PCNEWS

Magazinele Digi vor colecta deșeuri electronice, baterii și acumulatori

Digi Corrrner - demers eco pentru colectare deseuri

Digi Corrrner - demers eco pentru colectare deseuri

Dacă ai un comportament responsabil și duci la reciclat deșeurile electronice, bateriile și acumulatorii, nu poți decât să apreciezi inițiativa Digi de a pune la punct un sistem de preluare a materialelor dăunătoare pentru mediul înconjurător și/sau care pot fi reciclate. În România rată de colectare DBA e de aprox. 49%, cei mai responsabili fiind croații (care colectează deșeurile în proporție de 96%), conform datelor Eurostat.

Din ianuarie 2021, clienții Digi și nu numai pot să contribuie la colectarea deșeurilor de tip DBA (deșeuri de baterii și acumulatori) și DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și prin intermediul rețelei de magazine Digi.

Aproximativ sfert din punctele de prezență Digi – 100 mai exact – sunt prevăzute cu spații special prevăzute pentru colectarea acestor tipuri de deșeuri, sub denumirea Digi CoRRRner, iar proiectul se va extinde, pe parcursul anului, în cele 450 de magazine și în sediile regionale. Digi colaborează cu Environ, partenerul care asigură colectarea și care deține capacitățile necesare pentru preluarea DBA și DEEE: București, Bihor, Cluj, Timiș, Brașov, Constanța, Iași, Dolj. De asemenea, puncte de colectare au fost amenajate și în sediile principale din București.

Digi CoRRRner reflectă angajamentul companiei în protejarea mediului înconjurător, prin încurajarea comportamentelor eco-responsabile. Proiectul constituie o modalitate de a transmite un exemplu de comportament responsabil către angajați și clienți și de a veni în sprijinul lor cu un sistem de colectare a echipamentelor de care s-au folosit inclusiv în cadrul relației contractuale cu Digi (de exemplu: telefoane mobile, telefoane fixe, router-e, baterii și acumulatori etc.).

În 2019 Digi a colectat intern ~7 tone de baterii și peste 260 de tone de deșeuri DEEE.

Obiectivul Grupului Digi este acela de a contribui prin rețeaua de magazine la îmbunătățirea colectării, mai ales pentru clienții săi și propriii angajați, punând în practică prevederile legale referitoare la colectarea, tratarea și eliminarea în condiții de protecție a mediului pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice rezultate din operațiunile sale.

Compania efectuează colectarea selectivă pentru deșeurile de plastic și hârtie și urmărește reducerea cantității de deșeuri menajere. Deșeurile generate în cadrul companiei se colectează separat și se gestionează conform cerințelor legale, fiind predate colectorilor autorizați. Cantitățile gestionate se înregistrează pe fiecare categorie de deșeu, iar, în 2019, deșeurile gestionate au generat următoarele cantități colectate: deșeuri de echipamente electrice și electronice valorificate (260.239 kg), deșeuri de baterii valorificate (6.998 kg).

Grupul Digi are implementat un Sistem de Management Integrat, care include și certificarea ISO 14001: 2015 Sisteme de management de mediu (recertificat din iulie 2020), iar prin strategia de CSR #DigiBenefit, compania se angajează să fie responsabilă față de utilizarea resurselor naturale și face eforturi să limiteze impactul activităților sale asupra mediului înconjurător. Astfel, compania își dorește să contribuie la combaterea schimbărilor climatice prin limitarea emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă, atât a celor directe, cât și a celor indirecte, prin:

Încă din 2012, compania este implicată și în activități de producere de energie verde. Grupul deține mai multe proiecte de generare de energie solară, în vederea reducerii și compensării în parte a costurilor pentru energia electrică utilizată în operațiunile de bază. La data de 31 decembrie 2019, proiectele aveau o capacitate totală instalată de 15,72 MW, toate fiind operaționale.

Activarea facturii electronice – un pas simplu cu impact pozitiv

Printre inițiativele de încurajare a comportamentelor eco-responsabile mai figurează și campaniile de ecologizare derulate cu sprijinul propriilor angajați sau cele pentru stimularea activării facturilor electronice. De exemplu, în 2020, activările de facturi electronice au progresat cu peste 180% față de 2019, contribuind astfel la reducerea consumului de hârtie, a consumului de combustibili  și de energie.

Exit mobile version