pentru toate gusturile, versiunile de top oferind grafica NVIDIA GeForce MX150, de până la 16GB de memorie RAM și procesoare Intel Core i7-8565U quad-core din generația a 8-a, acestea fiind adevărate stații de lucru mobile.

ASUS ZenBook S13 UX392

Partea superioară a ecranului integrează o cameră web miniaturizată și un artificiu de design ce ne permite deschiderea mai ușoară a capacului de aluminiu. Cu alte cuvinte, nu va mai trebui să creăm un loc între ecran și corpul laptopului și vom putea folosi tocmai această zonă ca punct de manevrare. Această mică schimbare aduce mai multă ergonomie în utilizarea zilnică fiind binevenită în tendința actuală de a miniaturiza lucrurile.

Laptopurile ultrasubțiri sunt recunoscute pentru lipsa multor porturi utile în viața de zi cu zi. ZenBook S13 UX392 încearcă să înglobeze tot ce i-ar fi necesar unui utilizator activ, mizând pe polivalența noilor tehnologii.

Pe partea stângă a carcasei avem la dispoziție un cititor pentru carduri microSD și două porturi USB 3.1 Gen 2 type C. Pe partea dreaptă, ASUS a montat un conector audio de 3,5mm și un port USB 3.1 Gen 2 Tip-A și două LED-uri.

ASUS ZenBook S13 UX392

Amprenta laptopului se menține redusă (316 x 195 x 12.9mm) chiar și în comparație cu alte laptopuri de 13 inci lansate în ultimii doi ani, ZenBook S13 UX392 fiind ușor de transportat.

În ciuda dimensiunilor compacte, ZenBook S13 oferă suficient spațiu util. Tastatura este iluminată și se întinde pe aproape toată lățimea laptopului, având cursa tastelor de 1,4 mm, puțin mai lungă comparativ cu modelul predecesor. Touchpadul este spațios și integrează un cititor de amprente în colțul din dreapta-sus, ce permite autentificarea rapidă și convenabilă prin Windows Hello.

Adăugarea acestor componente într-un pachet subțire de 12,9 mm a avut nevoie de ingeniozitatea echipei de ingineri ASUS. Pentru a se asigura că nu s-a pierdut niciun spațiu, carcasa metalică a fost debitată la CNC dintr-un monobloc de aluminiu, fapt ce a permis sculptarea capacului și tăieturile complexe din jurul tastaturii, fără a crea goluri inutile. Prelucrarea a permis pereților să rămână mai subțiri, lăsând în același timp suficient material în zonele cheie pentru a nu le compromite rezistența și subțiind acolo unde se putea crea spațiu pentru componente.

ASUS ZenBook S13 UX392

La baza modelului cu care am putut să ne jucăm stă un procesor Intel Core i7-8565U din generația a 8-a, cu un TDP maxim de 15W, fotolitografiat pe 14 nanometri. CPUZ ne mai spune că avem la dispoziție patru nuclee și opt fire de execuție, precum și o memorie cache L3 de 8MB.

Specificații principale ASUS ZenBook S13 UX392

Conform specificațiilor și caracteristicilor publicate de producător, ZenBook S13 îndeplinește cerințele standardului militar MIL-STD-810G pentru durabilitate, fiind testat în medii dure, inclusiv în condiții extreme de altitudine, umiditate și temperatură. Însă nu vă bazați pe acest lucru, standardele MIL-STD-810G sunt destul de relaxate, iar laptopul ZenBook S13 UX392 nu este un produs militar.

Prețuri și disponibilitate

ASUS ZenBook S13 UX392 nu este un laptop ieftin, nici nu și-a dorit să fie. Pe piața românească versiunea UX392FA-AB015T cu procesor Intel Core i5-8265U, 8GB de memorie RAM și SSD M.2 de 512GB pornește undeva de la 6199,99 lei, cu toate taxele incluse. Dacă alegi o configurație mai puternică, cum ar fi UX392FN-AB006R, cu procesor Intel Core i7-8565U, 16GB RAM și stocare de SSD de 512GB, prețul urcă la 7399,99 lei. Aceasta din urmă este configurația recomandată din punct de vedere al performanțelor, cei 16GB de memorie RAM garantând faptul că laptopul rămâne relevant o perioadă mai lungă.

Concluzii

Pro +

Contra –

Pentru că ne-a plăcut ASUS ZenBook S13 UX392 atât din punct de vedere al designului exterior cât și al configurație hardware, îl putem selecta pentru cercul select al laptopurilor cu cel mai bun design.

 

Galerie foto ASUS ZenBook S13 UX392

ASUS ZenBook S13 UX392
Exit mobile version