PCNEWS

Află mai multe despre misteriosul chip Apple A14 Bionic pentru iPhone 12

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Atunci când Apple a anunțat iPad Air 2020, atenția nu a fost îndreptată către noile culori sau noul design, ci către noul chipset A14 Bionic. Acesta aduce mai multă legitimitate produselor Apple și consolidează convingerile fanilor pentru o companie care s-a străduit dintotdeauna să spună că inventează noi tehnologii. Recent, Apple a lansat un smartphone 5G, de top, construit pe baza chipsetului A14 Bionic.

Construcția bestiei Apple

Noul chipset A14 Bionic nu va fi prezent doar pe tablete, ci și pe noul telefon iPhone 12, recent lansat (Află mai multe despre lansarea iPhone 12). Chipsetul înglobează două nuclee de înaltă performanță și patru nuclee pentru sarcini ușoare, exact așa cum face și A12 și A13. Numărul de nuclee grafice rămâne stabilit la patru. Similaritățile se opresc aici, A14 Bionic fiind construit pe cel mai fin proces de producție de 5 nanometri.

Până la lansarea viitorului Qualcomm Snapdragon 875, A14 Bionic rămâne singurul chip din lume construit pe 5 nanometri. Beneficiile aduse de această tehnologie constau în performanțe mai mari într-o pastilă cu amprentă redusă și o eficiență energetică mai ridicată pentru dispozitivele alimentate de baterii. Noul proces de producție a permis construcția a 11,8 miliarde de tranzistori, iar acest lucru înseamnă mai multă putere de procesare.

Un alt exemplu de integrare a noilor tehnologii în chipsetul A14 Bionic îl reprezintă componentele Neural Engine. Menite să accelereze funcții de recunoaștere facială, recunoaștere vocală și realitate augmentată. Apple se află printre primele companii care integrează un motor dedicat pentru inteligența artificială în chipsetul său, degrevând procesorul principal de aceste sarcini. Huawei a anunțat ceva similar odată cu 970, iar Samsung și Qualcomm vor lansa propriile produse în viitorul apropiat.

 

Apple iPhone 12

Funcțiile Neural Engine sunt folosite de diverse aplicații pentru a furniza rezultate formidabile. Aplicația de editare a imaginilor Pixelmator Pro, de exemplu, poate prelucra imaginile cu rezoluție redusă pentru a le face incredibil de clare. Aplicația Djay AI de la Algoriddim poate izola anumite instrumente muzicale dintr-un cântec.

Dezvoltarea de către Apple a propriilor chipseturi și înglobarea celor mai bune tehnologii de la companii terțe va impulsiona concurența. În plus, există sperața că la un moment dat, Apple va fi capabil să proiecteze un procesor pentru desktop, pe care îl va folosi pe propriile produse.

Exit mobile version