PCNEWS

Tabara Nationala Forum IT 2006

A doua ediþie a taberei naþionale Forum IT îºi va deschide porþile în intervalul 23-28 august, la Izvoru Mureº, sub egida Comisiei Naþionale a României pentru UNESCO ºi a Ministerului Comunicaþiilor ºi Tehnologiei Informaþiei. Evenimentul, organizat de cãtre Asociaþia Forum IT cu sprijinul Autoritãþii Naþionale pentru Tineret, va pune faþã în faþã peste 150 de studenþi, elevi ºi tineri pasionaþi de IT&C cu profesioniºtii din domeniu, reprezentând firme de renume din þarã ºi companii multinaþionale.


Tabãra FORUM IT este rezultatul cristalizãrii rezultatelor unei emisiuni de televiziune care a dat culoare peisajului mediatic românesc prin promovarea efectivã a domeniului tehnologiei informaþiei. Ea face uz de cea mai importantã resursã a tinerilor, timpul liber din vacanþã, pentru stimularea spiritului de echipã ºi crearea de contacte între tinerii cu performanþe în domeniul tehnologiei informaþiei ºi specialiºti sau experþi de la marile companii româneºti sau multinaþionale, precum ºi cu absolvenþi ai facultãþilor cu profil informatic, care lucreazã deja în domeniu. De-a lungul a ºase zile de tabãrã, programul manifestãrii cuprinde 7 ateliere de management organizaþional, 4 cursuri de jurnalisticã IT, 3 concursuri hardware ºi 2 de asociativitate, prezentãri ºi conferinþe, proiecþii de film tehnic, dezbateri interactive, activitãþi recreative, de socializare ºi team-building. Rezultatele fiecãrei zile se difuzeazã pe internet, ca text, sunet ºi imagine video.

Sponsori precum Romtelecom, încearcã sã ofere participanþilor condiþii de conectare la internet ‘ca de acasã’. INES Telecom a sprijinit emisiunea ºi proiectul de la începuturile sale, iar acum va susþine distribuþia conþinutului video produs de TechReady.tv pentru Forum IT. Intel va susþine dezbateri interactive despre viitorul computerului de astãzi, ASUS ºi RHS vor pune la încercare îndemânarea participanþilor într-un LAN Party, iar Microsoft va pune în discuþie cultura studenþilor, tehnologia ºi antreprenoriatul în România.

‘Companii româneºti de top, concurente pe piaþã, dar cu echipe de profesioniºti la fel de bine pregãtite, ale cãror rezultate le plaseazã în IT-ul mondial, gãsesc în Tabãra Forum IT oportunitatea de a-ºi reafirma determinarea ºi sprijinul pentru specialiºti tineri ºi foarte bine pregãtiþi din întreaga þarã’, declarã Cãtãlin GROSU, preºedintele Asociaþiei Forum IT, jurnalist de ºtiinþã. „SIVECO, deºi organizator a numeroase evenimente proprii dedicate tinerilor cu aptitudini ºi înclinaþii în crearea aplicaþiilor informatice cu conþinut didactic educaþional, susþine proiectul Forum IT ca partener ºi sponsor principal. În acelaºi timp, în zona produselor de securitate informaticã, Softwin intenþioneazã sã punã tinerii participanþi la tabãrã în faþa unor încercãri similare celor pe care le-au depãºit tinerii olimpici naþionali ºi internaþionali susþinuþi de companie în fiecare an.’

Alþi actori de top ai scenei IT româneºti se aflã în procedura de stabilire a unui parteneriat: Ageximco, AGNOR Hightech, Allied Telesyn, Avitech, AxelSoft, CISCO Systems Romania, CARO Group, Class IT Outsourcing, GeCAD Group, Huawei, ICI – RNC, INDACO, Maguay, RCS-RDS, Romdur Gravura, S & T, Ubisoft, XOR IT Systems, ZAPP ºi e de menþionat cã Agenþia Naþionalã Antidrog va fi prezentã cu câteva puncte de interes în sfera cyber-criminalitãþii.
Parteneriatele media vor permite publicului sã fie la curent cu desfãºurarea lucrãrilor acestei tabere unice ca format în peisajul IT & C mioritic: CHIP, Computer BILD, PCWorld, ComputerWorld, NetworkWorld, XtremPC, Neogen.ro, Softpedia.com, Jucãuºii.ro, ca ºi cotidianul Cronica Românã – gazda paginii de ºtiinþã a Forum IT, alãturi de care TVR ºi TVRM se doresc a fi alþi mesageri ai grupului de tineri informaticieni din tabãra Forum IT.

Asociaþia FORUM IT este persoanã juridicã românã de drept privat, autonomã, neguvernamentalã, apoliticã, constituitã în scopul de a organiza, conduce ºi controla activitãþi de promovare a valorilor societãþii cunoaºterii, a accesului tinerilor la tehnologiile informatice ºi comunicaþii.
A fost înfiinþatã în luna aprilie a acestui an, pentru a putea derula în nume propriu evenimentele de tip Tabãra Forum IT ºi a consolida ºi extinde parteneriatele cu alte instituþii ºi organizaþii similare, din þarã ºi din strãinãtate.

Exit mobile version