PCNEWS

HTC şi Google lansează prima tabletă Nexus cu Android Lollipop

HTC anunță lansarea Nexus 9, prima tabletă din lume cu sistem de operare Android Lollipop. Rezultatul unei colaborări strânse între HTC și Google, Nexus 9 îmbină tehnologia de ultimă generație și inovația în design a HTC cu excelența Google în domeniul sistemelor de operare mobile intuitive, pentru o experiență premium pe tabletă.

Dispozitivul cu diagonala de 8,9 inch dispune de ecran cu aspect 4:3 suficient de generos pentru orice tip de activitate și totodată suficient de mic pentru a fi ținut confortabil într-o singură mână. Cu o greutate de numai 436g, Nexus 9 este totodată foarte ușoară și facil de transportat.

Tableta dispune de un procesor dual core Nvidia Tegra K1 pe 64 de biți care permite trecerea facilă și rapidă de la o activitate la alta, în timp ce procesorul grafic Keppler oferă Nexus 9 performanțe comparabile cu ale unui computer, dar în formatul ultra-portabil al unei tablete. Camera frontală (1,6MP) și cea principală (8 MP) permit fotografierea momentelor cheie exact atunci când se întâmplă, rezoluția (2048 x 1536) ecranului Nexus 9 asigurând detalii la o claritate ridicată și culori vibrante atunci când utilizatorii se uită la poze, navighează pe internet sau urmăresc conținut video.

Creată pentru a fructifica cel mai nou sistem de operare Google, Android Lollipop, tableta Nexus 9 dispune de funcționalități care simplifică navigarea între activități, asigurând totodată un grad ridicat de personalizare și securitate, printr-o serie de funcționalități de autentificare sigură. De asemenea, durata extinsă de viață a bateriei oferă utilizatorilor mai mult timp pentru a se juca cu Nexus 9 și mai puțin pentru a reîncârca dispozitivul.

Nexus 9 este disponibilă în trei variante, de 16 GB, 32 GB, respectiv 32 GB LTE. În prezent, data disponibilității pe piața locală nu a fost confirmată.

Nexus 9

Exit mobile version