Stiri

ASUS lansează în România noua consolă portabilă ROG Ally X

ROG Ally X
ROG Ally X
(CREDIT: ASUS)

Consola portabilă ROG Ally X, proiectată pentru jocuri pe Windows 11 accesibile în deplasări, a devenit disponibilă în stoc în ofertele magazinelor de specialitate din România, inclusiv ASUS eShop.

ROG Ally X

ROG Ally X (Foto: ASUS)

Noul model păstrează procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme, beneficiind de îmbunătățiri la capitolele: stocare, RAM, autonomia bateriei îmbunătățite, ergonomie, răcire și conectivitate. Împreună cu aplicația Armoury Crate SE 1.5, care include o bibliotecă de jocuri personalizabilă și actualizări de sistem unificate, ROG Ally X este proiectat pentru a te putea juca oricând și de oriunde, mai bine ca oricând.

Consola portabilă ROG Ally X poate fi achiziționată de pe site-ul oficial ASUS la un preț de aproximativ 4499 de lei.

Upgrade extins

Construită pe baza feedback-ul primit de la utilizatori, ROG Ally X oferă multiple îmbunătățiri interne. Astfel, un nou SSD de 1 TB le oferă utilizatorilor suficient spațiu pentru toate jocurile lor, față de cei 512 GB ai modelului precedent. În plus, ROG Ally X utilizează o placă de bază reproiectată cu un slot în format M.2 2280, permițându-le utilizatorilor să își actualizeze mai ușor stocarea cu unități mai mari decât era posibil anterior.

ROG Ally X

ROG Ally X (Foto: ASUS)

Capacitatea RAM de 24 GB LPDDR5X-7500 oferă și multă flexibilitate. Ca APU, AMD Ryzen Z1 Extreme partajează RAM-ul video cu RAM-ul sistemului. Cum jocurile moderne au nevoie de mai mult VRAM pentru texturi de înaltă rezoluție și mai realiste, capacitatea de 24 GB de memorie permite o alocare mai mare atât sistemului, cât și GPU-ului, conducând la performanțe superioare în noua generație de titluri AAA.

ROG Ally X a fost echipată și cu o baterie de 80 Wh, dublul capacității modelului anterior, astfel încât utilizatorii să se poată juca mai mult timp atunci când nu dispun de o sursă externă de alimentare. Creșterea semnificativă a duratei de viață a bateriei a condus la o greutate cu doar 70 de grame mai mare comparativ cu modelul anterior. Aceasta e perfect distribuită, fiind centrată acolo unde degetul mare și cel arătător sunt poziționate în timpul folosirii dispozitivului. Astfel, jucătorul percepe ROG Ally X ca fiind mai ușor decât ar sugera greutatea de 678 de grame, oferind un joc confortabil și portabilitate pentru toată lumea.

Controale și conectivitate actualizate

Carcasa lui ROG Ally X a fost reproiectată cu exterior negru, cu mânere puțin mai adânci și o formă mai rotunjită pentru confort îmbunătățit, fără a îngroșa prea mult dispozitivul. Butoanele și joystick-urile sunt aranjate într-un unghi ușor mai ergonomic, cu o înclinare a trăgaciurilor care le face mai ușor de apăsat. Butoanele macro de pe spate sunt, de asemenea, mai mici, pentru a reduce apăsările accidentale, menținându-le în același timp ușor accesibile.

ROG Ally X

ROG Ally X (Foto: ASUS)

Joystick-urile au fost înlocuite cu un modul mai durabil, evaluat pentru o durată de viață de 5 milioane de cicluri, cu arcuri mai rigide pentru o curbă de răspuns mai familiară jucătorilor obișnuiți cu controllere. D-Pad-ul a fost îmbunătățit similar, cu o intrare mai precisă în opt direcții pentru jocurile de luptă și cele retro.

De vreme ce utilizatorii au solicitat interfețe I/O universale, portul original XG Mobile a fost înlocuit cu două porturi USB-C, dintre care unul este compatibil Thunderbolt pentru interoperabilitate largă cu dock-uri și GPU-uri externe de la terți.

Îmbunătățiri termice pe toate planurile

Pentru a permite instalarea noii baterii, ROG Ally X dispune de ventilatoare cu 23% mai mici, dar care utilizează pale cu 50% mai subțiri pentru a îmbunătăți fluxul de aer. Două tuneluri noi în carcasa ventilatorului direcționează aerul în sus și în afară spre o fantă de evacuare suplimentară, a treia, pe marginea superioară a ROG Ally X. Noua soluție termică oferă un debit de aer cu 24% mai mare care este împins prin dispozitiv, răcind nu doar componentele interne, ci și ecranul tactil, care este cu până la 6°C mai rece, pentru o utilizare confortabilă pe termen lung.

 

To Top