PCNEWS

Ghid de utilizare pentru computer

n cadrul unei noi iniþiative pentru piaþa din România, Intel Corporation anunþã cã fiecare computer bazat pe un procesor Intel* din programul Euro200 va fi automat dotat cu un ghid de utilizare pentru computer. Programul software se numeºte „PC Basics” / „How to Use a Computer” ºi va fi livrat în variantã localizatã ºi tradusã în limba românã. CD-ul conþine informaþii utile pentru cei care doresc sã-ºi îmbunãtãþeascã capacitatea de utilizare a computerului. Pe CD sunt incluse lecþii interesante din diferite domenii: cum se acceseazã un PC, ce este Internetul, care sunt aplicaþiile uzuale ale unui PC, ce reprezintã conectivitatea wireless ºi cum se realizeazã.

Programul EURO200 îºi propune sã ofere studenþilor cu posibilitãþi financiare limitate ocazia de a lua contact cu tehnologia informaþiei prin intermediul unor calculatoare parformante. Programul se aflã în prezent în stadiul de achiziþie a calculatoarelor. Pânã la data de 5 septembrie, cei 25.001 de candidaþi admiºi în cadrul programului îºi vor putea achiziþiona calculatoarele pe baza voucherelor distribuite în luna iulie.

„Intel este hotãrât sã sprijine educaþia în prezent pentru ca studenþii sã poatã beneficia de toate avantajele în alegerea carierei de mâine. Suntem încântaþi sã luãm parte la acest proiect ambiþios, ce îi va pregãti pe mulþi dintre tinerii români pentru o societate în care tehnologia de schimbã de la o zi la alta,” a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. „Aplicaþia PC Basics de la Intel, care de acum înainte va fi livratã gratuit împreunã ci fiecare calculator achiziþionat prin programul EURO200, este un program foarte cunoscut, prin intermediul cãruia sute de persoane din întreaga lume s-au obiºnuit sã utilizeze calculatorul. Ne bucurãm sã putem pune astãzi la dispoziþia studenþilor versiunea sa localizatã în limba românã,” a mai spus el.

Intel este implicat activ în susþinerea educaþiei în numeroase þãri de pe glob. Unul dintre cele mai populare programe este Intel®Teach to the Future – un efort al profesorilor pentru profesorii din întreaga lume, pentru a-i ajuta atât pe profesorii experimentaþi, cât ºi pe cei în devenire sã capete experienþa necesarã predãrii orelor de curs cu ajutorul PC-ului, intergând tehnologia informaþiei în procesul educaþional zi de zi.

Un alt proiect renumit al companiei Intel este Târgul Internaþional de ªtiinþe ºi Inginerie Intel (Intel ISEF), singura manifestare de acest gen pentru studenþi care înglobeazã toate ºtiinþele aplicate. În fiecare an, milioane de studenþi se întrec în cadrul unor competiþii regionale ºi al celor mai mult de 500 de alte manifestãri similare afiliate ce au loc în întreaga lume. Peste 1.300 de studenþi din mai mult de 40 de þãri au astfel ocazia de a concura pentru burse ºi premii a cãror valoare totalã depãºeºte 3 milioane de dolari, în cadrul celor 14 secþiuni separate ale Intel ISEF. Pentru þãrile în care tehnologia informaþiei se aflã încã în stadiu incipient, Intel a iniþiat programul Intel Computer Clubhouse Network, care oferã tinerilor fãrã posibilitãþi materiale, dupã orele de ºcoalã, oportunitãþi de învãþare variate prin intermediul tehnologiei.

În România, educaþia a reprezentat pentru Intel un domeniu de interes încã de la deschiderea Biroului Local. De curând, împreunã cu partenerii sãi, Intel a facilitat accesul wireless la Internet prin donarea de echipamente wireless cãtre patru importante universitãþi din România: Academia de Studii Economice din Bucureºti, Universitatea Politehnicã din Bucureºti, Universitatea Babeº – Bolyai din Cluj-Napoca ºi Universitatea Dunãrea de Jos din Galaþi. Intel a donat de asemenea patru platforme bazate pe Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) ºi o platformã bazatã pe Intel® Internet Exchange Architecture cãtre Facultatea de Ciberneticã din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureºti, prin intermediul cãrora studenþii pot dezvolta aplicaþii pentru dispozitive mobile. De asemenea, luna aceasta Intel Capital ºi Enterprise Investors au achiziþionat un pachet minoritar în cadrul SIVECO România, unul dintre cei mai mari furnizori locali de software pentru domeniul educaþiei.

Exit mobile version