PCNEWS

Notebook cu autonomie de 11 ore

Lenovo a prezentat douã modele de notebookuri din seria ThinkPad, care aduc un nou nivel de performanþã ºi portabilitate pentru cel mai uºor de recunoscut brand de notebook din lume, extinzând durata de viaþã a bateriei pânã la 11 ore, cu o baterie suplimentarã.


Concepute pe baza tehnologiei mobile Intel® Centrino Duo, modelele din seria ThinkPad X60 ºi ThinkPad T60 ajutã utilizatorii de tip business sã se deplaseze cu uºurinþã, oferindu-le posibilitatea de a se conecta de la distanþã, când sunt plecaþi din birou, cu ajutorul unor antene pentru reþea wireless încorporatã (WWAN), ºi funcþionând mai mult timp fãrã un cablu de alimentare. Modelele din seriile ThinkPad X60 ºi T60 consumã mai puþinã energie decât modelele anterioare X ºi T, pentru o duratã de viaþã extinsã a bateriei. La anumite modele, performanþele bateriei ajung sã fie îmbunãtãþite cu pânã la 37%.

În comparaþie cu procesoarele anterioare, procesoarele Intel dual-core cresc nivelul de productivitate ºi performanþele în aplicaþii multitasking, permiþând utilizatorilor sã ruleze multiple aplicaþii de înaltã performanþã, ca de exemplu software medical sau tehnic, scanare anti-virus ºi back-up, care în alte condiþii ar putea sã blocheze PC-ul.
“Clienþii noºtri îºi doresc sisteme uºor de folosit, care le permit sã fie productivi indiferent de locaþia în care se aflã – la birou, acasã, pe aeroport sau la hotel,†a declarat Peter Hortensius, senior vice president, Notebook Business Unit, Lenovo. “Aceste noi notebook-uri ThinkPad combinã una dintre caracteristicile de bazã ale companiei Lenovo – tehnologia pentru productivitate – în design-uri noi, uºoare ºi reduse ca dimensiuni, oferindu-le utilizatorilor un nivel sporit de performanþã, indiferent de mediul în care lucreazã.â€

Portabilitate performantã
Anumite modele ale notebook-urilor ThinkPad T60 ºi X60 vor include suport wireless integrat de mare vitezã pentru VerizonWireless, în SUA. Modelele care suportã reþeaua Verizon Wireless BroadbandAccess vor fi disponibile în prima jumãtate a acestui an. Notebook-urile care au antene integrate WWAN permit utilizatorilor sã se conecteze la reþele cu lãþime mare de bandã, de mare vitezã, fãrã sã mai fie necesare cardurile PC achiziþionate separat.

ThinkPad a fost primul notebook fara asperitati ale carcasei care a integrat o antenã 3G WWAN pentru Verizon Wireless BroadbandAccess, ce obþine în medie viteze de descãrcare între 400-700 kilobiþi pe secundã (kbps). (1) Toate modelele includ un switch hardware, pentru a putea deconecta manual antena wireless a sistemului.

Pentru a contribui la simplificarea procesului de conectivitate, ThinkVantage Access Connections 4.1 îi ajutã pe utilizatorii mobili sã stabileascã ºi sã treacã automat de la o conexiune disponibilã în reþea la alta, contribuind astfel la reducerea numãrului de apeluri costisitoare primite pentru asistenþã în schimbarea setãrilor IP, sesizarea nefuncþionalitãþii imprimantelor sau accesarea unei reþele wireless. (2) Pe lângã facilitarea unei conectivitãþi wireless de tip peer-to-peer, Access Connections 4.1 susþine ºi conectivitate prin cablu, WLAN ºi WWAN.

Non-stop proaspãt ieºit din cutie
Noua tehnologie Lenovo, System Rejuvenation – din cadrul Rescue & Recovery – eliminã ‘reziduurile’ acumulate pe hard drive, care restricþioneazã nivelul de performanþã a sistemului ºi îl obligã sã se miºte mai încet. Curãþând fiºierele neutilizate ºi inutile ºi îndepãrtând conþinutul de tip spyware ºi adware, Rescue & Recovery poate sã îmbunãtãþeascã nivelul de performanþã a sistemului ºi sã ajute PC-ul sã ruleze mai rapid.

Performanþã ºi portabilitate într-un singur dispozitiv
Cu noua tehnologie mobilã Intel Centrino Duo, care include procesorul Intel Core™ Duo ºi chipset-ul Intel Mobile 945 Express, seria ThinkPad X60 oferã un nivel crescut de performanþã, cu un front side bus de sistem de 667 MHz ºi 667 MHz DDR2 SDRAM. Având un consum de energie cu 37% mai scãzut faþã de platformele anterioare folosite pentru modelele din seria X, ThinkPad X60s oferã cea mai îndelungatã duratã-standard de viaþã a bateriei dintre toate modelele ThinkPad, permiþând utilizatorului sã dispunã de pânã la 11 ore de lucru.

ThinkPad T60 are 2,5 cm lãþime ºi o greutate de 2,1 kg , ceea ce îi conferã un nivel absolut nou de forþã ºi performanþã, intr-o carcasa usoara si de dimensiuni reduse. Pentru utilizatorii mobili, ThinkPad T60 Series include un design de sistem mai durabil, care combinã ThinkPad Roll Cage – o carcasã interioarã – cu Active Protection System asemãnãtor unui air-bag ºi hard-drive ThinkPad rezistent la ºocuri.

Un milion de amprente… ºi numãrãtoarea continuã
Combinând soluþiile Lenovo pentru securitate bazate pe componente hardware ºi software, precum ºi cititorul integrat de amprente, unele modele din seriile ThinkPad X60 ºi T60 sunt cele mai sigure PC-uri disponibile în prezent pe piaþã. (6) ThinkPad-urile cu cititor integrat de amprente digitale simplificã ideea de securitate, permiþând utilizatorilor sã acceseze informaþii personale ºi financiare protejate printr-o parolã, site-uri web, documente ºi mesaje de e-mail printr-o simpla atingere cu degetul, putând astfel sã îºi protejeze datele împotriva oricãrui tip de acces neautorizat. Cititorul integrat de amprente face parte dintr-un set mai amplu de instrumente de securizare oferit de Lenovo pe anumite sisteme, între care software-ul Client Security Solution 6.0 ºi un cip de securizare încorporat. În decembrie, Lenovo a vândut ThinkPad-ul cu cititor integrat de amprente numãrul 1.000.000, devenind astfel cel mai mare furnizor de PC-uri cu capabilitãþi biometrice din lume.

Preþuri ºi disponibilitãþi
Seriile ThinkPad T60 ºi X60 pot fi achiziþionate începând de astãzi, accesând site-ul de web www.lenovo.com, fiind disponibile din februarie. PC-urile Lenovo pot fi puse la dispoziþie ºi prin intermediul anumitor parteneri de business. Preþurile pentru ThinkPad T60 Series încep de la 2390 USD. Preþurile pentru ThinkPad X60 Series încep de la 2250 USD.

Exit mobile version