PCNEWS

Detalii despre TEHNOLOGIA INTEL VIIV

La începutul anului viitor, un nou tip de computer personal (PC) va apãrea în premierã absolutã în locuinþele utilizatorilor, când Intel va introduce pe piaþã Tehnologia Intel® Viivâ„¢, conceputã special pentru a îmbogãþi experienþa de divertisment digital a fiecãrui consumator.

Colaborând cu o multitudine de dispozitive electronice de larg consum verificate de Intel, precum ºi servicii on-line ºi software – incluzând filme, muzicã, fotografii ºi jocuri – tehnologia Intel Viiv (se pronunþã “vaiv-vaivâ€), prezentatã în premierã la Intel Developer Forum, va contribui la inaugurarea unei noi epoci în opþiunile de entertainment ale consumatorilor. PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi uºor de utilizat cu o telecomandã ºi vor fi alimentate de o suitã de tehnologii Intel, inclusiv un procesor dual-core, cipset, software pentru platformã ºi capabilitãþi de cablare în reþea.


“Tehnologia Intel Viiv este prima noastrã platformã conceputã din start pentru locuinþa digitalã, locul unde consumatorul este pasionat de ideea de a-ºi accesa conþinutul în orice moment, în orice punct din locuinþã, pe mai multe dispozitive,†a declarat Don MacDonald, vicepreºedinte ºi general manager Intel Digital Home Group. “Dupã succesul de care s-a bucurat tehnologia mobilã Intel® Centrinoâ„¢, aplicãm o strategie de branding similarã pentru noua noastrã platformã destinatã locuinþei digitale ºi compusã din cele mai recente tehnologii PC ale Intel. Tehnologia Intel Viiv marcheazã punctul de intersecþie unde converg inovaþia, o multitudine de dispozitive digitale, entertainment-ul de cea mai înaltã clasã ºi tehnologia de ultimã orã, pentru a-i oferi consumatorului o putere de control mai mare asupra experineþei sale în entertainment digital, în condiþiile pe care ºi le doreºte.â€

Numele de brand al tehnologiei Intel Viiv comunicã dinamismul, vioiciunea ºi calitãþile extraordinare ale celei mai recente tehnologii, care permite utilizatorilor sã trãiascã o experienþã de entertainment de înaltã clasã, acasã.


Avanpremiera platformei cu brand-ul Intel pentru PC-urile din locuinþa digitalã

Consumatorii vor putea obþine sisteme bazate pe tehnologia Intel Viiv într-o varietate de factori de formã – de la design-uri mici, elegante, de tipul dispozitivelor electronice de larg consum (similare unei combine stereo sau unui DVD player), pânã la design-uri tradiþionale, de tip desktop sau turn.
Intel a integrat ºi caracteristici de dispozitive electronice de larg consum în platforma tehnologiei Intel Viiv, pentru a facilita utilizarea acesteia ºi a contribui la experienþa de divertisment, în ansamblu. Toate PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi livrate cu o telecomandã ºi cu sistemul de operare Microsoft Windows* Media Center Edition, care permite consumatorilor sã interacþioneze cu PC-urile lor în acelaºi mod în care opereazã un televizor. Consumatorii pot sã urmãreascã un film sau sã joace un joc, descãrcând în acelaºi timp cele mai recente noutãþi din muzicã – – totul de pe un sistem integrat, unic, utilizând o telecomandã.

Alte funcþii, similare cu cele ale unui televizor, permit consumatorilor sã îºi deschidã ºi închidã rapid PC-ul (dupã procesul iniþial de bootare), la simpla atingere a unui buton, prin intermediul unei noi caracteristici de platformã numite tehnologia Intel® Quick Resume. Fiecare PC bazat pe tehnologia Intel Viiv va fi livrat ºi cu sistem surround sound 5.1 (cu suport opþional pentru sistem surround sound pânã la 7.1), pentru un sound de calitate cinematograficã.

Cu un card opþional TV tuner, acelaºi PC va putea sã înregistreze, sã opreascã ºi sã deruleze programe TV în direct, precum ºi sã le stocheze pe hard drive, pentru a fi vizionate ulterior. Astfel, consumatorii vor putea sã savureze acest conþinut atunci când doresc. PC-urile bazate pe tehnologia Intel Viiv se vor conecta foarte uºor la cele mai recente servicii de entertainment online, permiþând descãrcarea de filme ºi muzicã, precum ºi accesul la cele mai recente jocuri – toate vizionate ºi jucate în timp ce utilizatorul este instalat confortabil, pe canapea.

Pe mãsurã ce o cantitate tot mai mare de conþinut este disponibilã în format digital, consumatorii îºi doresc libertatea de a deplasa acest conþinut în interiorul locuinþei ºi între diverse dispozitive, utilizând o reþea internã (home network). Pentru a facilita formarea unei home network de cãtre consumatori, tehnologia Intel Viiv va include un software special conceput. Acesta va conþine un program de tip wizard pentru configuraþia de reþea, prin care utilizatorul va putea naviga cu ajutorul telecomenzii sistemului, putând astfel sã conecteze cu uºurinþã mai multe dispozitive, de exemplu media playere portabile, DVD playere, televizoare ºi combine stereo.

Tehnologia Intel Viiv include ºi un „motor†de server media integrat, care poate reformata diverse fiºiere cu conþinut digital, astfel încât acestea sã poatã fi vizionate pe o selecþie de dispozitive verificate de Intel, care sã poatã funcþiona cu sisteme bazate pe tehnologia Intel Viiv. În plus, Intel a colaborat cu industria PC-urilor, a dispozitivelor electronice de larg consum ºi a conþinutului, pentru a stabili specificaþii de interoperabilitate, astfel încât consumatorii sã poatã deplasa cu uºurinþã o diversitate de conþinuturi media online, dintr-o încãpere a locuinþei în alta sau între diverse dispozitive ale reþelei interne din locuinþã.

Sistemele bazate pe tehnologia Intel Viiv vor putea face faþã simultan mai multor task-uri computer-intensive, un element tot mai solicitat de cãtre utilizatori, dupã cum au constatat cercetãrile Intel asupra modului în care oamenii interacþioneazã acasã cu tehnologia. Procesoarele Intel dual-core permit mai multor persoane sã utilizeze simultan acelaºi PC, din diverse încãperi din interiorul locuinþei. De exemplu, copiii pot sã descarce ºi sã urmãreascã un film pe PC-ul bazat pe tehnologia Intel Viiv, în sufragerie, în timp ce pãrinþii ascultã muzicã transmisã de pe acelaºi PC, prin intermediul unui adaptor digital media, cãtre o altã încãpere din locuinþã.

În curând în Home Theater, în 2006: Tehnologia Intel Viiv
Se estimeazã cã PC-urile pentru entertainment bazate pe tehnologia Intel Viiv vor fi disponibile de la mai mulþi producãtori de sisteme din întreaga lume în primul trimestru al anului 2006, ºi vor fi livrate în diverse forme ºi mãrimi, pentru a se potrivi în diferite locuinþe, în funcþie de stilul ºi dimensiunile fiecãreia.

Exit mobile version