Stiri

Apple lansează o nouă generație: iPhone 12 și iPhone 12 mini

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Apple a dezvăluit mult-așteptatul iPhone 12 și pe fratele său mai mic iPhone 12 mini cu tehnologie 5G, lansând o nouă eră pentru unul dintre cele mai populare smartphone-uri din lume. Modelele iPhone 12 beneficiază de un design cu totul nou, care are drept elemente principale de atractivitate un ecran edge-to-edge Super Retina XDR, capabil să ofere o experiență de vizualizare mai luminoasă și mai captivantă, și un nou capac Ceramic Shield, care oferă cel mai semnificativ avans din istorie în materie de durabilitate a iPhone-urilor.

Noile telefoane sunt dotate cu cel mai rapid chip destinat smartphone-urilor,  procesorul A14 Bionic, proiectat de Apple. Alături de un sistem avansat de camere duale, telefonul oferă funcții noi de procesare a fotografiilor și conținutul video de cea mai mare calitate care poate fi capturat cu un smartphone. O alta inovație a seriei iPhone 12 este MagSafe, care oferă încărcare wireless de mare putere și un ecosistem nou-nouț de accesorii care pot fi ușor atașate unui iPhone. Noul design al smartphone-ului de 6,1 inchi iPhone 12 și al celui de 5,4 inchi iPhone 12 mini vine în cinci finisaje de aluminiu, care includ albastru, verde, negru, alb și (PRODUCT)RED.

O experiență 5 G revoluționară pe iPhone

iPhone 12 și iPhone 12 mini oferă o experiență 5G avansată, la scară globală, cu viteze de download și upload îmbunătățite, streaming video de înaltă calitate, gaming mai receptiv,interactivitate în timp real în aplicații, FaceTime în high definition și multe altele. Conexiunile vor fi sigure si rapide, reducându-se nevoia de conectare la hotspot-uri WiFi publice.

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Acoperirea 5G va fi cea mai extinsă din lume, modelele disponibile pe piața americană suportând lungimi de undă de ordinul milimetrilor, care reprezintă versiunea %G cu cea mai mare frecvență, ce permite lui iPhone 12 să atingă viteze de până la 4 Gbps, chiar și în zone dens populate. Modelele iPhone 12 dispun și de un mod Smart Data, care extinde durata de viață a bateriei evaluând inteligent necesitățile 5G și echilibrând traficul de date, viteza și puterea în timp real.

Procesorul avansat A14 Bionic

Plasându-se cu generații întregi înaintea competiției, A14 Bionic este primul chip din industria smartphone construit pe baza unui proces pe 5 nanometri. Mai rapid și mai eficient decât oricând, A14 Bionic are cel mai rapide CPU și GPU, care sunt până la 50 de procente peste cele mai rapide procesoare de smartphone competitoare. Asta înseamnă gaming la o calitate specifică unei console de jocuri, procesare puternică fotografiilor, dar și o durată de viață a bateriei remarcabilă. Procesorul împinge limitele machine learning (ML) cu un Motor Neural cu 16 nuclee, care asigură un spor de performanță de 80 de procente, fiind capabil să ruleze 11 trilioane de operațiuni pe secundă. Află mai multe despre chipsetul A14 Bionic!

Design robust și ecran captivant

Ambele modele beneficiază de un design suplu și plat fiind, încastrate într-un tip de aluminiu folosit în industria aero-spațială, în combinație cu un capac Ceramic Shield mult mai rezistent decât sticla, care rezistă de 4 ori mai bine la căderi. Ecranul Super Retina XDR acoperă integral partea frontală, având rame extrem de subțiri. Display-ul beneficiază de un sistem de administrare a culorilor la nivelul întregului sistem, pentru o acuratețe a culorilor de top la nivelul industriei. Ambele modele au rații de contrast de 2 milioane-la-1, cu nuanțe profunde de negru și oferă o experiență de vizualizare captivantă în HDR pentru conținutul video de înaltă definiție, fotografii cu mai multe detalii și o luminozitate aproape dublă față de iPhone 11. Ambele modele dispun de certificare IP68 pentru rezistență la apă până la 6 metri și până la 30 de minute, precum și protecție împotriva stropirilor accidentale, inclusiv cu cafea sau sucuri.

Nou sistem avansat de camere duale

iPhone 12 și iPhone 12 mini oferă o experiență de fotografiere fără precedent, fiind mai ușor decât oricând să capturezi intuitiv fotografii sau clipuri video perfecte. Sistemul avansat de camere include o cameră Ultra Wide și o nouă cameră Wide cu apertură ƒ/1.6, cea mai rapidă de pe un iPhone, care oferă cu 27 de procente mai multă lumină pentru fotografii uimitoare realizate în condiții de iluminare precare.

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Fotografia computațională este dusă la nivelul următor de iPhone 12 cu modul Night și un mod Deep Fusion mai rapid disponibile acum pe toate camerele – TrueDepth, Wide și Ultra Wide – pentru poze mai bune în orice mediu. Smart HDR 3 folosește ML pentru a ajusta inteligent balansul de alb, contrastul, texturile și saturația fotografiilor. iPhone 12 are prima cameră capabilă să filmeze HDR cu Dolby Vision și este primul și singurul dispozitiv din lume care oferă o experiență completă Dolby Vision.

Accesorii inovatoare cu MagSafe

MagSafe îmbunătățește încărcarea wireless și introduce un ecosistem de accesorii ușor de atașat. MagSafe are o rețea de magneți în jurul bobinei de încărcare wireless, fiind optimizat pentru aliniament și eficiență, conectându-se perfect la iPhone de fiecare dată.

Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Încărcătoarele MagSafe oferă eficient până la 15 W, suportând dispozitivele Qi existente. Sunt disponibile soluțiile MagSafe Charger și MagSafe Duo Charger pentru utilizare cu iPhone și Apple Watch, precum și noile huse de silicon, piele și transparente care se lipesc ușor pe spatele iPhone-ului, dar și un portofel de piele.

iPhone 12 și iPhone 12 mini vor fi disponibile în variante cu 64 GB, 128 GB și  256 GB, cu prețuri pornind de la 799 $, respectiv 699 $.

To Top