Stiri

HTC şi Google lansează prima tabletă Nexus cu Android Lollipop

Nexus 9
Nexus 9

HTC anunță lansarea Nexus 9, prima tabletă din lume cu sistem de operare Android Lollipop. Rezultatul unei colaborări strânse între HTC și Google, Nexus 9 îmbină tehnologia de ultimă generație și inovația în design a HTC cu excelența Google în domeniul sistemelor de operare mobile intuitive, pentru o experiență premium pe tabletă.

Dispozitivul cu diagonala de 8,9 inch dispune de ecran cu aspect 4:3 suficient de generos pentru orice tip de activitate și totodată suficient de mic pentru a fi ținut confortabil într-o singură mână. Cu o greutate de numai 436g, Nexus 9 este totodată foarte ușoară și facil de transportat.

Tableta dispune de un procesor dual core Nvidia Tegra K1 pe 64 de biți care permite trecerea facilă și rapidă de la o activitate la alta, în timp ce procesorul grafic Keppler oferă Nexus 9 performanțe comparabile cu ale unui computer, dar în formatul ultra-portabil al unei tablete. Camera frontală (1,6MP) și cea principală (8 MP) permit fotografierea momentelor cheie exact atunci când se întâmplă, rezoluția (2048 x 1536) ecranului Nexus 9 asigurând detalii la o claritate ridicată și culori vibrante atunci când utilizatorii se uită la poze, navighează pe internet sau urmăresc conținut video.

Creată pentru a fructifica cel mai nou sistem de operare Google, Android Lollipop, tableta Nexus 9 dispune de funcționalități care simplifică navigarea între activități, asigurând totodată un grad ridicat de personalizare și securitate, printr-o serie de funcționalități de autentificare sigură. De asemenea, durata extinsă de viață a bateriei oferă utilizatorilor mai mult timp pentru a se juca cu Nexus 9 și mai puțin pentru a reîncârca dispozitivul.

Nexus 9 este disponibilă în trei variante, de 16 GB, 32 GB, respectiv 32 GB LTE. În prezent, data disponibilității pe piața locală nu a fost confirmată.

Nexus 9

Nexus 9

To Top