PCNEWS

Vodafone și Orange își anunță planurile pentru 4G

Vodafone și Orange, cele mai mari companii de telefonie mobilă din România, își anunță planurile pentru transmisiile de date 4G.
In cateva zile, Vodafone va ridica viteza 4G de la 100 Mbps, pana la 150 Mbps, la nivel national, dezvoltare posibila odata cu utilizarea licentelor in noul spectru radio. Urmatorul prag de viteza, de 300 Mbps, este deja testat in reteaua Vodafone si va fi disponibil clientilor in cursul anului.

In noul an fiscal (aprilie 2014 – martie 2015), Vodafone va creste numarul de site-uri 4G, cu scopul de a acoperi 70% din populatia urbana, pana in Martie 2015. De asemenea, pana in Martie 2016, 100% din populatia urbana va avea acces la acoperirea retelei 4G.

Orange anunță două premiere importante pentru piața de telecom din România: experiența rețelei 4G+, cu viteze de până la 300 Mbps, și posibilitatea de a folosi și în roaming minutele naționale și internetul incluse în abonamente, fără costuri suplimentare. În plus, anunță ofertele de primăvară dedicate abonaților și detalii despre dezvoltarea rețelei 4G în România.

Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licențelor obținute în licitația de spectru, Orange extinde rețeaua 4G ce devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populația României. Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienților din peste 1.000 de localități viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

Exit mobile version