PCNEWS

Jocuri video create de liceeni: Cine sunt câștigătorii ROG Challenge 2024

Zece liceeni din București premiați la ROG Challenge 2024 pentru jocuri video

Zece liceeni din București premiați la ROG Challenge 2024 pentru jocuri video

ROG Challenge 2024 și-a desemnat câștigătorii: zece liceeni din București au fost premiați pentru creațiile lor originale în cadrul unei competiții de „Game Jam” organizate de ASUS și Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Evenimentul s-a încheiat cu o gală festivă pe 12 decembrie, unde cei mai buni participanți au fost recompensați cu premii importante. Competiția, destinată elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea de jocuri video, a atras 1340 de elevi din 71 de licee bucureștene. Din cele 444 de proiecte inițiate, 140 de jocuri au fost finalizate, iar 96 au trecut în etapa de jurizare.

Câștigătorii ROG Challege 2024

Marele câștigător a fost Mihai Țighiliu, elev al Colegiului Național „Cantemir Vodă”, cu jocul său „Omni: Project Alpha”, un mini RPG dezvoltat în Unity care combină lupte corp la corp și puzzle-uri inteligente. Pe locul doi, Tudor Mihalcioiu, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, a impresionat cu „Republic at War”, iar podiumul a fost completat de Matei Costan, elev la Colegiul Național „I.L. Caragiale”, cu jocul său „Salturi Pe Tastatură”.

1. „Omni: Project Alpha” – TIGHILIU Mihai (Colegiul Național „Cantemir Vodă”, prof. Splais Florentina Carmen)
2. „Republic at War” – MIHALCIOIU Tudor Octavian (Colegiul Național „Mihai Viteazul”, prof. Preda Doina-Lavinia)
3. „Salturi Pe Tastatura” – COSTAN Matei Stefan (Colegiul Național „I.L. Caragiale”, prof. Andreescu Claudiu)
4. „Aporia” – ISAI Oana-Izabela  (Colegiul Național „Spiru Haret”, prof. Mocanu Antonica)
5. „World of the game: Locked In” – DUMITRACHE Matei (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, prof. Chiriță Valentina)
6. „ROG BedRoomEscape” – COJOCARU Tudor (Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, prof. Badea Corina)
7. „The First Republic” – SIMION Andrei (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, prof. Radu Gogu)
8. „Double U.P.” – MOZAȘ Denisa-Maria (Colegiul Național „Spiru Haret”, prof. Mocanu Antonica)
9. „Rex Publica” – ARDELEANU Alexandru (Colegiul German „Goethe”, prof. Monica Iulia Grădinescu)
10. „Muschi Rosu” – ROTARU Iulian Andrei (Colegiul Economic „Hermes”, prof. Șiclovan Cătălin-Ioan)

Premiile au inclus laptopuri de gaming ROG STRIX G18 pentru primii cinci clasați și vouchere de 1500 de lei pentru locurile 6-10. În plus, primii cinci elevi din clasele terminale au obținut burse la ECHO School of Technology în valoare totală de 15.000 de euro. Premianții sunt:

 

Pe lângă „Game Jam”-ul de două săptămâni, competiția a inclus și seminarii online dedicate programării și publicării de jocuri, difuzate pe YouTube. Evenimentul a fost susținut de ECHO School of Technology și a avut un juriu format din experți în gaming și educație, printre care „Bobospider” și Gino Panait.

„Această competiție a fost foarte tare, am văzut multă creativitate, multe idei originale, ceva ce aș fi vrut să am și eu pe vremea mea. Mi-a plăcut că și-au dat interesul, au făcut niște proiecte fabuloase, unele dintre ele chiar competitoare cu unele jocuri ce sunt deja lansate”, a apreciat Bogdan Timuș „Bobospider”.

Toate jocurile finalizate au fost publicate pe platforma itch.io, unde titlurile „ROG Realm” și „Exploring The Unknown” au fost votate ca fiind cele mai populare.

Laptopul oficial al competiției, ROG Strix SCAR 18, a asigurat participanților resursele tehnice necesare pentru dezvoltarea proiectelor lor, subliniind astfel angajamentul ASUS în sprijinirea talentelor tinere din industria de jocuri video.

„Prin intermediul ROG Challenge 2024, ASUS și-a propus să motiveze liceenii din București să programeze. Mai exact să-i încurajeze să creeze un joc de la faza de idee până la publicarea lui pe o platformă internațională dedicată. La finalul acestui proiect pot spune că am reușit acest lucru. Ne dorim să continuăm și chiar să extindem proiectul la nivel național”, a declarat Liviu Marica, director de marketing ASUS România.

Exit mobile version