La CES 2018, LG Electronics va duce experiența home entertainment la un nou nivel, integrând asistentul virtual ThinQ (Inteligență Artificială) și un procesor de imagine avansat în noile game de televizoare OLED și SUPER UHD. ThinQ permite procesarea a sute de comenzi vocale folosind propria platformă inteligentă LG dar și servicii de Inteligență Artificială externe.
Televizoarele LG Thinq funcționează totodată ca hub-uri inteligente pentru acasă, facilitând accesul utilizatorilor la alte produse electronice și electrocasnice inteligente, precum aspiratoarele robotizate, sistemele de aer condiționat, purificatoarele de aer, iluminatul inteligent, boxele smart și multe alte dispozitive care se pot conecta la televizor prin Wi-fi sau Bluetooth.
Iar cu noul procesor α (Alpha) 9 integrat de LG pe televizoarele de vârf de gamă OLED, utilizatorii vor avea parte de îmbunătățiri la ceea ce este deja considerată ca fiind cea mai bună calitate a imaginii. Televizoarele LG Nano Cell SUPER UHD includ tehnologia de retro-iluminare Full-Array Local Dimming (FALD – retro-iluminare cu LED pe toată suprafața ecranului LCD) pentru tonuri de negru profund și culori intense, dar și detalii ale umbrelor nuanțate, pentru imagini desprinse din realitate.
Comenzi vocale și analiza lor prin inteligență artificială
Technologia LG Thinq oferă o experiență interactivă îmbunătățită prin noua gamă TV cu funcții smart, ce include modele OLED și SUPER UHD, utilizând funcția Natural Language Processing (NLP) pentru a livra control activat vocal inteligent și conectivitate bazată pe propria platformă deep learning dezvoltată de LG, DeepThinQ. Cu un proces de instalare simplificat semnificativ, utilizatorii se pot conecta rapid și ușor la console de gaming și soundbar-uri externe. Consumatorii pot căuta informații, imagini sau clipuri cu un anumit conținut cu o comandă vocală către telecomanda televizorului, cum ar fi “arată-mi toate filmele în care a jucat acest actor” sau “arată-mi clipuri cu yoga”.
Televizoarele LG dotate cu inteligența artificială Thinq pot susține servicii bazate pe Electronic Program Guide (EPG) pentru a livra informații în timp real sau pentru a comuta pe un canal ce oferă conținutul solicitat. Puteți da televizorului comenzi ca „oprește televizorul când acest program s-a terminat” sau „caută coloana sonoră a acestui film” fără a specifica o oră anume sau a repeta numele emisiunii. Mai mult, utilizatorii LG din anumite țări vor avea, de asemenea, acces la Asistentul Google pentru controlul dispozitivelor inteligente din casă, cum ar fi iluminatul sau accesarea oricărui alt serviciu Google Assistant.
O calitate mai bună a imaginii
Noul procesor de imagine inteligent LG α (Alpha) 9 va furniza imagini aproape reale, având culori incredibil de bogate, dar și precizie și adâncime pentru un plus de realism. Un element de bază al α (Alpha) 9 este procesul de reducere a zgomotului în patru pași, cu de două ori mai multe etape decît în tehnicile obișnuite. Acest algoritm permite o îmbunătățire în reducerea zgomotului, crescând claritatea imaginilor afectate de elemente perturbatoare și făcând posibilă o redare mai bună a gradațiilor subtile.
Procesorul mai sporește și performanța culorilor, datorită capacității de mapare avansată ce face culorile să fie mai apropiate ca niciodată de conținutul original. Algoritmul îmbunătățit de corecție a culorilor permite o gamă mai naturală de nuanțe, lărgind coordonatele de referință ale culorilor de șapte ori față de cele anterioare. α (Alpha) 9 mai susține și un framerate mare (HFR) pentru a putea transmite imagini mai cursive și mai clare la 120 fps, din care rezultă o mai bună redare a conținutului alert, cum ar fi emisiunile sportive sau filmele de acțiune. Ca rezultat al noului procesor de imagine, televizoarele OLED de la LG pot reda orice conținut la calitate maximă pentru o experiență de vizionare cu adevărat spectaculoasă.
Optimizând tehnologia Nano Cell cu retro-iluminare FALD și procesorul α (Alpha) 7
În 2017, LG a cunoscut o realizare semnificativă în ce privește viziunea sa ambițioasă de a produce o imagine LCD perfectă prin televizoarele sale SUPER UHD dotate cu tehnologia Nano Cell. Combinând Nano Cell, iluminatul din spate FALD și procesorul α (Alpha) 7, generația din 2018 de televizoare SUPER UHD de la LG va oferi o gamă de avantaje tehnologice, cum ar fi tonuri de negru profunde, o redare a imaginilor îmbunătățită, detalii ale umbrelor sporite și culori precise din unghiuri largi de vizionare.
Televizoarele SUPER UHD lansate anul acesta cu tehnologia FALD conferă zone iluminate din spate mai dense pe toată suprafața displayului, spre deosebire de iluminatul lateral, cu luminile poziționate pe margine, în spatele ramei televizorului.
Tehnologia LG îmbunătățește straturile de negru și dimensiunile imaginii prin controlul independent al zonelor de lumină LED, sporind detaliile din umbră și reducând marginile luminoase. Toate acestea au ca rezultat un contrast mărit și o calitate mult mai bună a imaginii.
Probabil cea mai bună experiență de cinema 4K HDR
Generația din 2018 de televizoare OLED și SUPER UHD de la LG includ funcția 4K Cinema HDR, ce introduce o reală experiență cinematică și acasă, indiferent de formatul vizionat. Această gamă suportă conținut Advanced HDR Technicolor, continuând tradiția de a reda principalele formate HDR, de la experiența superioară de vizionare Dolby VisionTM până la HDR10 și HLG (Hybrid Log-Gamma). Televizoarele LG OLED și SUPER UHD lansate în 2018 procesează imagini HDR într-un mod dinamic, cadru cu cadru, folosind algoritmul propriu al LG, maparea Enhanced Dynamic Tone. În plus, atât televizoarele OLED cât și cele SUPER UHD sunt dotate cu sunet surround Dolby Atmos, pentru cea mai bună experiență audio-vizuală posibilă.
Vizitatorii CES pot testa televizoarele generației de mâine, la standul #11100 din pavilionul central al Las Vegas Convention Center, din 9 ianuarie.